začali by ste chodiť s niekým s veľmi silnou depresiou???

depka

joj...no v mojom prípade to nie je dobré...moja váha by mohla trošku podskočiť vyššie, ale akože som spokojná:)))

cila

depka, to je u kazdeho ine. Ale mne dost pomohol. Ja som uz mala asi desat druhov liekov a az tento mi zabral, tak ak ti po nom nebude lepsie, tak to nevzdavaj. A vraj podporuje znizovanie vahy, lebo po nom ti tak nechuti.

depka

lencok...jj to máš pravdu...to je krásny sen, aj ja by som chcela niečo také robiť ale najprv sa musím dať trošku do hromady. Inak, keď som bola ešte v stave že som chcela ísť na VŠ tak som chcela študovať jednoodborovú psychológiu, chcela by som raz pomáhať ľuďom čo to budú potrebovať. A je fakt že by som ich vedela aj lepšie pochopiť, pokiaľ by som sa nezosypala:))

lencok1

jasne dobehnem, a ty maj len dobre myslienky, ja ta vidim:), ak by si mala, dostanes nejaky trest:)...tak bacha na mna, ja som vsade

lencok1

inak ja chcem robit depresii osvetu, nehanbim sa zanu ze ju mam, chcem o tom otvorene rozpravat a tak aj budem, aj v mojom okoli, nemam sa zaco hanbit, taky je zivot...a mozno mnohym pomozem, moj sen je vytvorit nejake centrum, mozno keby sme sa dali dokopy tak to spolu daleko dotiahneme

lencok1

inak ja by som prijala taku realnu skupinovu terapiu, skoda ze tu neni taka moznost, ale ja sa idem o to postarat a zistovat si info, mozno nieco s mojou psychlogickou vymyslime:)

depka

sa tu začínam cítiť ako na skupinovej terapii:)až na to že som na nej nikdy nebola:)))ale je to celkom príjemné:)

lencok1

depka no teda vobec si to nemala jednoduche, zivot je ale taky, myslim ze kazdy z nas to ma tazke, len na kazdom z nas je to rozhodnutie ako tu ten zivot prezije, ci v laske a pokoji, alebo v nervakoch a depke...no problôem je vsak v tom, ze niekedy si clovek ani nestihne uvedomit a uz je v depresii, treba sa "starzit" svoje pocity a myslienky a oddelovat podstatne od nepodstatneho...hlavne treba prijat sameho seba so vsetkymi zlymi aj dobrymi vlastnostami, ja sa to teraz tiez ucim...vsak zivot je ucenie...tak idem krocik po krociku...mozno prave tieto skusenosti nas dovedu k lepsiemu a plnohodnotnejsiemu zivotu, budeme siu vazit zdravie, ludi, prirodu, kazdy jeden den a nebudeme sa len slepo nahanat za peniazmi...v zivote treba mat ciele bez nich sme strateni, preto ti navrhujem zalozit si zosit, kde si budes zapisovat co by si chcela dosiahnut, ale davaj si realne ciele...ked zacnes sama uvidis ze vsetko je mozne, nejde hned vsetko odrazu, to je nemozne, ale postupne..."akoby umrelo tvoje stare ja" a teraz sa zasadi korienok tvojho noveho ja a vyrastie z neho nadherna ruza...lenze kym vyrastie treba sa o nu starat!!! vsetko sa da, antidepresiva ti v tom pomozu, ale vela je aj na tebe...treba sa tesit z kazdej malickosti, aj z toho ze slnko svieti!kazdy den musis brat ako novu prilezitost! a bojovat za svoj zivot, ktory ti bol dany...na svete je kopec dobrych ludi a ty s nimi mozes prezit krasny zivot, otvor svoje ocicka a zi pre tento den a skus v nom najst nieco pozitivne...dava nam vela len niekedy sme tak zaslepeni ze to nevidime...aj ja vam napisem svoj pribeh ale trosku neskor, teraz idem buvat take pocasie je ze sa mi buvat da