Nedokazem mat vztah

Príspevok v téme: Nedokazem mat vztah
laylaa

Vysvetli mi niekto, ako niekto moze mat vztah rok dva tri styri cely zivot? Mam po 40 a este nikdy som nemala vztah polroka ani, moje vztahy koncia po 4 mesiacoch maximalne.
Nechapem ludi, ktori pisu, ze si nedokazu udrzat vztah, ze po 1-3 rokoch konci hahaha preboha a to nie je udrzanie vztahu tak dlho?
Ja ked zacnem vztah alebo ani nezacnem uz na prvom druhom stretku vidim, ze chlap je pako a este stale zistujem u inych, ci sa nemylim. Stale si s niekym zacnem a uz vidim, ze to nema vyznam, este to taham, no ked som zalubena, ale casto to bol chlap, kto to ukoncil.
Vsetci si o mne myslia to najhorsie a pytaju sa, preco preboha striedam chlapov stale, preco nezostanem pri jednom. Skoro vsetky moje kamaratky su od 23-25 vydate uz 20 rokov a vo vztahom. Ako sa to preboha da?
Ked citam tu, ako som s priatelom niekolko rokov a tie problemy, ja nechapem ako sa toto da. Ja som taka inteligetna, ze chapem, ze chlapi su idioti a ine zeny su hlupe a su s hocijakym debkom, len nech maju akoze vztah? Ci to ja prehanam a mam lubit chapa s chybami a znasat, ze je ku mne zly? Nechapala som xkrat, ako niektore zeny mohli byt predo mnou ci po mne s tym mojim chlapom tak dlho, ked mne stacilo byt s nim par dni tyzden dva a bolo mi jasne, ze to je pako.
Ci to ja len mam taku smolu, ze ku mne sa spravaju zle? Klamu, maju ine zeny, ignoruju moje narodeniny a podobne.
Pritom cely zivot sa mi aj opakuje, ked ja chcem chlapa on mna nie a opacne, ako sa da mat chlapa, po ktorom saliem, ze aj on mna chce? Ved je to je zazrak nemozny. Ja som 17 rokov musela mat vztahy iba, kde som ja nelubila, lebo som nechcela byt sama, ked som konecne zistila, co je to mat chlapa, ktoreho chcem, nechal ma po mesiaci.
Poznate zenu, ktora ma vacsiu smolu v laske ako ja?

laylaa

alis - ten co mu som vycitala vzdy vela - o polnoci pustal hlucny mixer a vycitala som mu ze to prehana vyrusuje susedov, vyhodil do kosa nieco co nemal atd proste sa spraval lahostajne k ludom a robil zle veci nespravne...
druhy - ja som mu pozicala a ked mi mal vratit uz sa nechcel stretnut
tomu co som neverila, stale hovoril ze sa nemoze stretnut ja som mu neverila apotom priznal po rozchode ano uz sa nechcel stretnut a klamal, ze sa nemoze pre neake problemy
vadilo mu, ze vzdy, ked pridem domov, si na chvilu lahnem a oddychujem, prestavujem si snivam, ze sme spolu, ze mam nieco robit hned, ked pridem domov, ze som leniva

laylaa

TAKZE KDE JE PRAVDA???
jedni tvrdia, ze som blba, preco som s pakom, nech si najdem normalneho, druhi, ze som prehane kriticka, mam chlapa chciet aj s chybami hoci sa sprava zle ku mne, nechat sa ponizovat, bit, podvadzat klamat??

Aliss

Laylaa, akurat citam tvoj posledny prispevok :D presne si potvrdila, co som si myslela. Vypises tu, co ti ti chlapi urobili. A??? Zamyslela si sa nad tym, preco sa ti preboha tolko z nich len tak prestalo ozyvat? :D Zamyslela si sa, preco jeden povedal, ze mu stale cosi vycitas? Nebola si nahodou len tak trosku prilis panovacna a stale si trvala na svojom? Co si mu vycitala? Dalsi tvrdil, ze si mu neverila. Co konkretne si mu neverila? Dalsi na teba evidentne nechcel minat peniaze. Preco asi? Vyzadovala si od neho neustale platenie za teba? Preco sa ti vsetci muzi, az ta blizsie spoznali, zlakli a radsej utekali kade lahsie? Lebo si uzasna, mila, dobrosrdecna, laskyplna a tolerantna zena, pri ktorej sa ludia citia dobre? No ASI bola niekde chyba, nemyslis? :) Ale nehladaj ju v tych chlapoch.

laylaa

a zabudla som jedneho - po mesiaci sa vratil k ex....
a k jednemu co sa prestal ozyvat - po rokoch som nahodou spoznala zenu, ktorej tvrdil v tom case, ked bol so mnou, ze ju chce a ona nevedela, ze on ma priatelku

Aliss

Ci mas lubit chlapa aj s chybami? :D A ty chyby nemas? Mas a strasne vela. Len jediny rozdiel medzi ludmi, co maju vztah dlhsi ako par tyzdnov a tebou, je ten, ze oni si to zrejme aj uvedomovali. Vies, je super mat nejake naroky. Je to fakt dobre. Ale ak mam naroky na partnera, musim ich mat aj na seba. U teba je problem, ze si prehnane kriticka a svoje chyby si evidentne neuvedomujes. Ziaden vztah, ziaden clovek nebude bez chyb. Tvoja skreslena predstava (podla toho co citam) vravi, ze vzdy prides na to, ze muz je pako. V akom zmysle? Chapes, ze muz a zena su rozdielne bytosti a vzdy budu narazat na rozne problemy skrz prirodzene povahy? Vyspely clovek toto chape a vie, ze tak ako on aj ini maju chyby. A ze vztah nie je nieco, v com sa stretnu dve bezchybne bytosti. Naopak, je to nieco, kde dve bytosti ziju spolu a aj napriek chybam sa snazia o symbiozu. Bez tohto by vztah zmysel nemal, bol by len o prezivani krasneho a nekonfliktneho spoluzitia. No v nasich zivotoch ide najma o nas osobnostny rast. A rast mozes len vtedy, ak narazas na iste konflikty, chapes? Keby existovalo len stastie, aj tak by sme neboli nonstop stastni. Keby existovalo len zlo, nedokazali by sme fungovat a zomierali by sme daleko skor. Preto musia existovat obe varianty. A plati to aj vo vztahoch. Ak si nedokazes udrzat vztah, v prvom rade sa pozri NA SEBA. Problem nie je v tych chlapoch, ze su pakovia. Problem mas len a len ty. Kym si to neuvedomis, budes narazat na, ako si to ty nazvala, na pakov, aby ti donekonecna ukazovali, co sa mas naucit. A to je, ze ty nie si zdaleka bezchybna, ze mas skreslene predstavy o vztahoch a muzoch, prehnane poziadavky, nespravne ego, hrdost na takej urovni, ze ti brani vidiet realitu. Z nejakeho dovodu prosto veci nevidis spravne. Aj na tomto fore su taki ludia. Nahovaraju si, ze oni nemaju ziaden problem a len ludia naokolo su divni, chybni a maju sa "opravit". Nuz, je to aj tvoj pripad. Tak sa zamysli, alebo zi dalej v tom sebaklame :) Je to na tebe

laylaa

1 - prestal sa mi ozyvat po 2 tyzdnoch, 2 - prestal sa ozyvat po 5 mesiacoch, 3 - po 2 tyzdnoch odisiel z nasho stretka a uz sa neozval, 4 - po mesiaci, mal nervy, ze stale mu nieco vycitam, 5 - po 2 mesiacoch uz sa nechcel stretavat, ze som leniva a stale mu nieco neverim, 6 - prestal sa ozyvat po mesiaci, ked mi mal vratit peniaze, 7 - po 2 mesiacoh sa 3 tyzdne nechcel stretnut, ze ma toho vela, 8 - po mesiaci sa prestal ozyvat, 9 - po 2 tyzdnoch prestal sa ozyvat, 10 - po 3 mesiacoch sa prestal ozyvat, 11 - po 4 mesiacoch tri tyzdne sa nechcel stretnut, ze nema stale peniaze ist von so mnou
tak toto je co?????

ahjaj

každý človek vyvoláva v tom druhom nejakú odpoveď. Jedného ten druhý udrie, druhého nie. Všetko akcia- reakcia.
Napr. ten jeden, čo chce mať s Tebou sex, ale ty chceš riadny vzťah. Kebyže si k nemu milšia, nebol by vydržal s tým sexom, kým bude aj vzťah?
Moja kamoška, keď sa spamätala po rozvode, tiež sa začala stretávať s mužmi. Jeden ju zobral na výlet do Čiech, a potom do svojho mesta, kde jej všetko poukazoval, ale medzitým zistili, že sa k sebe nehodia.
S druhým sa stretla 3 krát. Tiež si veľa písali, telefonovali, boli na výletoch v prírode, na turistike, a zistili, že to nie je to pravé orechové. Ani v jednom prípade tam fyzický vzťah nebol. A napriek tomu, že to bolo pred rokmi, je s nimi stále v kontakte ako kamarátka. Jeden jej volal, lebo jej chcel povedať, ako bolo v Japonsku, druhý jej volal, keď mu bolo len tak smutnejšie, tak že ako sa má. Zakaždým sa s nimi vedela rozprávať celé hodiny. Proste nejaké kamarátstvo tam ostalo.
Keby si sa snažila byť najprv kamarátka a neriešiť hneď vzťah, to by sa nedalo?
Mala si v puberte partiu, kde boli aj chlapci, ktorí boli iba kamaráti, nič viac, a predsa ste si rozumeli, predsa ste sa mali radi a chodili ste spolu vo dvojici, alebo aj s ostatnými na výlety, bez toho, že by medzi vami niečo viac bolo?

laylaa

z 13 vztahov, co som mala, ma nechalo asi 11 chlapov, ja som nechala 2, lebo jeden sa spraval zle - v den narodenin sa stretol so mnou a tvaril sa, ze je bezny den, nechal ma choru ist v zime za nim daleko sa stretnut, aby som si vzala od neho veci, stale ma zdrabaval pre nieco, chodil na stretka neskoro, stale mi bral veci a nicil ich a tvaril sa, ze som krava, ze ho za to zdrabavam a nechcel mi ich vratit a zdrbaval ma stale, ked som mu nedvihala hned telefon, napriklad aj ked som bola na wecku... druheho, lebo xkrat neprisiel na stretko, ked povedal, ze pride a nechal ma cakat jak blbu na neho niekde a nepomohol mi xkrat, ked som ho potrebovala... a posledne roky som nechala ja 5, ked sa nieco zacinalo, ze uz nemam zaujem, lebo sa spraval cudne a islo im zrejme iba o sex... vid priklad moj prispevok laska sex ci nic
od septembra som tiez mala 4 - stretka, ze zacina akoby vztah a po par dnoch az dvoch tyzdnoch zase nic... teraz ten piaty potvrdzuje sa, ze je pako, chce len sex, tak zase ineho hladat a ludia vidia, ze zase zase mam ineho, s inym sa stretavam...

laylaa

ale ja iba v poslednom case nechavam chlapov ved priklad co som pisala vsetci mi tam potvrdzuju ze chlap chce iba sex... tyzden sa mi neozval tak ja to mma prepacit a tvarit ze ok idem s nim aj tak do vztahu aj tak ho chcem???
preco mna vsetci nehcali ked som nejake chyba mala a spravala sa zle, preco ine zeny maju takych chalpov, ze s nimi su, aj ked maju s nimi problemy?
preco mna rychlo nechaju???? preco ja s tolkymi to taham a odpustam vela? len posledne tri roky som pochopila, ze to nema vyznam, aj tak on mna necha coskoro?