Kresťanskí muži-predmanželská čistota

Príspevok v téme: Kresťanskí muži-predmanželská čistota
Sonita

Ahojte. Chcem sa opýtať, či existujú ešte kresťania, konkrétne muži, ktorí berú vážne aj šieste Božie prikázanie a teda usilujú sa o predmanželskú čistotu, teda nevyhľadávajú ženy na sex a sú rozhodnutí aj v prípade, že by si našli partnerku zacať s ňou žiť sexuálne až v manželstve. Niekedy mám fakt taký pocit, že takých mužov je akosi málo. Aj dnes sa mi stala príhoda, videla som na jednej kresťanskej zoznamke muža, ktorý má pekný slusný profil, fotky z pútnických miest, napísané, že hľadá veriace dievča, čo miluje Boha a pritom som o ňom náhodne zistila, že na iných zoznamkách vyhľadáva sexuálne dobrodružstvá. Dosť ma to zarazilo, podľa profilu aj fotiek by som to určite na ňho nepovedala. Fakt mám pocit, že len málo kresťanov berie vážne aj šieste prikázanie.

Sonita

Dobreuz, to je pravda, že mnohí ľudia sa hlásia ku kresťanstvu, ale ako kresťania nežijú, ale zase všetci sme hriešni, neočakávam, že preto, že je niekto kresťan bude dokonalý, ani ja taká nie som, robím chyby, aj hriechy, skôr mi ide o to, aby dotyčný s tým bojoval, mal snahu žiť lepšie, keď aj zhreší snažil sa polepšiť sa, nie ignorovať niektoré Božie príkazy, konkrétne teraz riešim to šieste nezosmilníš, ciže vedome vyhľadavať ženy na sex, alebo spávať s partnerkou pred manželstvom, nemať snahu nerobiť to.
Clooo, no takých žien bude dosť, čo si nezakladajú až tak na kráse a dobrej finančnej stránke muža. Pokiaľ by sa ženili len pekní a bohatí muži, tak to by bolo tu na Slovensku dosť málo manželstiev, alebo mi chceš povedať, že Slováci sú poväčšine boháči a krásavci? Ja vo svojom blízkom okolí teda poznám dosť mužov s priemerným až podpriemerným vzhľadom s nie ktovieakým platom a ženu majú. Jasné, že nemajú zástupy ctiteliek, vyumelkovaných krásavíc ako fešáci a pracháči, ale ženu si našli. A nie, toto nie sú ani pre mňa dôležité kritériá, aby bol muž krásavec a boháč, či veríš, alebo nie.

clooo

dobreuz, v kostole som bol už veľakrát, no nikdy som tam nepočul nikoho kázať, aby sme pili vodu, resp. aby sme nepili víno či iný alkoholický nápoj.

Otázka na autorku: Existujú aj ženy, ktoré nepozerajú len na peňaženku a výzor muža. Myslím, že toto sú aj pre teba dôležité kritéria pri výbere muža. Tí "čistí" muži určite existujú, no pre to, že nesplňajú tvoje kritéria, si ich zrejme ani nevšimneš.