zdravím pre začiatok by som chcela povedat som baba a mám 13 rokou. Poslednou dobou mám pocit že som uplne nahovno v tomto svete, cítim sa unavená zo života všetko má vyčerpavá...škola, priatelia, rodina, ja sama.Každú noc si preplačem pekné 2 hodiny a to koli tomu ako sa mi v hlave prehravaju moje ale aj mojich známich slová "nič nedokážeš", "zabi sa" "ty škaredé prasa!" ničí ma to, tak strašne to bolí...citím sa byt ako utlačená do rohu a zbitá
prosím pomoc..bolí to...
už to nezvládam
dobreuz :
Neviem čo si nahnevaný ked si niekto všimne že máš v niečom nesprávne názory. O tom to predsa je si aj niekedy priznať svoju chybu, pretože nik nie sme neomylný.
K tamtomu sa vyjadrovať nebudem, pretože povedať o sebe že zabehnem 100 kilometrovu trať môže cez internet napísať každý.
Len neviem či mi pomôžu draslikové tabletky :( Pretože v jednej tabletke je len 99 mg a ja potrebujem aspoň 9,4 g prijať denne ( dvojnásobok dennej dávky človeka, ktorý veľa nevypotí) ale určite aj nedostatok železa mám (lebo som trochu zimomravejší, cítiť nedostatok červených krviniek pri rýchlych behoch), a navyše mi mäso vobec nechutí a aj z etických dôvodov ho nejem, max rybu zjem.
Inak vďaka za radu a šťastný nový rok prajem :)
dobreuz
krásnych 19 rokov. :-))
Thomas si neuvedomuje, že sa baví s 19 ročným chlapcom, a očakáva od Teba trochu zrelší pohľad na svet, ktorý kvôli nedostatku skúseností nemáš ako mať. Aj tak sem okrem občasných blbostí píšeš aj veľmi fajn veci, na niektorých trefných príspevkoch od Teba sa smejem, napríklad, keď sa tuším cloo, či pilčuk sťažovali a potom tá baba, a ty si ich hneď spáril. :-))
Problém s draslíkom som mala počas tehotenstva, bola som stále smädná, schudla som 8 kíl, lebo som nemohla poriadne jesť, a zasekávali sa mi svaly. Neurológ mi zobral krv na mineralogický rozbor, - výsledok akútny nedostatok draslíka, nebezpečný aj pre činnosť srdca - z organizmu mi to všetko išlo na plod. Dostala som lieky s draslíkom - neviem ako sa volali, prvé sa mi zlepšilo trávenie, prestala som byť tak nenormálne smädná (organizmus sa pokúša získať draslík z vody, preto ten smäd), a cítila som sa plná energie, zlepšila sa činnosť svalov. Predtým som mala tehotenské chúťky: hádaj na čo: slivky, hrozno a banán. Z nich mi zle nebolo. Všetko sú to potraviny bohaté na draslík. Takže jednoduchá vec, zájdeš k obvodnému, požiadaš o odber krvi na mineralogický rozbor, zistí Ti minerálne látky a dostaneš to v tabletkách a problém s dehydratáciou sa končí. Ak makáš na sebe, aby si fyzicky vládal, tak makaj aj zdravotne, lebo potom si sám sebe odporuješ v tom, že čo je fyzické zdravie a dobrý metabolizmus. Ešte pol hodina a budím deti, chceli ísť o polnoci na námestie...ak sa dajú zobudiť, pôjdeme si pozrieť ohňostroj, ak nie, pozeráme len z okna, vlani sme syna nemohli zobudiť, čo tak tvrdo spal...
Veď máš krasnych... Čo? :D Som nepochopil tú poslednú vetu. A áno s draslíkom mám problémy a na morské riasy nemám a jesť dookola banány a arašidy a logať 1,5 l mlieka každý deň sa nedá, ale cukrovku nemám, to povedala aj doktorka, ale ten nedostatok draslíka som si diagnostikoval aj sám, bez lekárov, na základe iných príznakov.
To bolo na Tomáša, nie na Vás, lebo on ma tu furt poúča o športe a pritom má dosť chabé vedomosti, proste len chcem, aby mi dal svätý pokoj, toť vše.
dobreuž
nemachruj, že Ty to zabehneš? Ja mám od narodenia vykĺbený bedrový kĺb, a som rada, ak prejdem denne tých 8 kilometrov bez krívania, lebo pred 2 rokmi som pri chôdzi výrazne krívala, bicyklovať som síce vedela, ale plávať nie kvôli bolesti a po práci som iba ležala s teplými obkladmi na bedre. A darmo mám vykĺbený iba jeden z dvoch bedrových kĺbov, zapálil sa mi aj ten druhý. Lebo ako som si šetrila ten s veľkým opuchom, asi veľkosti dvoch mužských pästí, tak som si preťažovala ten zdravý, kým sa nezapálil aj ten. Tak som zmenila po mnohých rokoch zamestnanie učiteľky, aby som nemusela denne zdolávať s vykĺbeným a zapálenými kĺbmi 750 schodov, vzdala som sa relatívnej istoty a bezpečia štátneho sektora a vplávala som v zamestnaní do neznámych vôd a tak sa prebíjam životom s neistým zamestnaním a s tým, že v prípade núdze fyzickú prácu brať nevládzem. Teraz zaplávam kilometer, prejdem 8 km, a bicyklom prejazdím 10 km a po schodoch dokážem vyjsť 4 poschodia tak, že sa nedržím zábradlia. Nie je to 50, ale som z toho veľmi šťastná a spokojná. Dokážem pracovať aj v záhradke - napr. stáť pri drviči konárov a drviť ich aj dve hodiny. Predtým také pokusy končili plačom a bolesťou, lebo permanentná bolesť ničí aj psychiku.
Dehydratácia: chýbajú Ti nejaké minerály alebo čím to je? Ako si na tom so soľou? Soľ viaže vodu.
A s Tomasom sa nehádaj, ten by mohol byť fakt ohľaduplnejší aj voči Tvojím prehnaným výrokom, veď máš krásnych
Už buď ticho, keď sa tak vyznáš tak zabehni 100 km na jeden beh alebo daj v šprinte max 38 km/h alebo daj 235 kg na legpresse. Len tu mudruješ a skutek utek. Ani 5 km by si nezabehol, tak ma tu nepoučuj už láskavo ok? Už to preháňaš, nemám proti nikomu nič, ale Ty sa tu tváriť ako expert na všetky oblasti...
ja som sa nemala ako brániť. Fyzickou silou? Áno. Jedine tak sa dalo. Povedala som bratovi, čo sa stalo, a on si všetkých, ktorí ma kedy udreli alebo sa mi posmievali, po škole pri garážach s partiou kamošov zmlátil. To potom zaberalo.