Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Podozrenie na zapal pluc -ist pohotovost?

Príspevok v téme: Podozrenie na zapal pluc -ist pohotovost?
Anton123

Dobry den. Moja 76 r matka druhy den zacala mat znicoho nic kasel a piskanie v plucach,unava,spanok,teplota zatial do 37,5 c Bez natchy a bolesti hrdla.
Mam obavu ze to moze byt zacinajuci zapal pluc alebo priedusky.. Co viem pri zapale pluc treba aj rtg. Dnes je sobota. A myslite ze na beznej pohotovosti robia aj tieto dalsie vysetrenia,alebo to az cez tyzden prakticky lekar? Lebo stale nas presviedcaju ze pri tychto respiracnych ochoreniach staci pockat na svojho praktickeho lekara
A povacsinou daju iba zakladne lieky...

Omen

Anton, ako sa darí mame? Na internom ju hospitalizovali pre lieky, ktoré berie dlhodobo. Ak by ju umiestnili samu na izbu, museli by ste to platiť.

aktualne

Tomas, ked sa na zaciatku radil, tak som napisala. Teraz uz nie je atb vyhnutia, teraz sa uz bez nich neda, to je jasne.

aktualne

no tak to je blbe. dbaj, aby mala aj pohyb, nie len lezat, aj z toho je zapal pluc. preto som bola proti atb, lebo aj tie dokazu roztocit takyto kolotoc. :(

ahjaj

je mi veľmi ľúto Vašej mamy. V takomto veku je aj bežné prechladnutie veľmi nebezpečné a zápal pľúc životu nebezpečný. Môj svokor spadol z postele a zlomil si nohu. Operovali mu zlomeninu a po operácii dostal zápal pľúc. Z toho zápalu sa mu zastavilo srdce. Podarilo sa ho oživiť, ale celý ochrnul. Potom sa aj tak dusil. Urobili mu rez hrtanom, aby vedel dýchať. Aby vedel prijímať potravu, dali mu sondu. Urobili pre neho všetko na svete a aj tak umrel. Mal 72 rokov.

Anton123

Dnes sme s maminu boli na rtg a potvrdil sa zapal pluc,brali aj nejake krvne testy, crp,a vselico este. takisto plno horsich cisiel..atd. Hospitalizovali ju na
internom,dali jej infuziu,neviem dalsi postup aky nasleduje. Myslel som ze toto hospitalizuju na plucnych oddeleniach ale dali ju normalne na interne na izbu medzi dalsiu pacientku,som myslel ze to davaju na specialnu izbu niekde.

Tomas12345

Tak ako už napísala ahjaj antibiotika sa majú užívať súčasne s probiotikami hned v prvý den ich užívania. To vám toto v lekárni nepovedali ?

Antibiotika rozhodne nevysadzujte. Mali by sa dobrať.

Peter5

pískanie chrcanie je poväčšinou od zapalu priedusiek, ako tu uz niekto pisal skuseny lekar to dokaze fonendoskopom diagnostikovat, dolezity je rezim lezania,tekutiny.... ono to niekedy trva dlho aj kasel aj odstranenie hlienu. atb treba dobrat jednoznacne,niekedy zaucinkuju az na posledny den. Niekomu na druhy den. Horsie je ked su horucky tam je o komplikovanejsie uz

Omen

Anton, ako si správne napísal, hnačky spôsobuje Fromilid, ale aj Ambrobene. Neviem, ktorý z nich, ale neodporúčam ti vysadiť ATB. Ak je to také zlé, prestaň s užívaním kvapiek. Tie začnú účinkovať až PO 3 dňoch užívania, takže AŽ dnes môžeš čakať zlepšenie výsledkov.
Koľko stolíc má za deň a aká je ich farba? Možno to nie je hnačka, ale len riedka stolica.
Uprav jej stravu, tak ako ti odporúčali a jej stav konzultuj s lekárom. Mne sa nepáči to pískanie.