Ahojte. Chcem sa opýtať, či existujú ešte kresťania, konkrétne muži, ktorí berú vážne aj šieste Božie prikázanie a teda usilujú sa o predmanželskú čistotu, teda nevyhľadávajú ženy na sex a sú rozhodnutí aj v prípade, že by si našli partnerku zacať s ňou žiť sexuálne až v manželstve. Niekedy mám fakt taký pocit, že takých mužov je akosi málo. Aj dnes sa mi stala príhoda, videla som na jednej kresťanskej zoznamke muža, ktorý má pekný slusný profil, fotky z pútnických miest, napísané, že hľadá veriace dievča, čo miluje Boha a pritom som o ňom náhodne zistila, že na iných zoznamkách vyhľadáva sexuálne dobrodružstvá. Dosť ma to zarazilo, podľa profilu aj fotiek by som to určite na ňho nepovedala. Fakt mám pocit, že len málo kresťanov berie vážne aj šieste prikázanie.
Kresťanskí muži-predmanželská čistota
Vážne nechápem, ako v dnešnej dobe môžu existovať ľudia, ktorí si nechajú kecať do milovania, do sexu. To vás vážne natoľko ovládli strachom?
A to som žena, čo je stále verná. Nenávidím neveru, sex bez lásky, nevernikov a radodajky.
Občas mi to v dnešnej dobe príde ako extrém. Na jednej strane ľudia, čo chcú sex až po svadbe aj to tak, ako povie farár a na druhej strane ľudia, čo majú sex s každým, koho stretnú.
Ja verím v Boha, ale do kostola chodím málokedy.
Nechápem však vás, ako môžte dovoliť, aby vám niekto vravel do toho, kedy a ako máte mať sex? To je hádam každého osobná a intímna vec.
Jedine ak niekto potrebuje radu, ale aj to je podľa mňa lepšie sa opýtať sexuológa alebo gynekológa.
Ja neni sumo no Slovako, ratit tebe po Ano ne sex.spuzitie, po Ano, bitka, vyhrala jedna bitka, nevyhrala vojna. Dobre pamatala, nezabudala, vojna nechcela utekala bezala , prec bezala nechala pamatala. Nohy na pluca brala utekala vykaslala, gzendere neuznavala. Dobre mala! Bezala.
Ahoj. Ja som žena,ale chcem sa s tebou podeliť o moju skúsenosť. Som kresťanka,no žijem hlavne podľa môjho vedomia a svedomia.Poznam veľa takých kresťanov-muzov,o akých píšeš aj ty. Preto ľudí nedelim podľa náboženstva.No aký sú. Ja som môjho nastávajúceho spoznala cez inzerát. O sebe som mu napísala,že som katolícka. On je ateista. Keď sme sa 1x stretli,tak sa mi ako muž nepáčil. Ale dlhšie sme si písali a cítila som,že je veľmi dobrý človek. Tak som tomu ešte dávala šancu. No skôr som ho brala iba ako kamaráta. A potom som na FB zbadala medzi jeho priateľmi aj uja mojej kamarátky. Tak som jej to medzi rečou spomenula. Ona neváhala,a hneď volala ujovi,že jej dobrá priateľka randi s jeho kamarátom z FB,že či ho aj osobne pozná a aký má naňho názor. Ten jej ujo (okrem iného veriaci katolík),ho vykreslil ako veľmi dobrého a férového muža. Poznali sa z prace.Okrem iného spomenul aj osobnú príhodu s nim,čo mu veľmi utkvela v pamäti. Jeden ich kolega mal rozlúčku so slobodou.Išlo o partiu 10muzov. Boli v meste a oslavovali. Okrem iného išli aj do striptizoveho klubu. Tak ten môj bol jediný,ktorý nešiel dnu.Ostatni tam išli celý vyteseni.Celý čas ich čakal vonku. Odolal posmeskam kamarátov-kolegov. Kaslal proste na to.Drzal sa svojich zásad. A to nie je ani veriaci.Nemal vtedy žiadnu známosť.Okrem toho ani nepije,nefajčí. A keď som sa toto dozvedela,vedela som,že on je ten pravý. Ta moja kamarátka túto príhodu hovorila aj pred inými kamoškami. Všetky sa smiali. Ze takého by nechceli. Ja som im povedala,dievčence,v tom prípade neviete odlíšiť diamant od obyčajného kameňa. A zaľúbila som sa doňho. Srdcom. A potom aj ostatným. Teraz je pre mňa ten najkrajší muž na svete a nikdy by som ho nevymenila za iného. A to sa mi na prvý pohľad ako muž vtedy nepáčil.Ale do neho som sa zaľúbila cez srdce. Nie cez oči.
Tým ti chcem povedať,že nie vždy ide o vieru. Ale aký je človek. Ten môj nie je veriaci,ale je v mnohom lepší ako mnohi veriaci ľudia,ktorých poznám..
Hrach o stenu..typicky katolík.Ved nech ťa Boh vedie!!!..čo sa tu rozčuľuješ nad farármi...maj vzťah so živým Bohom!!..Ježiš ti to zabezpečil aby si ho mal.
Dve malé deti naraz sú dosť a do toho hneď tretie. A do kedy máme rodiť, do 50tky? Keď bude mať posledné dieťa čo máme 24 rokov(ak bude študentom na VŠ) tak ja budem mať 70.
S každým dieťaťom musí prísť do rodiny ďalší anjel a ďalšie požehnanie.Uvidíte koľko toho stihnete ..mne sa vidí myšlienka mať veľa detí a vobec sa nebojím či sa o ne budem mať ako postarať.Boh vie ktorí sa nadejajú na neho.A je napísané "požehnaný muž ktorý sa nadeja na hospodina..." tomuto ja verím.Dôveruj Bohu a jeho zaľúbeniam..odtrhni sa od katolicizmu a uvidíš že začneš ináč zmýšľať.Nájdi si kresťanský zbor kde sa len káže Božie slovo a kde ťa normálne pokrstia Duchom Svätým..bilbicky.A uvidíš ako zmeníš pohľad na Boha..budeš si stopercentne istý že vždy ti pomôže.Obrovská sloboda je v tom.Moja starká je roky katolíčkou..celý život a ja vidím že pochybuje o svojom spasení-že Boh existuje..ona pozná len úkony,tradície a tri modlitby..to je strašné..chorôb má plno z toho modlárstva.A jedninou jej nádejou sú peniaze odložené na pohreb a na zaplatenie zádušných omší ktoré jej nič nepomôžu.To je skrz na skrz diablova práca ľudia :/...A k deťom..tri deti sú minimum..Boh povedal že sa máte množiť a ked budete mať dve deti tak ste sa len zachovali.Po dvoch zostanú dve...čiže je to na nule.
@Jozefovicaj - keď chcú kňazi, aby manželia celý život plodili deti, tak sa ich treba spýtať - a prídeš mi s nimi pomôcť? Nie že je to choré, je to nenormálne.
A ako si sám povedal..celé je to choré.
Katolik: Boh je živý a dobrý.V obeti Ježiša Krista nám všetko daroval.Je to dar.Nevieš si to zaslúžiť.Pratať sa do nekakých smerníc a tradičných obradov a omší nikomu nič neprospeje.Keby si bol plný Ducha Svätého a mal s ním vzťah,denno denne by zostupoval na tvoje modlitby nikdy by si nemal sproste otazky čo teraz pri dvoch deťoch a pod.Duch Svätý je parakleitos-tešiteľ...vždy keď ťa naplní svojou prítomnosťou nemáš obavy o budúcnosť,vieš že nevieš nič pokaziť pretože si v Božích rukách...keď tento vzťah s ním nemáš tak nemôžeš spoznať aký Boh je!!..nikdy nebudeš robiť skutky viery ..budeš sa báť.Bude ti chýbať istota spasenia...ja viem ze pre Vás nič iné ako katolicizmus a tradičná telesná viera neexistuje..ale ste v obrovských problémoch koli modlárstvu,cudzím božstvám (Mária) a chorým okultným učeniam ako sú zádušné omše očistce a ...koli tomuto ide na Vás prekliatie ktorým častp býva aj totálne - nevedomé oddelenie od Boha..musíš sa z tohto obrátiť prestať modlárčiť,opakovať stále to isté dookola a prestať kľakať pred sochami a modliť sa k nim.Zahoď ruženec krucifixy všetky modly.Zober Bibliu a hľadaj živého Boha...nie obrady a sochy!