začali by ste chodiť s niekým s veľmi silnou depresiou???

mamča

O čom to je? Akože depresívni,epileptici,cukrovkári,srdciari....si to majú rozmyslieť,či si nechajú chorobu,lebo sa s nimi ťažko žije? Hmmm.Ja nič také nemám,ale možno so mnou sa žije ťažšie...Kto si dovolí posúdiť a porovnať?

mandyova

katty19
boze co pises je strasne...ale kazdy clovek presiel asi uz peklom, ktoremu sa vravi depka...ja sa len pytam, ak ma niekto svoju lasku...ma prevo mat depku? lebo sa priznam ja mam depku z toho, ked mi priatel povie ze ma depku...beriem to, ako vlastne zlyhanie

mandyova

depka
pozri depka, hladam cestu ako pomoct...ale zda sa mi, ze za DEPKU sa niekedy ludia len skryvaju...kto ma lasku - nemoze mat predsa depku...nerozumiem tomu, hnevam sa, chcem pomoct - vsetko zaroven

katty19

mandyová, depresia je choroba, ako keď ťa začnú zuby bolieť a potrebuješ zájsť za lekárom, len je to omnoho vážnejšie a dlhodobejšie;
depresívny potrebuje pomoc okolia a nie posudzovanie!
vzniknú ďalšie depresie? no ak by sa nad týmto mal depresívny zamýšľať, tak ide polovica populácia k zemi, depresívny je rád, že to drží, a žije a nesiahne si na život, aj keď ho to nenormálne láka;
skor by ma zaujímalo, kde je prevencia a čo urobí každý z nás pre zdravý psychický vývoj napríklad svojích detí?

mamča

Môže...nemusí....Pre teba bude asi najvhodnejšie popapkávať...Čiže časté malé dávky jedla,ale najdôležitejšie v takomto prípade je riadne požuť.Neboj,v pohode.

depka

mandyová
to sa veľmi pletieš...my sami musíme s tým bojovať vo vnútri a ani si nevieš predstaviť ako nás trápi keď sa niečo stane/pokazí vo vzťahu k ľuďom. My sa omnoho viac trápime ako normálny, zdravý ľudkovia. Tak nás nesúď