Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Práca od 7:30 do 16 -- 40 rokov

Príspevok v téme: Práca od 7:30 do 16 -- 40 rokov
Suptoman

Je mi 25. Pracujem už 3 roky ako IT technik. Plat okolo 500 v čistom. Soboty nedele voľné.

A už mi tento systém lezie na nervy. 5 dni v práci 2 dni pre seba. 20 dovolenky 7 paragrafy. V pondelok do práce každý nadáva lebo pondelok, utorok podobne. Streda sa to láme. Štvrtok pribúda šťastie. Piatok paráda lebo ide víkend a ide sa na výlety. Dovolenky delím ak idem na výlet na viac dni. Takže som šťastný niekedy aj viac. Na účte mínus. Príde výplata dorovná mínus a ideme znova. Ale inak sa nedá nebolo by na koníčky a bez nich by som dostal depresiu. Žijem s rodičmi, som sám. Inak sa nedá.

A proste čím ďalej tým ma to viac ubíja. 5 dni za sebou stále pracovať na na niekoho. A dostať odrobinku z ktorej ledva vyžijem. A stále dookola. Dva dni predhodené aby sa človek spamätal a znova.

Nechápem ako tak niekto môže vydržať celý život, vziať hypotéku, založiť rodinu a už sa len starať o to a makať. Sem tam dovolenka. Ja som na výlete každý víkend a aj tak ma to strašne ničí :(

Práca bola to, čo ma strašne bavilo ale odkedy už to nerobím pre seba tak ma to nebaví. Podnikať ťažko, ako rodina nemáme žiadny majetok, nič 0, a rodinu nemáme, tak ako, na čom stavať. Lepšie platená práca znamená väčší stres a ešte menej voľna, samá zodpovednosť. :(
Ja si bez slobody pripadám ako zviera v klietke ktoré sem tam pustia sa vybehať.

Včera som o 18 už zaspal a zobudil sa ráno. A zas do práce a kolobeh znova. Teším sa kedy to skončí a idem domov a ani sa nenazdám a je ráno a znova.

Chcel by som ísť cestovať na mesiac a aj viac plniť si sny. Ale ako, neplatené voľno sa nedá, dovolenky len 20. Tak ako ??????

Už to nezvládam, je to strašné. Kolegovia čo majú viac € tak stále nadčasy, aj soboty hrozné. Ako môže človek venovať toľko svojho času, toľko života niekomu a dostane len odrobinku. Ide ma poraziť. Proste chápem, že pre väčšinu z Vás je to samozrejmosť a tak nás to učia aj v škole: Uč sa aby si si našiel dobrú prácu. Ale ja to nedokážem stráviť, proste mám iné zmýšľanie.
Ja ani nechcem rodinu, nedá sa uživiť, lebo ja by som nechcel prežívať s ňou ale chcel by som mať tak veľa aby sme mohli žiť. A to kým nedokážem žiť len ja sám tak to budem sám navždy.

Len z myšlienky, že rob od toľkej do toľkej, po zvyšok svojich rokov kedy máš najviac energie. Dajte ľuďom chlieb a hry a budú spokojní To je vražda pre mňa.

Čo by ste mi odporučili robiť. Čo robíte vy a koľko máte voľného času. Ste spokojní?

naivny

akurát z východu jedna firma hľadala niekoho na právu v Java na dohodu alebo živnosť. Prihlásil som sa. Možno bude lepšie mať jedného stabilného zákazníka, než si tie zákazky naháňať a byť závislý na šťastí. Dúfam, že im nebude vadiť, že nemám ani 21. Chceli dvojročnú prax. A všetko, čo tam písali, že chcú, až na jednu vec, ovládam. A to niečo si pozriem na internete.

BenedickT

Nie je hambou pracovať hamba je keď si dospelý a musí ťa chovať tvoja chorá matka.Nie je hambou nemať manželku.Hambou je byť zvrhhlým človekom ktorý ide po mužoch a deťoch.Nie je hambou urobiť chybu hambou je byť chybný a chyby robiť.

Suptoman

Naivny _ rozumná odpoveď :) po pravde zatiaľ som veľmi nedokázal opustiť komfortnu zónu. Snáď sa mi to raz podarí

naivny

"Lenže u mňa je toto najväčší problém - iniciatíva, keďže mám sociálnu fobiu :("
no, potom ti nič iné neostáva ako sa ľutovať a sťažovať a nič na svojom živote nemeniť.
Ja mám tiež dačo také. Ale vidím mamu, s akou ľahkosťou rieši všetko, aj trápne situácie s cudzími ľuďmi. Zistil som, že keď sa ju pokúšam napodobniť, tak sa mi to celkom darí, a viem dosiahnúť od iných ľudí, aby urobili to, čo chcem ja.
Ale viac menej sa venujem programovaniu preto, lebo program je spoľahlivejší ako človek a robí len to, čo mu človek prikázal. Kým človek je závislý od nálady, a kadečoho, večná neistota vsádzať na ľudí.

Tomas42

zacni postupne krok po kroku, najprv si aktualizuj CV a skus len na skusku poslat svoj Zivotopis do IT firiem, nemusi to byt firma v ktorej by si chcel pracovat, bude to dobre na to aby si sa otukal a vychytal chybicky, aj sebavedomie ti postupne vzrastie ked uvidis, ze sa ti zacnu firmy ozyvat a zacnu sa o teba zaujimat, potom neskor ked uz budes odvaznejsi tak zacnes zivotopis posielat do firiem, v ktorych by si fakt chcel pracovat..
jedno je iste bez tvojej iniciativy sa nepohnes dalej, je to len o tebe ci s aprekonas a vyjdes zo svojej komfortnej zony, tiez som bol niekedy takyto, mal som soc. fobiu a nevedel som si predstavit pracovat niekde v kolektive a nieto este v open office, ale vsetko je to o tom, co ty vlastne chces a co si preto ochotny obetovat...