Dobry den. Moja 76 r matka druhy den zacala mat znicoho nic kasel a piskanie v plucach,unava,spanok,teplota zatial do 37,5 c Bez natchy a bolesti hrdla.
Mam obavu ze to moze byt zacinajuci zapal pluc alebo priedusky.. Co viem pri zapale pluc treba aj rtg. Dnes je sobota. A myslite ze na beznej pohotovosti robia aj tieto dalsie vysetrenia,alebo to az cez tyzden prakticky lekar? Lebo stale nas presviedcaju ze pri tychto respiracnych ochoreniach staci pockat na svojho praktickeho lekara
A povacsinou daju iba zakladne lieky...
Podozrenie na zapal pluc -ist pohotovost?
chrčanie a kašeľ je aj zo zahlienenosti, a fonendoskopom sa dá zistiť, či treba aj rtg. Dostala antibiotiká, takže ok, už len čaj, vitamíny, prípadne kvapky proti kašľu. A ostatní členovia rodiny, si tie vitamíny doprajte radšej tiež, + viac si umývať ruky, aby ste sa nenakazili aj vy.
Anton, dobrý diagnostik vie aj bez rtg určiť diagnózu. Ak tvoja mama berie lieky, napíš sem názvy, pozriem sa ti na to. To pískanie a kašeľ vyvolávajú aj niektoré lieky. Ešte ma zaujíma aký je ten kašeľ - vlhký alebo suchý?
....Teplotu nemala uz potom odvtedy,max zvysenu 37,1. Boli sme tam sob o 16h
Tak boli sme na tej pohotovosti. No neviem,vsetko take narychlo,Pocuval ju iba ,zistil v sluchadku ze dychanie ciste,vezikularne bez vedlajsich fenomenov, eupnoe( co je asi dobre kludne dychanie)kardiopulm kompenzovana.
No neviem ale ved chrci a kasle. Cudne moc.akoby nic.
Ale dal jej antibiotika Klerimed,a sirup. Bez rtg...
anton to riešil o 13.00..
daj nám vedieť, ako ste s liečbou
hrozí tam chytenie ďalšich vírusov a bakterii, plus stres z celej prípravy miesto liečenia..ešte jej daj šumivý celaskon 500
rtg neviem, možno keď by ste išli na centrálny príjem
ale keď jej to len začalo, to budú najskôr priedušky
ale zváž sám
Nj, ja by som určite šla. Prečo čakať, veď na to sú lekári na pohotovosti cez víkend, aby podchytili. My lekári nie sme. :|
asi je to zápal priedušiek, vygoogli si
treba pokoj na lôžku a dostatočnú dávku tekutín, ľahkú stravu, zvlhčovanie vzduchu, inhalácie
toto je k deťom, ale orientačne..detskechoroby.rodinka.sk
rozhodne choďte na pohotovosť. Základná liečba je liečba antibiotikami, ktoré sú pri zápale priedušiek alebo pľúc nevyhnutné.