Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
OK mishka to je dobry zaver :)
Z-uzka, ja chcem už normálne jesť, toto k ničomu nevedie, fakt nie!
Mishka , pisat to sem jasnacka nemusis, ale prosiiim rozmyslaj trochu o tom :)
kocky teraz mam strach ja , ze sa pustam do niecoho , co neviem ci robim spravne :(. Z-uzka, kazdy robime chyby, a neskaceme z okna, / viem ze si to myslela obrazne/to na margo vycitiek , ale co take sa stane ked budes vazit trosilinku viac ? Nebude ti napr.taka zima, ..... :)
misha,ty sa chces trestat,ale zaroven mas dobry pocit,ze si vydrzala nejest,ta co je to potom za trest?
igriska, toto sa vyrovnať nedá!!!! Naozaj nie!!!! Nechcem to sem písať, ale nič sa tomu nevyrovná:-(
tak inak , tvrdis ze sa trestas, ja tvrdim ze sa trestat nemusis, tak daj si zavazok , ze radsej budes druhym pomahat, /tiez to neni lahke/ a vyrovna sa ti to a ty budes zdrava , normalna baba, ktora pomaha druhym :)
igris
To je ťažko vysvetlovať, jednoducho ten strach a pocit viny príde ako po noci nasleduje deň, ako po západe slnka východ.. Nedokážem to ovládnuť, zastaviť.. Ako keby som bola väzňom vo vlastnej hlave :,((
igriska, ja neviem...ja mám vždy strach, keď priberiem. A prečo? Lebo...raz som Ti to hovorila, aj keď som to nedopísala. Nemôžem pribrať, musím sa kvôli niečomu potrestať:-( A keď priberem, znamená to, že sa netrestám:-(
prosim odpovedzte mi!!!!