Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?

Príspevok v téme: Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?
citroen_jumper

Ako tak počúvam problémy aké majú vo vzťahoch ľudia tak neviem či vôbec to hľadať. Som 25 ročný, sám a mám sa dobre. Môžem si robiť čo chcem, peniaze mám pre seba, aj tak mi tam chýba jedna vec. Ale poslednou dobou si to stále viac uvedomujem že si to len idealizujem, a že nič také ako skutočná láska asi neexistuje...
Vždy som sníval o tom že by som mal ženu, ktorej by som mohol veriť, ktorú by som miloval, s ktorou by sme mali rodinu a žili šťastne, nie stále samozrejme, je mi jasné že vo vzťahu sú aj zlé dni a že treba na tom pracovať a tak...

Ale tie problémy čo ľudia majú vo vzťahov, ktoré im doslova ničia životy, a pomaly skoro každý má také problémy ak je dlhšie vo vzťahu - deti, práca, málo peňazí, hádky, nevera, rozvod... to sú veci ktoré skoro každý dnes rieši a pritom to boli ľudia, ktorí sa na začiatku mali radi a rozumeli si. Potom tu sú aj takí ľudia, ktorí vyznávajú krátkodobé vzťahy len na sex a tí len ešte viac podporujú rozpadávanie vzťahov...

Čím viac tým ďalej som nemotivovaný hľadať si niekoho na vzťah, keď viem že s najväčšou pravdepodobnosťou sa to aj napriek všetkej mojej snahe aj tak skončí... vždy som závidel ľuďom, čo mali partnerov že aké to je super ale teraz keď vidím realitu tak som rád že toto nemusím zažívať a že síce nemám sex, ale mám pokoj od všetkých tých ostatných problémov, ktoré tých ľudí ničia...

Len sa bojím o budúcnosť ľudstva ako takého, keď sa láska a morálnosť z ľudí vytráca a stále viac sa uznáva že ľudia sú proste zlí od prírody, tak je len otázka času kedy to tu bude vyzerať ako v nejakom futuristickom apokalyptickom filme kde sú zápasy o život a smrť na bežnom poriadku

naivny

ja keby som chcel vzťah, nešlo by mi v ňom o sex. Ja si len jednoducho myslím, že tak ako sa tu písalo, že ani z mojej strany by tých 50 % nebolo v poriadku, lebo mám iné priority. A lacné vzťahy na sex nemusím, tak potom radšej nič.

Antisexx

Dobreuz je jediny chlap co poznam co dokaze byt bez sexu. Nechce vztah ale kludne by teda mohol vyhladavat len sex stretnutia ako ostatni chlapi ktori nechcu vztah. Takze proste podla mna ma spravne nazory a hodnoty. Takychto chlapov by mohlo byt viacej lebo ja fakt neviem ci zenam nevadi ze su s chlapom ktori kam chodieval tak zasuval. Takze uz len kvoli jeho nazorom a postojom by podla mna bol idealny partner. Ale dnes uz dobri chalani vztah nechcu. Ja tiez nie ale poznam vela dobrych bab ktore hladaju takychto chalanov a nemozu ich najst lebo vsade su uz len ti zlí grazlikovia ktori pretiahli vsetky baby v sirom okolí.

adamvr

samozrejme ze existuje, len ho treba budovat a nie hned pri prvej prilezitosti zahodit! ako jeden mudry stary clovek povedal, ked sa ho pytali ako vedel prezit zivot s jednou zenou. tak on odpovedal: "zil som v case, kedy sa veci opravovali a nie vyhadzovali"!!! a podla toho by sme sa mali aj teraz drzat!!!

petroneta

dobreuz, to beriem, že je fajn, len potom nenadávaj na vzťahy a nevyjadruj sa o nich negatívne, nemáš dôvod. :-))

tanickam14

Na dobry vztah je potreba dospiet, mala som kopu zlych vztahov kym som nasla ten zdravy musela som byt hlavne spokojna sama so sebou, existovat sama so sebou a byt stastna aj sama potom viem byt aj s niekym inym a dat mu co treba :)

petroneta

vzťahy väčšinou nevznikajú zo dňa na deň, ale začínajú akýmsi kamarátom, takže na to, že už nie si sám, by si si potom musel zvykať postupne. :-))

dobreuz

Ja viem že 50% v tom vzťahu by som bol ja. Proste som si za takmer 20 rokov tak zvykol na slobodu, že si už asi ani neviem predstaviť, že by som išiel do vzťahu - toto som písal už aj v téme bojím sa vzťahu.

petroneta

dobreuz a autor témy, tým, že pochybujete o tom, že by mohol existovať dobrý vzťah, pochybujete vlastne aj sami o sebe. Ten vzťah by ste totiž z 50 % tvorili vy a len tých druhých 50 % by spadalo na druhú osobu.
Ste rovnako súčasťou ľudstva ako ostatní, a keď sami seba nepovažujete za degradovaných, tak by ste za nich nemali považovať ani väčšinu iných ľudí.
O problémoch vo vzťahoch možno čítať tu na fóre, ale aj tak je drvivá väčšina, ktorá sem nič nenapíše, a žije v uspokojivom vzťahu. Vlastne nemá prečo písať o probléme, keď si tie menšie -väčšie problémy vie vyriešiť sama. Lebo každé spolužitie prináša aj horšie dni, neexistujú ľudia s presne tými istými názormi. Napriek tomu, existujú tzv. konštruktívne hádky, ktoré slúžia tomu, aby si druhý uvedomil, že niektoré zložky jeho správania sú druhému nepríjemné. Ten sa ich potom snaží eliminovať. Základom je aj tak úcta k druhému, jeho podpora v tom, čo robí, či už je to podnikanie, práca, niečo, čo si zaumieni, čo má rád a starostlivosť oňho.