Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?

Príspevok v téme: Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?
citroen_jumper

Ako tak počúvam problémy aké majú vo vzťahoch ľudia tak neviem či vôbec to hľadať. Som 25 ročný, sám a mám sa dobre. Môžem si robiť čo chcem, peniaze mám pre seba, aj tak mi tam chýba jedna vec. Ale poslednou dobou si to stále viac uvedomujem že si to len idealizujem, a že nič také ako skutočná láska asi neexistuje...
Vždy som sníval o tom že by som mal ženu, ktorej by som mohol veriť, ktorú by som miloval, s ktorou by sme mali rodinu a žili šťastne, nie stále samozrejme, je mi jasné že vo vzťahu sú aj zlé dni a že treba na tom pracovať a tak...

Ale tie problémy čo ľudia majú vo vzťahov, ktoré im doslova ničia životy, a pomaly skoro každý má také problémy ak je dlhšie vo vzťahu - deti, práca, málo peňazí, hádky, nevera, rozvod... to sú veci ktoré skoro každý dnes rieši a pritom to boli ľudia, ktorí sa na začiatku mali radi a rozumeli si. Potom tu sú aj takí ľudia, ktorí vyznávajú krátkodobé vzťahy len na sex a tí len ešte viac podporujú rozpadávanie vzťahov...

Čím viac tým ďalej som nemotivovaný hľadať si niekoho na vzťah, keď viem že s najväčšou pravdepodobnosťou sa to aj napriek všetkej mojej snahe aj tak skončí... vždy som závidel ľuďom, čo mali partnerov že aké to je super ale teraz keď vidím realitu tak som rád že toto nemusím zažívať a že síce nemám sex, ale mám pokoj od všetkých tých ostatných problémov, ktoré tých ľudí ničia...

Len sa bojím o budúcnosť ľudstva ako takého, keď sa láska a morálnosť z ľudí vytráca a stále viac sa uznáva že ľudia sú proste zlí od prírody, tak je len otázka času kedy to tu bude vyzerať ako v nejakom futuristickom apokalyptickom filme kde sú zápasy o život a smrť na bežnom poriadku

Tomas12345

naivny :

Autor sa pýta nielen na to či existuje dobrý vzťah, ale či aj má zmysel orientovať svoj čas a štastie do nejakého partnerského vzťahu. Na to som mu napísal moj názor, že najlepšie je orientovať svoj čas a štastie do Boha a koníčkov a partnerské vzťahy brat len nieco ako bonus.

naivny

Tomáš, ako to co píšeš súvisí s dobrým a zlým vzťahom. To je o tom, čo je pre Teba prioritou v živote. Nie o dobrom alebo zlom vzťahu.

Slobodna

Dobry vztah je predovsetkym o 2 ludoch. Pokial don budes pozyvat inych ludi a nechas ich don zasahovat, nikdy dobry nebude. Vsetci tito ludia ho budu narusat z roznych, vlastnych zaujmov, alebo uz len svojou pritomnostou. Partner, ktoreho ocenujes a je v tvojich ociach hrdinom, by sa mal rovnakymi ocami pozerat smerom k tebe a nie do davu inych, pretoze potom mina tvoju energiu a aj svoju vlastnu. Rozdava energiu a ocenenie inym, co sposobuje prazdnotu, v nom, v partnerke, vo vztahu. Energia by mala prudit medzi dvomi ludmi vo vztahu, ini ludia ju blokuju a kradnu si ju pre seba. Vykradaju partnerov aj ich vztah, nenapadne, az nezostane nic. Chyba je v tom, kto to druhym umozni. Mas to ako keby si si kupil dom, samozrejme sa chces s nim pochvalit a robi ti dobre ocenovanie a potlapkavanie po pleci, aky si dobry. Ti ludia to vsak nemyslia uprimne. Zakazdym, ked si do svojho domu pozves niekoho cudzieho, nieco ti z tvojho domu nenapadne odnesie, ukradne pre seba. Mozno si to vsimnes az neskoro, ked ti nezostane vobec nic. Do toho domu si roky prilis vela investoval a teraz to hlupo rozdavas inym. A vybudovat dom nie je jednoduche, stoji ta to cas, energiu, peniaze, city. Ako roky plynu uz nemas tolko energie budovat opat vsetko od zakladov a znovu investovat prilis vela. Investicie si treba chranit.

Meridian

Čo je to dobrý a čo je to zlý vzťah.
Nebudem dávať príklady dobrého ani zlého vzťahu lebo posudzovanie môže byť veľmi individuálne.Každý môže od vzťahu očakávať niečo iné .Hodnotiť ako tretia osoba síce môžeme,ale nemôžeme sa úplne stortožniť z pocitmi ani vidieť do vnútra vzťahu ,tak alo jeho priamy účastníci.Pretože mi vidíme len to čo funguje alebo naopak nefunguje a preto máme vo zvyku hovorievať z tým ,alebo z tou by som nebol.!Čo na ňom vidí,prečo s ňou je?Ano mi si nájdeme vysvetlenie hlavne ,keď vidíme bohatého navyše šaredého poprípade starého z mladou.Mi vieme najlepšie dokonca lepšie ako oni samy prečo sú spolu!!!Poznal som fajn chalana a super babu sprostretkoval som im stretnutie ,ale keďže som sa toho času stretâval z oboma obaja mi o tom druhom povedali ,že nieje vhodný pre nich a videli na ňom chyby.Pritom každý zvlášť boli super ale spolu nedokázali fungovať.Pritom mali po tridsiatke neboli to hľadajuce sa detičky........
Vždy je to o tom čo ja očakávam od toho druhého a čo on mi dokáže tolerovať.Každý nový vzťah je pokračovaním toho predošlého z pozície vonkajšieho ale aj vnútorného porovnávania.
Vonkajšieho že na prvý pohład viem v čom je tento nový lepší,povaha chémia,
Vnútorne niektoré vevmci viem ľahšie prehliadnuť lebo som dozrel a už na tom až tak nebazírujem.
Vzťahmi sa človek učí vyučuje iných aj seba.

Tomas12345

No však áno, najlepšie je brať partnerské vzťahy len niečo ako bonus. Clovek by si mal celé svoje štastie orientovať do Boha, a popritom mať i koníčky, všetko ostatné je už len niečo navyše.

Kniha Deuteronómium 10:20
Pána, svojho Boha, sa budeš báť a jemu budeš slúžiť, k nemu sa budeš vinúť a v jeho mene budeš prisahať!

pp

Jasné, ze existuje dobry vztah. Ale je to o drine a o stasti stretnut kompatibilneho človeka. V 25 si este formujes nazory, hodnoty, ciele. Si este velmi mladý, pochopis po 35 -40tke. Dovtedy sa trikrat zalubis, raz rozides, budes sa zozierat rok s pol a potom zacnes par mesiacov striedat baby aby si zabudol a potom príde ta prava. Vsetci to tak mame a vsetci sme si tym presli.

SmallPVillage

Od zajtra by sme si mali všetci onikať (oni boli), nikdy človek nevie na akého podivného, pardón, veselého tvora naďabí. Ale aký rod má človek, ktorý má v hlave, dajme tomu, desať duchov alebo ak ovláda niekoľko jazykov? Koľko jazykov..., toľko... ONI, to bude ok. Alebo dajme tomu, síce chlap, ale prsia trojky, ale má začiarknuté - male na FB? Ceckatý male? Nie, nie, ono tých subkategórii je oveľa, oveľa viac ako sa na prvý pohľad javí, je to ešte komplikovanejšie, ako sa zdá. Po tomto komente sa ľudia na FB buď zbláznia alebo potešia, mimické prejavy sú v oboch prípadoch rovnaké.

Pag

Skôr by sa trebalo zaujímať o to a občas spomenúť ľuďom na kázni, že to nebolo na 1 deň, na 2, ale na týždeň:-), pardón, že to bolo v dobrom, aj v zlom, to som chcela, pardón chcelo, pardón chceli, pardón, chcel povedať.

Pag

Ono vzorec "správania", ktorý som prebral z iného fachu: dominanta, subdominanta a tónika možno asi aplikovať aj na iné odbory. Vždy chce byť jeden dominantný a ten druhý má byť subdominantný a popri tom si popíjajú asi tonik. Iný metodický postup uvádza, že sú štyri fázy vo vzťahu: zamilovanosť, láska, prvé lastovičky/konflikty, vojnový stav/vojna, v tom lepšom prípade prežijú obidva znepriatelené tábory, keď sa včas rozídu/rozvedú a dieťa má stále šťastie na oboch rodičov, keď ešte účinkuje dobrotivé požehnanie. V nekresťanských vzťahoch je metodický postup absolútne vopred jasný: oklame, okradne, zabije a ešte s tebou zostane na FB v priateľstve, však prečo nie, že?! Čo S. spojil, B. nech nerozlučuje:-) A iné také univerzálne príslovie praví: KEĎ DÁVAJÚ, BER!, to platí pre všetky nedženderovské a dženderovské vzťahy, dokonca aj pre vzťahy povstalcoch Geurrilla:-) Sestra mi povedala, že nie som pekný, uff, ešte šťastie že tak.