Finančné tlaky spoločnosti

Príspevok v téme: Finančné tlaky spoločnosti
Tibor_BA

Zdravím vás,

rovno k veci - zarábam už takmer 3 tisíc mesačne a stále mam pocit že to je pre dnešný svet zúfalo málo. Makám v robote, po robote a cez víkendy mám ešte druhý príjem. Už mi z toho fakt začína šibať celý deň sa nezastavím. Všetko čo mám som si kúpil len ja sám nikto mi nedal ani cent. Žiadna pomoc od rodičov, nehrozí.
Minule u mňa v byte (ktorý som si sám kúpil a splácam na hypotéku) bola jedna slečna a úplne ma zničila vetou: "a to máš len jednoizbový ??" Neviem, netuším do teraz ako na to reagovať, vyplo mi mozog...
Začínam si všímať že dnešným ženám už nestačí ani hacienda pod Slavínom s autom za 150 000 eur...
Takže prvú možnosť vidím zatnúť zuby a makať ešte viac (a zničiť sa) a druhá je na všetko sa vysrať...
Ako to vidíte vy ???

Hypo-nazor

petroneta tebe neviem či niečo hovorí aj napríklad fixácia a pokuty keby si v danom období chcela meniť úrok. A prehadzovať hypo do inej banky je tiež nezmysel lebo odznova platíš novej banke všetky poplatky a úroky a neviem čo. To je akurát pre ľudí ktorym je úplne jedno že budú hypotéku splácať celý život a chcú len čo najmenšiu splátku a vymýšľajú a prehadzujú. Jediná možnosť ako tu už bolo povedané je splácať max. ako sa len dá.

teoooo

Samozrejme ze to nebol ziadny dar, chalan 20 rocny to nerobil prvy krat, presne vedel ze peniaze ma rozdelit na 2x 9 tisic aby sa ho to nepytalo na zdroj penazi. Ja sa pytam odkial maju mladi take peniaze??? Drogy???

Bubliii

Teo a co ako teba do toho, odkial boli tie peniaze?? Nielenze vela ludi nevyzera na svoj vek, ale kludne to mohol byt dar, vyplatene dedičstvo, cokolvek.. ci to teraz na zaklade jedneho prikladu myslis, ze vsetci nosime tisicky vo vackoch?? Smiesne uvazovanie.

petroneta

"hypotéka sa dá rozumne nastaviť iba jedným spôsobom a to sú maximálne splátky a maximálne mimoriadne splátky."
rozumné nastavenie je aj o tom, dohodnúť sa dodatočne na nižších úrokoch a pod. a pohroziť ich, že to prevezme iná banka, ak by Ti nevyšli v ústrety.

Beee

Tibor, neuraz sa, ale mne to príde, akoby si ty nečítal príspevky. Spýtal si sa na názor a ľudia ti ho sem napísali. Tie názory boli dosť rozmanité, ale ako som napísala predtým, ide o veľmi subjektívnu otázku, čiže sa to dalo čakať. Alebo si čakal, že ťa budeme uisťovať, že zarábaš super nadpriemerne, aby si si upokojil svoje vnútorné obavy a ego? Neviem, či toto je tá správna cesta k tomu, keďže niekto na podpore ti ten pocit dať môže, ale neviem, nakoľko bude ten jeho názor relevantný. Zarábaš dobre, no na Bratislavu to nadpriemer nie je. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí zarábajú neporovnateľne viac, ale samozrejme veľa ľudí zarába aj menej. Je len na tebe, či ti tvoj príjem postačuje alebo nie - to je jediné kritérium na vyriešenie tvojej otázky.

teoooo

Dnes kopa mladych ma kopu penazi, staci sa pozriet do nakupneho centra ako sa predvadzaju a v akych autach sa vozia.
Nedavno som vkladal peniaze do bankomatu a mlady fagan predomnou, pozeral som mu cez plece, vlozil 18 tisic. Odkial take panieze maju 20 rocni??

Jax

Ty si zalozil temu, polozil si otazku ako to ostatni vidia a dostal si odpovede. Zarabas asi stvornasobok toho, co vacsina slovakov a stale mas malo. Tak je uplne logicke pozriet sa na to, kam tie peniaze davas. Pretoze nieco asi robis zle.
Co sa hypoteky tyka mas uplnu pravdu a ak ti byt vyhovuje, tiez nema zmysel mat haciendu na kopci a platit za nezmysli.

Tibor_BA

A hypotéka sa dá rozumne nastaviť iba jedným spôsobom a to sú maximálne splátky a maximálne mimoriadne splátky.
Lebo hypotéku treba čím najskôr splatiť a nie splácať 20-30-50 rokov...

Tibor_BA

Zvrtlo sa to tu na tému 1 izbový byt vs. väčší...
Ja som mladý, bývam sám a byt je mne veľkosťou plne vyhovujúci! Kebyže mám záujem založiť si rodinu, tak byt dám do prenájmu a samozrejme si kúpim väčší...
A veľa ľudí tu vôbec nečíta príspevky a komentuje že si mám nájsť fin. poradcu...
Ešte raz, keď som byt kupoval tak som zarábal tretinu z terajšieho platu. A aj tak neviem načo by mi bol 4 izbový byt, aby mi sadal do prázdnych izieb prach ?
A čo mi takého múdreho povie fin. poradca ? Ja viem koľko mám peňazí a kam mi ochdádzajú, niesom ako ľudia čo majú 2 týždne pred výplatou 10 eur na účte lebo nakupovali blbosti...

Kalgan1

Zi si zivot ako najlepsie vies. Ak zarabas dost, mozno si najdi financneho poradcu. Najdi si taku zenu, ktora ta bude lubit kvoli tvojmu charakteru a nie penazenke.