Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?

Príspevok v téme: Existuje dnes vôbec nejaký dobrý vzťah?
citroen_jumper

Ako tak počúvam problémy aké majú vo vzťahoch ľudia tak neviem či vôbec to hľadať. Som 25 ročný, sám a mám sa dobre. Môžem si robiť čo chcem, peniaze mám pre seba, aj tak mi tam chýba jedna vec. Ale poslednou dobou si to stále viac uvedomujem že si to len idealizujem, a že nič také ako skutočná láska asi neexistuje...
Vždy som sníval o tom že by som mal ženu, ktorej by som mohol veriť, ktorú by som miloval, s ktorou by sme mali rodinu a žili šťastne, nie stále samozrejme, je mi jasné že vo vzťahu sú aj zlé dni a že treba na tom pracovať a tak...

Ale tie problémy čo ľudia majú vo vzťahov, ktoré im doslova ničia životy, a pomaly skoro každý má také problémy ak je dlhšie vo vzťahu - deti, práca, málo peňazí, hádky, nevera, rozvod... to sú veci ktoré skoro každý dnes rieši a pritom to boli ľudia, ktorí sa na začiatku mali radi a rozumeli si. Potom tu sú aj takí ľudia, ktorí vyznávajú krátkodobé vzťahy len na sex a tí len ešte viac podporujú rozpadávanie vzťahov...

Čím viac tým ďalej som nemotivovaný hľadať si niekoho na vzťah, keď viem že s najväčšou pravdepodobnosťou sa to aj napriek všetkej mojej snahe aj tak skončí... vždy som závidel ľuďom, čo mali partnerov že aké to je super ale teraz keď vidím realitu tak som rád že toto nemusím zažívať a že síce nemám sex, ale mám pokoj od všetkých tých ostatných problémov, ktoré tých ľudí ničia...

Len sa bojím o budúcnosť ľudstva ako takého, keď sa láska a morálnosť z ľudí vytráca a stále viac sa uznáva že ľudia sú proste zlí od prírody, tak je len otázka času kedy to tu bude vyzerať ako v nejakom futuristickom apokalyptickom filme kde sú zápasy o život a smrť na bežnom poriadku

ahjaj

ono vzťahy sú ideálne iba na začiatku v čase zamilovanosti. Neskôr o to, aby boli dobré, musí každý niečo urobiť.
My sme s manželom takpovediac zohraný pár a fungujeme dobre. Viem, v čom sa môžem na neho spoľahnúť, v čom nie. Vo vzťahoch niekedy niečo tomu druhému vadí, viem si predstaviť, že by mi bolo bývalo vadilo, kebyže si zájde s kamošmi na pivo. Teraz ho vyslovene podporujem v tom, aby raz za mesiac, alebo za dva udržiaval kontakt s týmito ľuďmi. Vo firme sa učí nemčinu, podporujem ho v tom, aj keď kvôli tomu chodí neskôr domov. A je to aj o slovkách uznania. Jaj, dobre, že si kúpil toto a toto (aj keď to nebolo na zozname) a podobne.
Alebo keď niečo hovorí o firme, tak: to si im dobre povedal.
A naozaj si to tak myslím, nejde o frázy, či pochlebovanie. Aj v komunikácii s inými ľuďmi zvyknem hovoriť, že podľa jeho názoru toto a toto, a to aj vtedy, keď to počuje... tým pádom sa týka uznávaný... a ono je to niečo ako bumerang, že mi to aj nejak vracia...

SofiaElla

SPT, áno, doba a ľudia sa menia. Ľudia aj chybujú, nikto nie je dokonalý. Ale morálke a etika stále existuje. Absentuje len u tých, ktorí majú "iné hodnoty". Nezovšeobecňuj, mnohí z nás sa snažíme a chováme najetickejšie ako vieme.

SPT

Meni sa doba ziadna autorita, ziadna moralka, roxvedeny rodiny, deti rozmazane a vyrastli z nich dospeli ludia bez vazenia si vlastnej rodiny, tradicii, zivota. Co cakat od takych ludi , ze sibzalozia rodinu budu verny a milujúci? Doba sa meni a bude to cim dalej horsie. Svet je skazeny.

SofiaElla

Aby som bola teda trošku konkrétnejšia - milý autor témy - skeptická časť tohto fóra ťa vpred asi nepoženie. Tu skôr nájdeš súhlas a porozumenie s tým, že najlepšie je tak, ako si, lebo všetko ostatné (hoci nezažité) bude určite horšie.
Ako zmeniť svoj postoj k určitým "veciam" v živote?
- osobne by som toto fórum v čase "príliš negatívnych vplyvov" v živote nečítala. Určite by som sa tu neradila nad zásadnými otázkami svojho života (všeobecná formulácia, ale každý jedinec by mal vedieť, čo sú preňho zásadné princípy)
- kamarátstvo s opačným pohlavím je najjednoduchšia cesta k spoznávaniu žien a k nájdeniu si frajerky
- Nikdy, ale naozaj nikdy netvrdiť, že ti je takto fajn, hlavne, keď sa vlastne popritom sťažuješ
- cesta je vždy (zas veľmi všeobecné), ale naozaj ju nájdeš len cez seba (zahodiť ten negativizmus, nechuť ku všetkému - s pesimizmom sa jedinec akurát samovražedne izoluje od všetkého pozitívneho: chlap od žien, ženy od mužov, zem od neba, vtáci od spevu - tak to byť proste nemá).

jeanvaljean699

SofiaElla slovo robí muža,za to slovo musí urobiť tisíc činov...alebo.Anonymná nevôla,to je azda možno nič,kým beżným zvykom sa to nestane.Pekne píšeš určite aj pekná si a niekedy to tak proste výde.

SofiaElla

jeanvaljean699, tu sa do nevôle dostaneš oveľa jednoduchšie - stačí, že si pozitívny, nebodaj ešte aj pekný a vzdelaný, mal si vzťah, máš svoj názor, mal si sex aj s osobou, ktorú si zrovna nemiloval, zarábaš viac ako je minimálna mzda atď, atď...
Slovo nemá váhu slona, čin má svoju váhu. Slon má pamäť.
Ale naozaj nerozumiem tomu davovému negativizmu, čo sa tu zrodil, ako si všetci pritakávajú, že je všetko fajn a v poriadku. Dobrý život - a to aspoň len čiastočne - žije sa úplne inak ako tento, čo tu ľudia opisujú a ešte sú schopní napísať, akí sú preto šťastní.

jeanvaljean699

SofiaElla to vyzerá ako keď slepý slepého vedie...takto však dostaneš sa len do nevôle,ukáž možnosti,dvere ak vieš.Nezabúdaj každé slovo má váhu slona.

clooo

Prosím ťa to naozaj v 25 rokoch veríš na taký nezmysel, akým je "pravá láska" ? Keby niečo také existovalo, vzťah by mohli mať aj chudobnejší muži ako ja. Ale nie nemajú. Ja som vždy patril k tým chudobnejším mužom (nie každý muž môže byť úspešný podnikateľ, riaditeľ a podobne), ženy si ma vôbec nevšímali. Ich centrom pozornosti boli, sú a budú výlučne len pracháči v drahých handrách s autom, a to nezávisle od ich vzhľadu.

Ty ako muž, ktorý zarábaš, zrejme aj máš auto, taký problém mať nebudeš a keď budeš chcieť, hneď budeš mať po svojom boku nejakú zaľúbenú dievčinu...do tvojich peňazí...

SofiaElla

Ľudia tu na fóre asi najviac rozoberajú vzťah a sex. Úplne konkrétnejšie: vzťah a jeho ne (zmysel) najviac rozoberajú tí, čo ho vlastne nikdy nemali. Sex na tomto fóre najviac nechýba panicom a pannám. K tomu sa nabalia ďalší (neskúsení, ale zato už "odhodlaní") čitatelia a davový negativizmus a skepticizmus je tu.
Možno ste navzájom sebe podporou, ale ja si skôr myslím, že sa ne/vedome ťaháte dole.
Sloboda je fajn, vzťah je fajn, sex bez záväzkov je fajn, milovanie s partnerom je fajn, peniaze sú fajn - ale o tom snáď môžete zodpovedne a kontextne vedieť a radiť až v prípade, že to zažijete a viete, čo vašu osobnosť najviac napĺňa.
Prajem vám teda menej sťažností a negatívnych emócií a viac pozitivizmu a odhodlania do budovania nielen vašej budúcnosti (čokoľvek už za ňou momentálne vidíte), ale najmä do kvalitného budovania vašej osobnosti.

dobreuz

Ja nenadávam na vzťahy, len proste vidieť zmysel vo vzťahoch je to najhoršie, čo môže byť, kvôli rozchodom je veľa samovrážd atď...