Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?

Príspevok v téme: Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?
citroen_jumper

Ako tak počúvam problémy aké majú vo vzťahoch ľudia tak neviem či vôbec to hľadať. Som 25 ročný, sám a mám sa dobre. Môžem si robiť čo chcem, peniaze mám pre seba, aj tak mi tam chýba jedna vec. Ale poslednou dobou si to stále viac uvedomujem že si to len idealizujem, a že nič také ako skutočná láska asi neexistuje...
Vždy som sníval o tom že by som mal ženu, ktorej by som mohol veriť, ktorú by som miloval, s ktorou by sme mali rodinu a žili šťastne, nie stále samozrejme, je mi jasné že vo vzťahu sú aj zlé dni a že treba na tom pracovať a tak...

Ale tie problémy čo ľudia majú vo vzťahov, ktoré im doslova ničia životy, a pomaly skoro každý má také problémy ak je dlhšie vo vzťahu - deti, práca, málo peňazí, hádky, nevera, rozvod... to sú veci ktoré skoro každý dnes rieši a pritom to boli ľudia, ktorí sa na začiatku mali radi a rozumeli si. Potom tu sú aj takí ľudia, ktorí vyznávajú krátkodobé vzťahy len na sex a tí len ešte viac podporujú rozpadávanie vzťahov...

Čím viac tým ďalej som nemotivovaný hľadať si niekoho na vzťah, keď viem že s najväčšou pravdepodobnosťou sa to aj napriek všetkej mojej snahe aj tak skončí... vždy som závidel ľuďom, čo mali partnerov že aké to je super ale teraz keď vidím realitu tak som rád že toto nemusím zažívať a že síce nemám sex, ale mám pokoj od všetkých tých ostatných problémov, ktoré tých ľudí ničia...

Len sa bojím o budúcnosť ľudstva ako takého, keď sa láska a morálnosť z ľudí vytráca a stále viac sa uznáva že ľudia sú proste zlí od prírody, tak je len otázka času kedy to tu bude vyzerať ako v nejakom futuristickom apokalyptickom filme kde sú zápasy o život a smrť na bežnom poriadku

dobreuz

Ľudstvo je už dávno stratené, to tvrdím už pár rokov. A keď Ti to vyhovuje, tak buď sám, ja mám 19 a tiež som bez vzťahu a aspoň nemusím riešiť neveru, rozchody, atď... A bez sexu prežijem a prežiješ aj Ty.