Nedokazem mat vztah

Príspevok v téme: Nedokazem mat vztah
laylaa

Vysvetli mi niekto, ako niekto moze mat vztah rok dva tri styri cely zivot? Mam po 40 a este nikdy som nemala vztah polroka ani, moje vztahy koncia po 4 mesiacoch maximalne.
Nechapem ludi, ktori pisu, ze si nedokazu udrzat vztah, ze po 1-3 rokoch konci hahaha preboha a to nie je udrzanie vztahu tak dlho?
Ja ked zacnem vztah alebo ani nezacnem uz na prvom druhom stretku vidim, ze chlap je pako a este stale zistujem u inych, ci sa nemylim. Stale si s niekym zacnem a uz vidim, ze to nema vyznam, este to taham, no ked som zalubena, ale casto to bol chlap, kto to ukoncil.
Vsetci si o mne myslia to najhorsie a pytaju sa, preco preboha striedam chlapov stale, preco nezostanem pri jednom. Skoro vsetky moje kamaratky su od 23-25 vydate uz 20 rokov a vo vztahom. Ako sa to preboha da?
Ked citam tu, ako som s priatelom niekolko rokov a tie problemy, ja nechapem ako sa toto da. Ja som taka inteligetna, ze chapem, ze chlapi su idioti a ine zeny su hlupe a su s hocijakym debkom, len nech maju akoze vztah? Ci to ja prehanam a mam lubit chapa s chybami a znasat, ze je ku mne zly? Nechapala som xkrat, ako niektore zeny mohli byt predo mnou ci po mne s tym mojim chlapom tak dlho, ked mne stacilo byt s nim par dni tyzden dva a bolo mi jasne, ze to je pako.
Ci to ja len mam taku smolu, ze ku mne sa spravaju zle? Klamu, maju ine zeny, ignoruju moje narodeniny a podobne.
Pritom cely zivot sa mi aj opakuje, ked ja chcem chlapa on mna nie a opacne, ako sa da mat chlapa, po ktorom saliem, ze aj on mna chce? Ved je to je zazrak nemozny. Ja som 17 rokov musela mat vztahy iba, kde som ja nelubila, lebo som nechcela byt sama, ked som konecne zistila, co je to mat chlapa, ktoreho chcem, nechal ma po mesiaci.
Poznate zenu, ktora ma vacsiu smolu v laske ako ja?

ahjaj

Milá Laylaa,

raz môj manžel dostal list tuším od sporiteľne, a tak som sa pýtala, že čo mu píšu. A on, že mu blahoželajú k narodeninám. Ja som sa tak príšerne zahanbila, že som na to totálne zabudla.... a pritom ho mám rada!
Stalo sa aj to, že zabudol na moje narodeniny. Tak som na druhý deň dobre navarila, nachystala šampanské, bola milá, aj bol prekvapený, že čo sa deje, a potom pri prípitku som povedala, že želania sú nadčasové, a že si želám všetko najlepšie na včerajšie narodeniny....
Odvtedy na ne nezabudol. Ale čo som zas ja nechcela: stalo sa.
raz dostal list tuším od sporiteľne, a tak som sa pýtala, že čo mu píšu. A on, že mu blahoželajú k narodeninám. Ja som sa tak príšerne zahanbila, že som na to totálne zabudla.... a pritom ho mám rada!
Aj s tým mám skúsenosti, že mi vyčítali, že nič nerobím, a pritom išlo o to, že som bola chorá a nevládala som. Ono to ale ťažko chápe človek, ktorý si niečím neprešiel, a mne požehnalo nebo, keď manžela seklo v krížoch a pochopil, aké by bolo, keby som po ňom chcela, aby ešte upratoval, alebo čokoľvek robil.
je to o komunikácii.
napr. mám jednu kamarátku, asi 145 kilovú, ale inak aká je obrovská, tak veľké srdce má. Tak ma poprosila, keď som u nej bola, aby som jej pomohla premiestniť kreslo, lebo že je zlomené a dva mesiace už prosí svojho muža, aby ho bol láskavý opraviť.
Tak prišiel domov jej muž, pusa, pusa, ako si sa mal, dáš si kávu alebo čaj, hneď ti donesiem....a sadol si do kresla, ktoré hup....prepadlo sa, veď nebolo opravené.... Bez slova vzal bedňu s náradím a ešte v obleku, ako došiel z práce ho opravil. Pritom som povedala, že je, tak rýchlo už aj opravil, na to moja kamarátka, že jasné, čo si myslím, on je veľmi šikovný. A šikovný manžel sa usmieval na moju kamarátku- svoju ženu a chlípal kávu.

laylaa

na jednej strane mi nadavaju, aka som zla povysenecka idealna a vsetci chlapi su zli, na druhej, ked zenam o problemoch s chapmi hovorim, kazda skoro povie, ser na neho je to d... tak potom ako???

laylaa

ano som povysenecka s d... ktory klame robi nieco zle, co by nemal budem komunikovat nie ako chudera co mlci, ale neda si skakat po hlave.... kde som pisala ze polhodinu neodpisuje preboha??? ved to je normalne, mne to nevadi...
ty sa nad sebou zamysli co pises preboha... ja som ta zla, lebo som zla na chlapov, ktory mi klamu ma podvadzaju, neozvu sa tyzden atd???
ty si tiez teda blba, ked toto povazujes za normalne
ano povysujem sa, lebo som lepsia, lebo ja chlapa neklamem, nemam ineho popri nom, nezabudam na jeho narodeniny, nezdrbavam ked nedvihne hned mobil.... takych d... len odkopnut a povysovat sa nad nimi
traja ma na prvom rande chytali za prsia a jeden na mne onanoval to ja som taka chudera povysenecka, ze som im vynadala, mala som vsetko dovolit suhlasit a ist s nimi do vztahu a nezdrbavat a byt ticho ze????????

laylaa

a ak niektore zeny povazuju za normalne byt s chlapom, ktory klame, podvadza, nadava im, povazuje ich za lenive, lebo maju zdravotne problemy a nieco nevladzu, ignoruje narodeniny, nepomaha, neozve sa 3 dni az tyzden, sorry, ale to je uz ubohost.... ano bojujeme so srdcom, ked ich lubime, trva nam to, kym sa spamatame, ale takych len odkopnut alebo nech utekaju odo mna... a ja som stretla len takych d...

Komentar

Nechali ta preto, ze si panovacna hnusoba, ze mas o sebe vyssiu mienku, nez je pravda. Preto, lebo doma si videla priklad toho, ako sa tvoja matka spravala povysenecky k otcovi a teraz to ty robis vsetkym muzom. Nechali ta, lebo si chcela mat nad nimi nadvladu a rozhodovat o vsetkom. Nechali ta, lebo si si robila na nich narok a preto, lebo si sledovala kazdy ich pohyb, vid priklad ako si sa rozculovala, ze ti niekto pol hodinu neodpisoval. Si nula ale namyslas si o sebe, aka si uzasna. Ine zeny nie su horsie nez ty, ine zeny su kralovne oproti tebe, len ty to nevidis, lebo mas vysoku mienku o sebe. Nie je hanba, ze Dara chodila s Rytmusom. Hanba je, ze s tebou vobec ktosi chodil. Preto ta tak rychlo ti chlapi odkopli....nie preto, ze si uzasna. Ale preto, lebo si nic a len sa hras na nieco viac :)

laylaa

nech si kazda chodi s kym chce ale mat chlapa ako rytmus ved to je hanba... cudujem sa zenam ze im nic nehovori hrdost sebaucta rozum ze chcu chcu mat chlapa... som skoro 5 rokov sama ale nehyba mi chlap ako inym, nerobim z toho tragediu, len sa cudujem, ze su aj horsie zeny ako ja a predsa majju roky vztahy...
ano moja mama mala otca pod papucou vzdy po nom hucala zdrbavala ho... takze ako to, ze mna vsetci nechavali kdezto s inymi tolkymi hroznymi zenami su ini chlapy roky cely zivot nenechali ich po par mesiacoch? vidim pary kde su strasne problemy, aj tak chlap zenu nenecha... len sa cudujem tomu, ze ako to, ze mna nechali lahko rychlo...

Komentar

Absolutne suhlasim s tym, co tu na zaciatku pisala jedna kocka...tvoje ego je prilis velke, namyslas si o sebe viac, nez si. Ako mohla byt Dara s niekym 7 rokov? Lebo chcela a rozumeli si? Co to teba trapi? Necudujem sa, ze vsetci chlapi od teba zdrhli. Zaujima ta viac tvoja hrdost, nez vztah. Potom sa ale necuduj, ze ziaden nemas. Pochop uz konecne, ze si stroskotanec, od ktoreho ludia utekaju. Ludia nechcu byt s tebou. Rozumies? A to nie je preto, ze oni su blbi. Ale preto, ze nikto s tebou nechce byt. Uvedom si to. Chyba nie je v chlapoch ale v tebe. S TEBOU NIKTO NECHCE BYT, LEBO SI TAKA AKA SI. Si prehnane sebavedoma, urcite extremne panovacna, chces mat chlapa pod kontrolou a ako nahle sa vzpiera, uz je to v tvojich ociach opak respektu. Ale to tak nie je moja mila. Kazdy jedinec ma pravo na slobodne rozhodovanie sa a teba, aj keby slo porazit, nemas co do toho hovorit. Mas skreslene predstavy o vztahoch a o sebe samej. Preto ta nikto nechce a preto ostanes do konca zivota sama. Lebo ta ziaden chlap nechcel pocuvat a plnit tvoje prikazy. Lebo si kazdy chcel zachovat svoju tvar, myslienky a postoj, kdezto ty si chcela mat celeho cloveka pod kontrolou. Tvoja matka sa spravala rovnako k tvojmu otcovi? Zjavne hej. Opakujem, prestan byt despoticka a vyzadovat od ludi, co sama nie si schopna dat. Prestan tuzit vlastnit muzov, byt ich matka, mat dosah na to, co si myslia a po com tuzia.....lebo kvoli tomu nikoho nemas. Nie kvoli tomu aka si uzasna a ako to ostatni nechapu

laylaa

tak jednoducho som ina pre mna vztah nie je na prvom mieste ale hrdost a pocit, ze chlap, je ku mne normalny dobry, ale to nemam pocit nikdy... napr taka Dara mohla byt s Rytmusom 7 rokov, ja by som s takym chlapom nebola ani den

mirec411

Meridian (6.12., 21:31) ...uvedomujem si to. Viem že je dosť ľudí, ktorí oddeľujú "hmotno od duchovna", ale verím, že je aj dosť tých, ktorí chápu jednotu oboch vecí. Ty s tým problém zjavne nemáš, ...a koniec koncov, tvoj nick "Meridián" hovorí sám za seba - teda za teba :)
Vďaka za podporu, želám pekný víkend a pohodu v živote.