Finančné tlaky spoločnosti

Príspevok v téme: Finančné tlaky spoločnosti
Tibor_BA

Zdravím vás,

rovno k veci - zarábam už takmer 3 tisíc mesačne a stále mam pocit že to je pre dnešný svet zúfalo málo. Makám v robote, po robote a cez víkendy mám ešte druhý príjem. Už mi z toho fakt začína šibať celý deň sa nezastavím. Všetko čo mám som si kúpil len ja sám nikto mi nedal ani cent. Žiadna pomoc od rodičov, nehrozí.
Minule u mňa v byte (ktorý som si sám kúpil a splácam na hypotéku) bola jedna slečna a úplne ma zničila vetou: "a to máš len jednoizbový ??" Neviem, netuším do teraz ako na to reagovať, vyplo mi mozog...
Začínam si všímať že dnešným ženám už nestačí ani hacienda pod Slavínom s autom za 150 000 eur...
Takže prvú možnosť vidím zatnúť zuby a makať ešte viac (a zničiť sa) a druhá je na všetko sa vysrať...
Ako to vidíte vy ???

moon29

Tibor co by som ja dal za tvoj zivot. Mam tesne pred 30tkou 2 starých a chorých rodicov o ktorých sa starám sám lebo som jedináčik. Nemám frajerku a pri tejto situacii je aj vidina ze si nejaku najdem v nedohladne. Ani neviem ci mam sancu ze niekedy ta partnerka a deti budu ked sa budem starat o svoju rodinu. Si mlady, zdravy mas urcite vysoku skolu tu som si tiez velmi chcel spravit ale musel som pre nasu financnu situaciu svoje sny odlozit a nastupit do roboty ktora neni ani dobre platena a ubija ma . Vies ako ziju iny ludia? Vaz si co mas dotycna slecna bola rozmaznana a blba zenska ako mnohe mlade co nic nedosiahli zabudni na to co povedala taka baba nema hodnotu . Ty si toho uz dosiahol vela a nedaj sa rozladit recami . Drzim palce v zivote nech sa ti dari ta prava pride ale taka ktora ta bude mat rada preto aky si nie pre velkost platu a bytu. Taka bude nespokojna aj na hrade a nakoniec jej vsetky vztahy stroskotaju aj tak.

anonym70

teo kde byvas? u nas vidim same priemerne auta sem tam nieco drahsie a aj to je asi na sk na dlh... ludia tu ten luxus kupuju na dlhy

teoooo

na jednej strane tu pisete ze hypoteka je jediny sposob ako mat vlastne byvanie, na druhej strane su ulice plne aut v hodnote bytov...
tak potom neviem kde je pravda

dobreuz

Predrazenebyty súhlas. Už aj za jednoizbový byt pýtajú v BA alebo v KE majland... Nemožné našetriť bez hypotéky.

predrazenebyty

Lenze bohuzial hypoteka je dnes pre drvivu vacsinu ludi jedina moznost ako si dovolit vlastne byvanie... ano bolo by super dostat sa k domu ci k bytu bez nej ale kto dnes nasetri tolke tisice co stoja nehnutelnosti? ani v zahranici uz nenasetris tolko co tu stoji zaprdeny maly byt...

Hypo-nazor

petroneta a čo je "výhodnejšie riešenie" ? Ja niesom síce bankár ale riešil som hypotéky dve aj prechod do inej banky a vždy som dospel k záveru že sa to neoplatí! Nad bankou nikdy nevyhráš, žiadne výhodnejšie riešenie neexistuje, to sú iba pozlátka kde v konečnom dôsledku len prerobíš na poplatkoch keď špekuluješ. Jediné riešenie je žiadnu hypotéku nebrať a keď musíš tak čo najskôr sa jej zbaviť.

nestastnababa

Tibor ja mam 450 eur plat byvam u rodicov a som nanervy...menil by si? Ja byt tebou v zivote sa nestazujem ale tesim sa peniazom a aj ked malemu bytu ja nemam ani to

petroneta

" fixácia a pokuty keby si v danom období chcela meniť úrok. A prehadzovať hypo do inej banky je tiež nezmysel lebo odznova platíš novej banke všetky poplatky a úroky"
viem toľko, že ak má človek hypotéku atď, dá sa s bankou dohodnúť na výhodnejšom riešení ako je pôvodné. Preloženie do inej banky to neplatím odznova, ale iba to, čo zaplatené nebolo a za výhodnejších okolností. Veď preto treba ísť do banky sa spýtať na možnosti a finančného poradcu na možnosti. Keď sa dozvieš presné možnosti, potom sa rozhodneš, či ostaneš tak, ako si, alebo chceš meniť. Teda fixácia a pokuty, sú jedna vec, druhá vec, úroky, a ak je to s fixáciami a pokutami aj tak výhodnejšie ako to pôvodné v konečnom zmysle? Tu nejde o to, rozhodovať bez uváženia. Len sa dozvedieť aké sú možnosti. Tibor to vidí totálne správne v tom, že čím skôr splatiť.

mirec411

Tibor, rozsiahla debata sa už zvrtla ani neviem kam a s akým cieľom, ale ja sa vrátim k tvojej pôvodnej téme.
Začnem trochu humorne, skonštatovaním, že do bytu si vodíš nesprávne "slečny". Zarábať vieš, snahu máš, postarať sa vieš..., ale do kolien ťa položí jedna slečna (jej prívlastku sa taktne vyhnem).
Nabudúce reaguj jednoduchým: - A ty si stihla získať viac? - aj keď verím, že žiadne "nabudúce" s ňou už nebude. (Ak áno, máš dva problémy, nie jeden.)
--------
Ani jedna z možností, nad ktorými uvažuješ nie je správna. Premýšľal si niekedy nad tým, čo bude tvojim životným štandardom? Myslím teraz na materiálnu stránku, nie na spôsob života vo vzťahu, či na rodinu. Koľko peňazí by ti stačilo na to, aby si sa cítil dobre a spokojne? Z príspevku jasne zaznieva, že nič také - ako stanovenie "zlatého stredu", si neurobil. Robí to len pár ľudí, ktorí až časom prišli k rozumnému záveru, že sa naháňajú za chimérou Matrixu (či cudzími predstavami - viď "slečna"), zatiaľ čo im samotný život a radosť z neho uniká medzi prstami.
Asi vieš kam sa snažím obrátiť tvoju pozornosť... Takže - žiadny "makať ešte viac" a ani žiadne "na všetko sa vys*ať", nie je rozumným riešením. Chápem, že príspevok si napísal v dosť emotívnom stave, ale to prejde. So svojim platom môžeš byť pocitovo "v pohode" ...a čo sa týka súkromného života a vzťahu, tak tomu daj základ práve vstrebaním tej pohody do svojho života.