Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Práca od 7:30 do 16 -- 40 rokov

Príspevok v téme: Práca od 7:30 do 16 -- 40 rokov
Suptoman

Je mi 25. Pracujem už 3 roky ako IT technik. Plat okolo 500 v čistom. Soboty nedele voľné.

A už mi tento systém lezie na nervy. 5 dni v práci 2 dni pre seba. 20 dovolenky 7 paragrafy. V pondelok do práce každý nadáva lebo pondelok, utorok podobne. Streda sa to láme. Štvrtok pribúda šťastie. Piatok paráda lebo ide víkend a ide sa na výlety. Dovolenky delím ak idem na výlet na viac dni. Takže som šťastný niekedy aj viac. Na účte mínus. Príde výplata dorovná mínus a ideme znova. Ale inak sa nedá nebolo by na koníčky a bez nich by som dostal depresiu. Žijem s rodičmi, som sám. Inak sa nedá.

A proste čím ďalej tým ma to viac ubíja. 5 dni za sebou stále pracovať na na niekoho. A dostať odrobinku z ktorej ledva vyžijem. A stále dookola. Dva dni predhodené aby sa človek spamätal a znova.

Nechápem ako tak niekto môže vydržať celý život, vziať hypotéku, založiť rodinu a už sa len starať o to a makať. Sem tam dovolenka. Ja som na výlete každý víkend a aj tak ma to strašne ničí :(

Práca bola to, čo ma strašne bavilo ale odkedy už to nerobím pre seba tak ma to nebaví. Podnikať ťažko, ako rodina nemáme žiadny majetok, nič 0, a rodinu nemáme, tak ako, na čom stavať. Lepšie platená práca znamená väčší stres a ešte menej voľna, samá zodpovednosť. :(
Ja si bez slobody pripadám ako zviera v klietke ktoré sem tam pustia sa vybehať.

Včera som o 18 už zaspal a zobudil sa ráno. A zas do práce a kolobeh znova. Teším sa kedy to skončí a idem domov a ani sa nenazdám a je ráno a znova.

Chcel by som ísť cestovať na mesiac a aj viac plniť si sny. Ale ako, neplatené voľno sa nedá, dovolenky len 20. Tak ako ??????

Už to nezvládam, je to strašné. Kolegovia čo majú viac € tak stále nadčasy, aj soboty hrozné. Ako môže človek venovať toľko svojho času, toľko života niekomu a dostane len odrobinku. Ide ma poraziť. Proste chápem, že pre väčšinu z Vás je to samozrejmosť a tak nás to učia aj v škole: Uč sa aby si si našiel dobrú prácu. Ale ja to nedokážem stráviť, proste mám iné zmýšľanie.
Ja ani nechcem rodinu, nedá sa uživiť, lebo ja by som nechcel prežívať s ňou ale chcel by som mať tak veľa aby sme mohli žiť. A to kým nedokážem žiť len ja sám tak to budem sám navždy.

Len z myšlienky, že rob od toľkej do toľkej, po zvyšok svojich rokov kedy máš najviac energie. Dajte ľuďom chlieb a hry a budú spokojní To je vražda pre mňa.

Čo by ste mi odporučili robiť. Čo robíte vy a koľko máte voľného času. Ste spokojní?

Tomas42

a kto hovori, ze potrebujes do IT-oblasti vzdelanie, ked tomu rozumies, chapes zaklady tych veci ako si rozpisal? tym padom vzdelanie alebo VS vobec nepotrebujes
hned by si sa uchytil na nejakej juniorskej pozicii ked mas zaklady z linuxu,html, css..)
Ale evidentne si ani nevyskusal poslat svoj CV do IT firiem, ci by bol o teba zaujem...:))
Ponuky su nielen v Ba, aj v Presove, Kosiciach alebo Ziline su IT ponuky, mozno s trosku slabsim platom, ale urcite to nebude 500 eur.
na tvojom mieste by som si vyfiltroval juniorske pozicie a rad za radom posielal zivotopisy, v inzerate vzdy napisu vela toho a co vsetko by chceli , ale v sucasnosti je na trhu taka situacia ,ze niet ludi, tak zoberu aj takych ktori ovladaju len cast, len treba pohnut zadkom a skusit to :)

Suptoman

Lenže ja nemám IT vzdelanie len sa tomu rozumiem. Som elektrotechnik §21 + maturita
Ovládam pc (sw. hw), správu sieti, windows,
základy (linux php html css, servery, kamery)
a servis tlačiarni
Proste zo všetkého kúsok

školu by som nedal, nejde mi matematika, a keď som robil weby tak sa mi každý smial a moje kódy končili na hovnokode

Neviem čo robiť, ja som taký sedliacky rozum proste nie som nejaká extra hlava

Pozeral som tie vaše super ponuky na profesii a ano je tam plat 1500 ale v hrubom a chcú tam strašne veľa toho prax, skúsenosti, jazyk na B2 a je to v Bratislave na druhom konci sk

V cz je to už reálnejšie tam je to o dosť lepšie čo som pozeral
Tu na východe nič moc, dobrú ponuky sú ale astronomické požiadavky na človeka, celé ponuky písane v anj a chcú toho strašne veľa.

Alebo sú ponuky za parádny plat ale málo voľného času a tak :(

Gabina22

Prepac ale to je strasna skoda mat it vzdelanie a robit za 500 eur. Dnes ked je tolko moznosti. Taky super odbor a taky maly plat. Moji kamosi co maju it skoly ani jeden nema plat pod 1000 jeden ma dokonca 1500 eur v cistom teraz mu budu plat zvysovat... obrovska skoda nevyuzit to . Perspektivu mat na Slovensku taky super plat ako s IT vzdelanim ma ozaj velmi velmi malo ludi. Vaz si to pohladaj lepsiu robotu a budes mat peniaze aj na byvanie aj na konicky. Mlady zdravy chalan a takto sa tu zahadzujes.

Byvaly IT

Ludia, ak chcete vrea penazi, tak je to velmi jednoduche. Treba si len uvedomit, ze najviac zarobite, ak nieco predavate, co vy nevyrabate (a teda netrapite sa s tym a nenicite si zdravie vyrobou) a mali by ste mat nejaky vztah k zakaznikom, nebyt take to typicke slovenske ofucane, neprijrmne, nadurdene, neochotne...
Ked som robil IT, oslovila ma jedna baba, aby som jej urobil jedno take prepojenie s Amazonom, aby mohla predavat a pri tom som s nou pokecal. Ona mala velmi jednoduchy, no velmi vynosny napad. Jednoducho si cez statistiky pozrela, co sa najviac predava na Amazone a z tych veci si par vybrala a vyhladala v Cine vyrobcov. Oslovila ich, dohodla dodavky a capla to na Amazon. Amazonu plati 30,- eur mesacne a 20% z predaja a zaraba okolo 4-5.000,- mesacne, co jej ostane. Rastie jej to asi 10% rocne. Nemala ziadnu reklamu, na Amazone je tolko milionov ludi z celeho sveta, ze si to tam najdu samy. Doobeda pozbiera objednavky, pobali, na obed pride kurier, zoberie to a baba ma volno. Ak su krajiny, kde beru viac, posle im tam do medziskladu Amazonu viac kusov a posielaju jej to odtial automaticky. Ja som zasol nad jednoduchostou a genialitou napadu. Sikovna baba z vychodu, hned som urobil to iste a darilo sa - asi za 3 mesiace sa vratili naklady a po 6 mesiacoch som zacal zarabat. Je to uplne easy. Len treba chciet maknut na zaciatku a nebat sa. Len v EU je vyse 500 milionov ludi, miliarda Cina a dalsia India, vyse 200 milionov USA a Rusko, cize obrovsky potencial, staci si najst dobry produkt podla tych statistik, na zaklade mojich skusenosti, ludia kupuju ako blaznivi :)

made in

aeva a veronika, doba sa zmenila, prenajmy su fajn, nemusis sa viazat na jedno miesto. mozes zit kazdu chvilu inde. nic lepsie ako cestovanie a spoznavanie sveta nie je, je to investicia do seba.

Tomas42

Suptoman: ja by som ti odporucil upgrade z IT Technika na Testera alebo Programatora, tam by si si prisiel na uplne ine peniaze od 1200 eur v hrubom v Bratislave.. s neobmedzenou hornou sadzbou.. do 2-3 rokov mozes zarabat kludne aj 3000... a tym ze mas zaklad v IT tak to nebude pre teba ziadny problem, IT ponuk je strasne vela a ludia chybaju.. plus ak vies po nemecky, tak to je ako zlata bana..

da sa casom prejst aj na zivnost kde si mozes hladat rozne kratkodobe projekty napr na 3-6 mesiacov a nasledne ked projekt skonci tak si das volno na 3 alebo aj viacej mesiacov a oddychnes si, v podstate mozes dovolenkovat kolko chces, popritom si platis len zdravotne poistenie (1.rok) a ten plat ktory na zivnost dostanes sa casto vyrovna aj 4 mesacnemu platu bezneho zamestnanca..
takze potom uz je to na tebe ako si zvolis pomer prace a pomer volna..
moznosti v IT su neobmedzene.. len sa staci rekvalifikovat, teraz celkom ficia aj rekvalifikacne kurzy..

naivny

ešte som zabudol dodať, že cca 5,000 eúr som investoval do kryptomien, a sledoval som vývoj, štatistiky a celkovú situáciu, tak sa mi z toho podarilo vyťažiť asi 25-30 % zisk.

naivny

ja budem mať 21 rokov a zatiaľ ma živia rodičia, lebo študujem IT na vysokej škole. Od druhého ročníka strednej školy peniaze aj zarábam tak od 400-2000 eúr mesačne. Robím programové aplikácie pre počítačové hry, ale bolo aj tak, že nejakej firme založím webovú stránku a pod. pracujem v priemere 12-14 hodín denne - väčšinou do noci, lebo moji zákazníci sú z USA a Kanady, kde je ten časový posun. Nejaké peniaze vyhrávam aj na medzinárodných súťažiach v oblasti IT + prospechové štipendium.
Zo svojích peňazí som si kúpil nový mobil, kryt na mobil, novú obrazovku - veľkú, hard disk a normálnu stoličku pred pc.
Potom kupujem aj darčeky na Vianoce, pre sestru som objednal na internete nočnú košeľu s Mikulášom, ktorá sa jej páčila, a pre rodičov som stiahol rodinný vianočný film z internetu, ktorý si spolu pozrieme.
Žijem inak veľmi skromne: na jeden týždeň - 5 pracovných dní potrebujem na potraviny cca 20-25 eúr, potom 80 eúr mesačne stojí internát.
Z nasporených peňazí plánujem v priebehu dvoch rokov kúpiť jednoizbový byt, a kým študujem mať stály pasívny príjem z jeho prenájmu. Po štúdiu by som sa rád rok-dva poobzeral v zahraničí. A keď nazbieram skúsenosti, chcem pracovať z domu v home office, oženiť sa a mať deti. Verím, že ich dokážem finančne zabezpečiť, aby mali všetko, čo potrebujú.

Suptoman

Veronika2351 - no čo ti na to napísať? Každý má iné priority. O 10 rokov? Chcel by som mať aspoň 100 precestovanych štátov :D no neviem načo by som mal šetriť. Každý víkend mám výlet alebo niečo také cestujem a tak. Plus výbava. Tam dávam všetky peniaze.