Podozrenie na zapal pluc -ist pohotovost?

Príspevok v téme: Podozrenie na zapal pluc -ist pohotovost?
Anton123

Dobry den. Moja 76 r matka druhy den zacala mat znicoho nic kasel a piskanie v plucach,unava,spanok,teplota zatial do 37,5 c Bez natchy a bolesti hrdla.
Mam obavu ze to moze byt zacinajuci zapal pluc alebo priedusky.. Co viem pri zapale pluc treba aj rtg. Dnes je sobota. A myslite ze na beznej pohotovosti robia aj tieto dalsie vysetrenia,alebo to az cez tyzden prakticky lekar? Lebo stale nas presviedcaju ze pri tychto respiracnych ochoreniach staci pockat na svojho praktickeho lekara
A povacsinou daju iba zakladne lieky...

aktualne

tiez som velmi rada, ze to dobre dopadlo. uvar jej dobry hovadzi alebo slepaci vyvar. aj pho bo je vyborne, keby si nemal cas varit. a vela vitaminov.

Anton123

Dnes mamu prepustili domov,ked ju prijali pred 12 dnami mala crp 80, vcera 5,82. A Ze este 1 den by mala brat atb. Potom uz nie...Zapal je zevraj podla CT na ustupe. Ale este asi je. Kasle pomenej ale kasle. Neviem ci jej nemali nechat tie atb radsej....a Za 20 dni sa ma hlasit u plucneho. Ale je slaba strasne z tej hospitalizacie. Este to asi potrva pokial sa da dokopy aj fyzicky.

Anton123

Na CT este potvrdeny zapal pluc,crp jej klesa. Kasle menej. Ale stale dlho to trva. Uz je hospitalizovana 9 den.

Omen

Anton, som rada, že sa mamin stav zlepšuje. Čo sa teba týka, najpravdepodobnejšie je, že si chytil vírus. Je chrípkové obdobie, tak sa podľa toho zariaď.

ahjaj

jasné, že nemusíš mať zápal pľúc. Nemusí to byť ani tá istá baktéria. u niekoho to spôsobí zápal pľúc, niekoho len pobolieva hrdlo, inému tá istá baktéria ide na kĺby, alebo aj na srdce a spôsobí zápal osrdcovníka, a iný ani neochorie. Všetko je závislé od imunity. Ty si ju mal oslabenú aj stresom kvôli strachu o maminku. To je, že je nebezpečné ju v takomto stave aj navštevovať, lebo Tvoje ochorenie môže byť spôsobené inými baktériami a aby si ju nenakazil, a na Tvoju baktériu môže byť antibiotikum, ktoré jej podávajú, neúčinné.
Takže rodinná dohoda, kto ide k maminke, aby si si oddýchol.

Anton123

Mama je tam tyzden. Kasle trochu menej,chodi ako moze,sedi,nelezi stale.,jedava ori stole. Samozzrejme je zoslabnuta ,ide v najbkizsich dnoch na kontrolne CT. Zapal jej pred par dnami klesol v krvi zevraj. Davaju jej atb do zily,aj nieco na lepsie dychanie.... Ale je to v nemocnici ubijajuce na psycho. Inak odvcera kaslem aj ja.. Snad som to nechytil,co by nebolo cudne.myslite ze ked to clovek aj od dotycneho chyti,nemosi to byt hned zapal pluc? Moze to byt iba "obycajna." viroza? Alebo ked chytim od nej bacil automaticky iba zapal pluc?