Celý život riadený strachom

Príspevok v téme: Celý život riadený strachom
Suptoman

Všetky moje sny a moje plány začínajú a končia na strachu.
Teraz mám sen prejsť jednu krajinu ale je to tak na mesiac a všetko to môžem žiť akurát v snoch lebo nedokážem dať výpoveď. Proste nemám strach so samotnej výpovede ale z toho čo by si ostatní mysleli. Že mi dali šancu a ja takto. Proste celý môj život sa strašne bojím čo si o mne ostatní myslia a podľa toho konám.

Roky idú, mám 24, zatiaľ nežijem sám môžem cestovať ale vlastne nemôžem lebo ma ovláda strach. Sny a túžby pribúdajú, naplánujem si to, poviem každému že tam idem ale výpoveď aj tak nedám. A keby to aspoň bolo dobre platené miesto, ale mzda na smiech.

A tak je to celý život so všetkým. Ovláda má strach, sociálna úzkosť a slobodná vôľa je potlačená.
A som strašne na seba nahnevaný, aký som slaboch. Proste som zo seba sklamaný.

Čo robiť, ako to prekonať? :(

Suptoman

je to - ja viem, ale aj tak je to pre mňa stále veľmi ťažké, neviem si v takých situáciach v práci kedy by som mal jednať zachovať chladnú hlavu.

A j psychológovi chodím, ale je to skôr také vyrozprávanie z problémov , poradí mi niečo ale veľmi to nepomáha

Suptoman

Tomáš - Stále len to isté radíš. Fakt nemáš nič iné na práci, len sedieť na tomto fóre a aj na iných celý deň a odpisovať dookola na každú tému tie isté rady.

Pozri sa sú veci ktoré 90% ľuďom robia problém, mne nie ale naopak sú veci ktoré zvláda napríklad 80% ľudí ale ja nie. Je to o tom aké som mal detstvo, ako som bol vychovaný, aké mám genetické predpoklady atď.

Takže žiadne lieky, ja nečakám ani že mi dá niekto zázračnú radu, len som napísal svoj problém a možno niekto dá zaujímavú radu.

je to - diky za povzbudenie :) , aj to mám ako jednú z možností - neplatené voľno, ale v našej firme to je tak, že v našom meste robím jednu činnosť len ja sám, takže to je problém.

Tomas12345

Peter097 :

Neziaduce ucinky psychiatrickych liekov nie su velmi časté, navyse hociekdy sa tie lieky mozu zamenit za lieky ktore uz dotycnemu nebudu sposobovat neziaduce ucinky. Ak by tie lieky nemali väčšie pozitíva než negatíva nepredpoisoval iby sa.

je to

sorry, niekedy hej, aj ma to vzdy zamrzi, ze naco. ale to ozaj len ked musim, akoze zo slusnosti. mne sa paci, ked niekto si strazi cas a netrepe do vetra.