Dobry den. Moja 76 r matka druhy den zacala mat znicoho nic kasel a piskanie v plucach,unava,spanok,teplota zatial do 37,5 c Bez natchy a bolesti hrdla.
Mam obavu ze to moze byt zacinajuci zapal pluc alebo priedusky.. Co viem pri zapale pluc treba aj rtg. Dnes je sobota. A myslite ze na beznej pohotovosti robia aj tieto dalsie vysetrenia,alebo to az cez tyzden prakticky lekar? Lebo stale nas presviedcaju ze pri tychto respiracnych ochoreniach staci pockat na svojho praktickeho lekara
A povacsinou daju iba zakladne lieky...
Podozrenie na zapal pluc -ist pohotovost?
ale veď ti píšeme, že hnačku nemá z ambrobene, ale z antibiotík.
Môžete jej pre prípad hnačky dať plienku a zobrať k lekárovi tak.
Prečo dostala probiotiká až 3 dni po antibiotikách? Veď sa to má užívať počas a po antibiotikách, práve kvôli tomu, aby sa jej nezničila črevná flóra, ktorá sa jej zničila. V čreve sú rôzne baktérie, a keď antibiotiká z nich niektoré zabijú, naruší sa rovnováha črevnej flóry, preto má hnačku. Preto treba brať probiotiká a prebiotiká aby tie zabité baktérie boli dodané do organizmu a plus výživa pre ne.
Skúste dať maminke vitamín B komplex forte, je to výživa pre prospešné baktérie a pomôže jej aj trochu zosilnieť z choroby. No a strava: banán, mrkva, strúhané jablko, ryža, zemiaky, nesladený ruský čaj a čistú vodu.
Nie u kazdeho zaberaju atb tak isto a rychlo. Niekedy je to aj na 5,6,den...
Problem je ze stale ma mensiu hnacku a nemoze takto ist,ale dnes uz musime nieco robit. Len asi musime zastavit uzivanie atb alebo kvapiek Ambrobene ,tazko povedat co sposobuje tie hnackove problemy. Probiotika sme zacali az dnes uzivat,po 3 dnoch atb uzivania.
na 3. deň po užívaní ATB sa má človek cítiť lepšie. Tá hnačka je spôsobená práve antibiotikami, ale niekedy aj probiotiká vedia zriediť stolicu. Ak jej po 3 dňoch užívania antibiotík nie je lepšie, je nutné sa k lekárovi vrátiť.
Hnacku samozrejme ATB moze sposobit, davate jej probiotika dobre, s min. 2h casovym rozostupom od ATB? Ak nie, ATB zabiju probiotika a vysledkom je hnacka rsp rozhodene travenie.. o to skor, ak berie este jedny lieky s podobnym ucinom.. ATB by malo po 3 dnoch uz zabrat podla mna; viem ze subjektivna skusenost je vam asi nanic, ale mne vzdy do dna zabrali. Muz mal davnejsie podobne problemy ako opisujete, tiez ATB nezabrali, az velmi neskoro mu urcili obojstranny zapal pluc.. neskusite opakovat vysetrenia s argumentom, ze sa jej nelepsi?
teploty jej teda klesli. ale kasel priserny,aj piskanie. Zajtra skusime ist na rtg,len teraz zas ma caste slabsie hnacky nemoze von. to je tazko takto.
Kupil som probiotika.
Myslite ze caste chodenie na wc,a farbista stolica sposobuje antibiotikum Fromilid,alebo kvapky Ambrobeme? Lebo aj pri tom aj pri tom pisu ze hnacky,prehána atd..
Ono este tie atb mozno nezabrali, aj ked uz je od prvej tablety 3 dni,(72 hodin). Kasel to trva niekdy aj dlhsie ako par dní
Anton, 4-10 miliárd v jednej dávke. Viac v lekárni poradia..
A Ake probiotika poradite? Su lacne,aj drahe v lekarni. Je to dobre brat,alebo az po uziti celej davky atb?
Anton, vidím, že ti už bolo poradené. Ja by som ti na kašeľ odporučila využiť babské recepty.
Pomôže naklepávanie chrbta, spánok bez vankúša pod hlavou. Ten jej vložte pod dolné dýchacie cesty tak, aby ich mala vyššie položené ako hlavu. Tiež pitie vlažných bylinkových čajov. Ktoré čaje sú pre ňu bezpečné si daj poradiť v lekárni, príp. sirup, či kvapky.
Nezabudni si zobrať so sebou zoznam liekov, ktoré užíva.
Dúfam, že lekárovi ste vymenovali všetky lieky, ktoré užíva?! Z tých, čo berie pravidelne, by pískanie nemala mať. Najskôr to bude zápal dolných dýchacích ciest, aj keď lekár nič nepočul. V jej veku je nebezpečný zápal pľúc. Odporúčam tiež sledovať to pískanie a reakcie na lieky.
Alebo Ambrobeme? Co konkretne je lepsie?