Poskodeny mozog, mozgova hmla, neurcite zdr problemy

Príspevok v téme: Poskodeny mozog, mozgova hmla, neurcite zdr problemy
Kaido

Co mam s tymto robit? Skusil som vela veci, nic nepomaha. Len pribudaju dalsie zdr problemy. Uz 3x behom mesiaca mam zapalenu predkozku, neviem co s tym, stale jest ATB je riskantne.
Okrem toho ako ma niektori poznate uz vyse 3 rokov mam strasne tlaky na hrudi, zaludku, myslim ze to suvisi z nervovou sustavou. Mozgova hmla cca 2 roky, nemoznost zaostrit z mozgom, nepricetny pohlad, pocit ako keby som mal poskodeny mozog.
Do toho znicene travenie, tras koncatin a svalov ale niekedy fakt velky, non stop unaveny aj ked dlho spim.

A ako keby toho nebolo malo, mam uzkosti a tazke depresie. Kazdy den rozmyslam ako najlepsie skapat, lebo s tymto co som popisal sa predsa neda zit a nie to este niekolko rokov. Skusil som fakt vela a uz neviem ako dalej.

Kaido

Tomas12345
Cesnak a cibulu ked jem pravidelne tak mi byva zle od zaludku a mam k tomu odpor, mam toti aj mierny zapal zaludku, mam ho slaby. Kurkuma, skorica mozem skusit ale su to prirodne atb a su slabe. Este mam CBD olej ktory tiez ucinkuje protizapalovo, aj ten skusim.

No nic bol som si vybavit na cierno z lekarne ATB na 3 tyzdne ak sa mi to znovu vrati tak neviem, asi jedine obriezka :/ comu sa chcem vyhnut.

''Nebud tvrdohlaví a zajdi za tým psychiatrom, ked už nechceš brať tie AD aspon si vypýtaj krabičku benzodiazepínu lieku proti uzkosti. Budeš si dávkovať určité obdobie a uvidíš či ti tvoje stavy ustupia alebo nie. Ak ti ustúpia vplyvom užívania benzodiazepínu tak je to všetko pravdepodobne v tvojej psychike.''

Pre tvoju informaciu samozrejme ze som skusal aj toto, neurol, lexaurin a vobec to nepomohlo, iba som sa citil ako zdrogovany a zaspal som, tlaky samozrejme ostali.

''A testy na horčík ti brali ? Testy na tetanický syndrom ? Teoretický by nedostatok horčíka ti mohol vyvolávať tetanické stavy ktoré ti spôsobuju to trasenie končatín a svalov a súčasne nedostatok horčíka sa môže nepriaznivo podielat na činnosti nervovej sústavy čo by možno vysvetlovalo tú tvoju derealizáciu.''

Nerobila mi nic ta pica, poklopala kladivom a poslala ma na rtg chrbtice, to je vsetko. Horcik som bral aj vo velkom a nepomohl. Tetania sa prejavuje nahlym tlakom a do par minut odide, porpipade po nasadeni horcika, ja to mam cely den.

''Možno je to tou cviklovou štavou, ono cviklová štava rozpúšta usadeniny vápnika, ťažké kovy, odpadové látky atd. A ty si tu cviklovu stavu pil každý den a to sa nemá, pretože to silne detoxikuje, a nárazovo si si do tela uvolnil velké množstvo odpadových látok. Kebyže je to postupne, nebol by to problém, lenže ty si tak spravil nárazovo - každodenným pitím cviklovej štavy.''

Urcite nie, to mam uz 7 rokov, vtedy ta cviklova stava co som si robieval bola silna a mal som ju zriedit s mrkvovou, no samotna cvikla lieci, je to superpotravina.

''Každopádne na trávenie je dobré pit teplu vodu (okolo 37 stupnov). Uplne nevhodná je studená či vlažná voda a studené pokrmy. Rovnako tak je dobré i jesť pomalším tempom, rozkúskovať si dané jedlo na viacej častí.''
Tak s tymto urcite nesuhlasim, teraz co som bol u gastroenterologa praveze vravel ze po novom je lepsie ak clovek neje medzi hlavnymi jedlami aby si traviaci organizmus oddychol a nemusel stale pracovat.
Aj tento dr. to vravi napr
www.youtube.com

Tomas12345

Kaido :

"Uz 3x behom mesiaca mam zapalenu predkozku, neviem co s tym, stale jest ATB je riskantne."

Skús protizápalové potraviny typu kurkuma, škorica, cesnak, cibula, postupne vynechať mucne jedla a každý druhý den piť deci mrkvovej štavy + dáke kvalitne probiotika z lekárne.

"Okrem toho ako ma niektori poznate uz vyse 3 rokov mam strasne tlaky na hrudi, zaludku, myslim ze to suvisi z nervovou sustavou."

Nebud tvrdohlaví a zajdi za tým psychiatrom, ked už nechceš brať tie AD aspon si vypýtaj krabičku benzodiazepínu lieku proti uzkosti. Budeš si dávkovať určité obdobie a uvidíš či ti tvoje stavy ustupia alebo nie. Ak ti ustúpia vplyvom užívania benzodiazepínu tak je to všetko pravdepodobne v tvojej psychike.

"Mozgova hmla cca 2 roky, nemoznost zaostrit z mozgom, nepricetny pohlad, pocit ako keby som mal poskodeny mozog."

A testy na horčík ti brali ? Testy na tetanický syndrom ? Teoretický by nedostatok horčíka ti mohol vyvolávať tetanické stavy ktoré ti spôsobuju to trasenie končatín a svalov a súčasne nedostatok horčíka sa môže nepriaznivo podielat na činnosti nervovej sústavy čo by možno vysvetlovalo tú tvoju derealizáciu.

"Do toho znicene travenie"

Možno je to tou cviklovou štavou, ono cviklová štava rozpúšta usadeniny vápnika, ťažké kovy, odpadové látky atd. A ty si tu cviklovu stavu pil každý den a to sa nemá, pretože to silne detoxikuje, a nárazovo si si do tela uvolnil velké množstvo odpadových látok. Kebyže je to postupne, nebol by to problém, lenže ty si tak spravil nárazovo - každodenným pitím cviklovej štavy.

Každopádne na trávenie je dobré pit teplu vodu (okolo 37 stupnov). Uplne nevhodná je studená či vlažná voda a studené pokrmy. Rovnako tak je dobré i jesť pomalším tempom, rozkúskovať si dané jedlo na viacej častí.

Kaido

ahjaj

Dobre vybavim si vysetrenia MRI mozgu a u imunologicky. Inak nema zmysel. Helicobacter mi uz raz lieceny bol, navyse teraz prevlada nazor podla vyskumov ze helicobacter je zdravy a je sucast mokrobu zaludka.

Centrum zriedkavych chorob mam najlbizsie v Piestanoch ale tam sa zaoberaju reamatickymi ochoreniami, to ja nemam urcite.

Mickey
No neviem a ako si mam dat to crevo do poraidku, to je tiez len tvoja teoria, problemy mozu byt sposobene crevom ale nemusia.

mickey21

to, ze ti jeden doktor urobil negativne vysetrenia neznamena, ze to tak je, mne urobili 6 gastroskopii 6ti rozni doktori aj z odbermi vzoriek na helico negativnych, aj tak som ho tam mal, oni to flakaju, never im, ct a mr ti nepomozu, tam nic nebude, neurolog ti nepomoze, ten vie o tom velke kulove, to su crevne zalezitosti, neurologicke priznaky su sekundarne, musis dat crevo do poriadku, 3 mesiace je malo, aj nejakych par dietnych uprav nemusi pomoct, ak mas crevo na kasu, to sa moze liecit dlho, to nieje len tak, este si daj urobit test SIBO, zisti, kde to robia....

ahjaj

CT mozgu bolo? záležitosť neurológa
MR mozgu bolo? záležitosť neurológa
CT a MR chrbtice bolo? Záležitosť neurológa
Helikobakter vyšetrený bol?
Výtery z hrdla a nosa vyšetrené boli? - záležitosť obvodného lekára
Nie vyšetrenie na alergie, ale krv na protilátky u imunológa, či nejde o nejaké autoimúnne ochorenie odobraná bola?
V lekárni si kúpiš test na určenie celiakie. Nie je drahý.
Keď všetko stroskotalo obráť sa na centrum zriedkavých chorôb. Nemusíš mať zriedkavú chorobu, ale tam sa venujú prípadom, kde potiaže pretrvávajú a diagnóza stanovená nebola.

Kaido

Miska89
Hej nabehnem psychiatrovi neh ma uz uplne dokalici s tymi drogami co tam predpisuje. Nepotrebujem pribrat 20kg alebo aby bol zo mna impotent. Ja mam fyzicke problemy a na to sa abalila psychika lebo 3 roky mi je zle. Tak jasne ze nebudem uz ani uplne psychicky ok. Ale radit mi toto, hrozne. Riesit sa ma pricina nie dosledok.

swistica
Povedz mi vsetky vysetrenia, ktore mam absolvovat.
A co ked sa tu pytam. Mam skocit pod vlak? Ved ja uz sa nemam koho pytat, vsetci to len bagatelizuju alebo neberu vazne.

mickey
Ano crevne problemy mam uz velmi dlhu dobu, este pred tym ako som zacal mat mozgovu hmlu a tlaky na hrudi. Lenze co robit ako to napravit? Mal som take motivacne 3 mesiace, nejedol som nic sladke, vela zeleniny, kazdy den cviklova stava, cvicil som ale aj tak to nepomohlo a teraz som kvoli tomu upadol do este vacsich depresii, ved clovek sa snazi a aj tak nic z toho.Vsetky tie testy mi uz robil gastro doktor pred 3 rokmi a zistila sa iba laktozova intolerancia, po vysadeni mliecnych vyrobkov sa v podsatte nic nezmenilo.

mickey21

ziadny psychiater mu nepomoze, nepite tu kraviny, to po prve, kaido, mas to vsetko z CREVA, tam je problem, sklbanie svalov, neuro a psycho problemy, to je vsetko zo znicenej crevnej flory a nerovnovahy tam, daj si urobit testy na histaminovu intoleranciu, na celiakiu, nejedz nic mliecne, dychovy test na helicobactera, to vsetko ti plati poistovna, kup si pripravok butyrate infusion, nieje to extra drahe, je to na crevnu floru, ukludni sa, stres to zhoruje, napis na seba mail, pokecame, poradime...

swistica

Kaido, ked teda pises, ze je problem s peniazmi, potom skus statnych lekarov ako pise ach jaj. Nech su vysetrenia aktualne. No a ak sa nic nezisti, tak urcite i mentalne zdravie ako je v poslednom prispevku. Pride mi vsak, ze reagujes dost podrazdene ohladom trpezlivosti. Tak potom naco sa pytas na fore? Ak ma lekar urobit zaver, potrebuje mat aktualne vysledky.

Miska89

Ahoj, nebehaj po všetkých možných lekárov - zamier rovno na psychiatriu, myslím že všetky tvoje problémy sú tohto charakteru keďže už si niekoľko vyšetrení absolvoval.. predkožku rieši urológ, nie kožný. Držím palce.

Kaido

Ahjaj
Pripada ti ze za 3 roky nezistenia problemov mam mat este trpezlivost na nieco? V tomto bordeli zdravotnickom.
Vsade u tych doktorov som uz bol, neurologicka mi poklepala par krat kladivom po kolene a poslal na rtg chrbtice a poslala ma prec, ze u nej problem nie je. Alergolog mi napichal na ruku tie pripravky ziatil nejake alergie na pely a travy a to je vsetko.