V čom majú osamelí ľudia (s minimálnou šancou na vzťah) vidieť zmysel?

simcika

myslim si ze osameli ludia neexistuju co znamena osamelost? mne bolo dobre aj samej aj s niekym to je asi prvy krok mat sa dobre byt spokojny aj sam sam so sebov byt ok byt sam so sebov vyrovany a potom nieje moznost byt osamelym

Ovecky

Abandonata kde prosim pracujes? Treba jazyk? Kamaratka ma tiez zdravotne problemy ktore ju na sk drzia lebo nachadza iba prace typu chyzna a makacku v sklade ktore nezvladne fyzicky. Za radu budem vdacna

ahjaj

viem tak, že si pracoval, ale nebola to práca Tvojích snov, Potom, že si hľadáš lepšiu prácu. Založil si tu tému, aby Ti poradili, ako si ju nájsť.
Nebudem tu citovať Tvoje príspevky na základe ktorých si to myslím, nechce sa mi toľko hľadať.
V čom sa mýlim? Za odpoveď ďakujem.

ahjaj

tomas, tak si nevydržal a podal si výpoveď? Či máš v dohľadne inú prácu? Pýtal si sa tu, ako riešiť, pošťastilo sa dačo lepšie, či tu sa vôbec nedalo vydržať a lepšie neprišlo?
Dasa - Tomáš nie je taký, žeby sa nechal živiť. Je to mladý človek, ktorý síce býva u svojích rodičov, ale vek mu to dovoľuje, a kým nežije vo vzťahu, ani nemá dôvod odísť. Ľudia sa osamostatňujú väčšinou vtedy, keď sú vo vzťahu, dovtedy sú platba podnájmu či splácanie hypotéky nie príliš lákavou alternatívou.

lorinn321

A prečo máš minimálnu šancu na vzťah? Kvoli zdravotným problémom alebo máš nejaký blok a nedokážeš sa dostať s iným človekom až ku vzťahu?
Ide o to, ako to berieš. Či si typ človeka, ktorý po tom vzťahu túži, ale z nejakého dôvodu ho mať nemôže, alebo po ňom netúži a iba hľadá niečo iné čomu by sa venoval.
V prvom prípade to nie je dobré, lebo aj keby najdeš iné činnosti, stále ti ten vzťah bude chýbať :( Môžeš cestovať, čítať, hrať na nejaký nástroj, učiť sa jazyky, skúsiť prostredníctvom nejakých záujmových útvarov spoznať iných ludí, cvičiť, robiť dobrovoľnícku prácu, vytvoriť si záhradku ( ak máš na to možnosti) a pestovať si niečo, čo ti bude robiť radosť, kúpiť si domáce zviera, o ktoré sa budeš starať. Človek, ak je zdravý, môže robiť naozaj čokolvek, ale ak skutočne túžiš po tom vzťahu, tužiš byť milovaný/á, tak pri každej tejto činnosti ti to bude trochu chybať. Nedá sa úplne zaplniť každá minuta dňa tak, aby si na to chýbajúce nezaplnené miesto nemyslel/a. Viem o čom hovorím. Chcela som tiež žiť bez vzťahov, veľakrát som sa sklamala. Ale som nastavená tak, že chcem niekoho milovať, chcem tú lasku dávať, chcem všetko, aj dobré aj zlé s niekym zdielať. Inak tie veci čo robim pre mňa nemajú taký zmysel.
Ak ide o druhý prípad, že vzťah ani veľmi nechceš, tak samozrejme by bolo super nájsť si nejakú činnosť, aj z tých spomenutých, alebo aj mnohých ďalších, ktoré ti zaplnia čas :) Verím že najdeš svoj zmysel života. O tom je podľa mňa tak trochu ten prechod do dospelosti a reálneho života. Nájsť niečo, prečo budem žiť.

dasaja

Tomas12345-preto lebo neje dobre ak mladý človek doma len tak sedi a nechá sa živiť ani Bohu sa to nepači...jedine žeby si mal nato vážny dôvod napr.zdravotne problemy...prečo nepracuješ?

Tomas12345

dasaja :

Nepracujem, áno viem že jedlo niečo stojí, len nerozumiem načo o tom tu hovoríš ?

Ano pre niekoho môže byť i práca koníčkom, pre mna každopádne práca koníčkom nie je.

NeznamyTHM1986 :

Nie, nie som, ale počul som už o nom a čítal i jeho stránku.