Vysvetli mi niekto, ako niekto moze mat vztah rok dva tri styri cely zivot? Mam po 40 a este nikdy som nemala vztah polroka ani, moje vztahy koncia po 4 mesiacoch maximalne.
Nechapem ludi, ktori pisu, ze si nedokazu udrzat vztah, ze po 1-3 rokoch konci hahaha preboha a to nie je udrzanie vztahu tak dlho?
Ja ked zacnem vztah alebo ani nezacnem uz na prvom druhom stretku vidim, ze chlap je pako a este stale zistujem u inych, ci sa nemylim. Stale si s niekym zacnem a uz vidim, ze to nema vyznam, este to taham, no ked som zalubena, ale casto to bol chlap, kto to ukoncil.
Vsetci si o mne myslia to najhorsie a pytaju sa, preco preboha striedam chlapov stale, preco nezostanem pri jednom. Skoro vsetky moje kamaratky su od 23-25 vydate uz 20 rokov a vo vztahom. Ako sa to preboha da?
Ked citam tu, ako som s priatelom niekolko rokov a tie problemy, ja nechapem ako sa toto da. Ja som taka inteligetna, ze chapem, ze chlapi su idioti a ine zeny su hlupe a su s hocijakym debkom, len nech maju akoze vztah? Ci to ja prehanam a mam lubit chapa s chybami a znasat, ze je ku mne zly? Nechapala som xkrat, ako niektore zeny mohli byt predo mnou ci po mne s tym mojim chlapom tak dlho, ked mne stacilo byt s nim par dni tyzden dva a bolo mi jasne, ze to je pako.
Ci to ja len mam taku smolu, ze ku mne sa spravaju zle? Klamu, maju ine zeny, ignoruju moje narodeniny a podobne.
Pritom cely zivot sa mi aj opakuje, ked ja chcem chlapa on mna nie a opacne, ako sa da mat chlapa, po ktorom saliem, ze aj on mna chce? Ved je to je zazrak nemozny. Ja som 17 rokov musela mat vztahy iba, kde som ja nelubila, lebo som nechcela byt sama, ked som konecne zistila, co je to mat chlapa, ktoreho chcem, nechal ma po mesiaci.
Poznate zenu, ktora ma vacsiu smolu v laske ako ja?
Nedokazem mat vztah
Daniela, na vysvetlenie... - ja som tie údaje o psychológoch a ich číslach bral len ako info od teba a nijako inak - teda nie ako niečo, čo by si podporovala. Podľa príspevkov viem, že niečomu takému nefandíš. Ale to len tak na okraj...
-----------------
Zaujala ma tvoja myšlienka: - cit. :- "Vieš, každý vzťah a každé manželstvo je vlastne skok do tmy. Len sa snažíš predtým toho druhého človeka spoznať a potom dôverovať... ale záruku nikde nemáš, že nejak škaredo nedopadneš. Do vzťahu Ťa dáva dôvera, zo vzťahu ťa vynímajú pády a zranenia."
Tvoje slová mi pripomenuli jeden z mojich knižných citátov: - „Nevedomosť o živote vo vzťahu je ako kráčanie v tme
– nikdy neviete, kde začína okraj priepasti.“
Rozdiel medzi našimi myšlienkami je v tom, že kým ja pokladám nevedomosť za "tmu" pre vzťah, tak ty si napísala, že MANŽELSTVO je vlastne skokom do tmy. Viem že máš pravdu, pretože väčšina ľudí začína manželstvo z časti ako lotériu, kde ani jeden z dvoch nedokáže predpovedať výsledok. Preto sa stále snažím odstraňovať všadeprítomnú nevedomosť zo vzťahov, aby manželstvá a vzťahy boli niečím, v čom sa budú vedieť dvaja ľudia veľmi dobre orientovať. - :) - ...potom to už nebude "skok do tmy" :)
----------------
A už len taký postreh..., že: - píšeš veľmi reálne o tom, ako to vyzerá vo vzťahoch v praxi. Vidíš veci ako sú. Ja si vždy len tak pomyslím, že aké by to bolo vo vzťahoch, keby.... Keby sa z nich odstránila už pár krát spomenutá nevedomosť. Naozaj niekedy až žasnem, že ako je možné, že toto, či ono, ľudia nevedia. Keby tak vedeli... určite by to zmenilo ich uhol pohľadu na vzťah, na partnera, ...a často aj na seba.
No ale už dosť :D - prajem pekný večer a krásny pohodový víkend.
mirec súhlasím s tebou, ale pre niektoré vzťahy a pri zoznamovaní sa cez net, býva často sex skôr než na treťom, štvrtom rande. Lebo veď si spolu písali a aj tak sa poznali a keď si boli sympatickí, tak prečo nie.
Ja som to napísala preto, aby som trend brzdila.... a nie urýchľovala názormi tých psychológov.
Rozchody a pod.? Vieš, každý vzťah a každé manželstvo je vlastne skok do tmy. Len sa snažíš predtým toho druhého človeka spoznať a potom dôverovať... ale záruku nikde nemáš, že nejak škaredo nedopadneš. Do vzťahu Ťa dáva dôvera, zo vzťahu ťa vynímajú pády a zranenia. A potom to, či sa niečo dá alebo nedá odpustiť, ako to človek cíti. Kedysi bolo menej rozvodov, lebo ženy mali širšie zástery a viac toho ukryli do seba a pred svetom, a zrejme boli vedené k obrovskej tolerancii. Potom možno hodnotiť ako otázku zotrvať vo vzťahu alebo nie, rozviesť sa alebo nie, za otázku miery tolerancie. Za veľa vecí, čo sa predtým nerozviedli, sa teraz ľudia rozvedú a väčšina rozvodov býva navrhovaná ženami.
Mirec 411 tiež súhlas zo všetkým čo si povedal.Ale kto nemá duchovné cítenie vzťahu a života ten nevie o čom hovoríš.
Treba ešte poznamenať ,že nemôžeš začínať nový vzťah pokiaľ nemáš vysporiadaný predošlý.Základy nového nemôžu stáť na nevere.
No nevera to je pokiaľ si sa ešte nerozišla z predchádzajúcim tak aby o tom vedel aj on .Nielen ty!
Pre DANIELU 2 ---------- cit.:- "V americkom manuáli je sex na 3. rande. U nás je to podľa psychológov aj na 4. rande priskoro, lebo potom pôjde iba o sex."
Daniela, neviem či náhodou nie sú tak trošku zdegenerovaní dobou tí psychológovia ktorých spomínate. V Amerike si spravili takú nepísanú (ale praktikovanú) normu sexu na 3.rande. Výsledok po dlhých rokoch: - Rozvodovosť v USA je 68 % - čiže TOP, ...a do štatistík sa určite nedostala miera rozCHODovosti mladých ľudí. Veľa sexu = devastácia lásky medzi ľuďmi a obracanie vzťahov k fyzickej forme (nerodinnej, sexuálnej, bezcitnej, krátkodobej - ...a áno - pestrej pre nezodpovedných a prelietavých)
Na porovnanie - u nás je rozvodovosť na úrovni 48 %, na čom má obrovský podiel "amerikanizácia" spoločnosti. Inak povedané - uvoľnenie morálky, cti, bezbrehej nezodpovednosti a(!) nahrádzanie lásky sexom.
Ak niektorý ""psychológ" u nás tvrdí, že sex na 4.rande je priskoro, tak podľa neho na 5. či á rande už SEX môže byť???
Je to totálna hlúposť, pretože ak si chceme zachovať lásku a vzťahy, tak telo by sa nemalo rozdávať každému neznámemu človeku po pár stretnutiach.
Stále tvrdím, že telo je chrámom duše. Ak niekto rozdáva svoje telo len tak - bez uváženia, poznania partnera a pocitu lásky k človeku ktorého POZNÁ a ktorému dôveruje, tak nejde o prejav jeho lásky, ale len o rozdávanie tela cudzím ľuďom.
---------------------
Viem, že takéto rady psychológov (manipulátorov a poskokov Matrixu) imponujú mladým ľuďom, ale prakticky im ničia schopnosť zakladať si trvalé vzťahy a rodinu. Čo sa potom deje v praxi? - Ľudia strácajú schopnosť ostať vo vzťahu s jedným partnerom..., vo vzťahoch sa veľmi rýchlo dostavuje pocit stereotypu (nudy)..., dôveryhodnosť partnera je mimoriadne riziková..., rýchlo zaniká vzájomná partnerská úcta (kvôli minulosti a výčitkám)..., .........a vo vzťahoch sa deje množstvo vážnych vecí, ktoré tu nebudem rozpisovať.
Záver: - Títo pseudo-psychológovia sú najväčší ničitelia trvalých vzťahov a vnímania vzťahov na báze milovania (nie sexu!) a lásky.
Nezačala sa doba, keď všetci milujú všetkých (fyzicky, sexuálne), ale len málinko ľudí dáva do vzťahu skutočnú lásku?
Tisíc pokusov a tisíc rozchodov... Kvôli sexu, alebo ide o hľadanie skutočnej lásky cez posteľ?
Nech si dá každý takú odpoveď, akej sám uverí...
Pre DANIELU 2 ---------- cit.:- "V americkom manuáli je sex na 3. rande. U nás je to podľa psychológov aj na 4. rande priskoro, lebo potom pôjde iba o sex."
Daniela, neviem či náhodou nie sú tak trošku zdegenerovaní dobou tí psychológovia ktorých spomínate. V Amerike si spravili takú nepísanú (ale praktikovanú) normu sexu na 3.rande. Výsledok po dlhých rokoch: - Rozvodovosť v USA je 68 % - čiže TOP, ...a do štatistík sa určite nedostala miera rozCHODovosti mladých ľudí. Veľa sexu = devastácia lásky medzi ľuďmi a obracanie vzťahov k fyzickej forme (nerodinnej, sexuálnej, bezcitnej, krátkodobej - ...a áno - pestrej pre nezodpovedných a prelietavých)
Na porovnanie - u nás je rozvodovosť na úrovni 48 %, na čom má obrovský podiel "amerikanizácia" spoločnosti. Inak povedané - uvoľnenie morálky, cti, bezbrehej nezodpovednosti a(!) nahrádzanie lásky sexom.
Ak niektorý ""psychológ" u nás tvrdí, že sex na 4.rande je priskoro, tak podľa neho na 5. či á rande už SEX môže byť???
Je to totálna hlúposť, pretože ak si chceme zachovať lásku a vzťahy, tak telo by sa nemalo rozdávať každému neznámemu človeku po pár stretnutiach.
Stále tvrdím, že telo je chrámom duše. Ak niekto rozdáva svoje telo len tak - bez uváženia, poznania partnera a pocitu lásky k človeku ktorého POZNÁ a ktorému dôveruje, tak nejde o prejav jeho lásky, ale len o rozdávanie tela cudzím ľuďom.
---------------------
Viem, že takéto rady psychológov (manipulátorov a poskokov Matrixu) imponujú mladým ľuďom, ale prakticky im ničia schopnosť zakladať si trvalé vzťahy a rodinu. Čo sa potom deje v praxi? - Ľudia strácajú schopnosť ostať vo vzťahu s jedným partnerom..., vo vzťahoch sa veľmi rýchlo dostavuje pocit stereotypu (nudy)..., dôveryhodnosť partnera je mimoriadne riziková..., rýchlo zaniká vzájomná partnerská úcta (kvôli minulosti a výčitkám)..., .........a vo vzťahoch sa deje množstvo vážnych vecí, ktoré tu nebudem rozpisovať.
Záver: - Títo pseudo-psychológovia sú najväčší ničitelia trvalých vzťahov a vnímania vzťahov na báze milovania (nie sexu!) a lásky.
Nezačala sa doba, keď všetci milujú všetkých (fyzicky, sexuálne), ale len málinko ľudí dáva do vzťahu skutočnú lásku?
Tisíc pokusov a tisíc rozchodov... Kvôli sexu, alebo ide o hľadanie skutočnej lásky cez posteľ?
Nech si dá každý takú odpoveď, akej sám uverí...
laylaa, cit.: -"Ja som taka inteligetna, ze chapem, ze chlapi su idioti a ine zeny su hlupe a su s hocijakym debkom, len nech maju akoze vztah?"
Layla, okrem tohto vyhlásenia ste o sebe napísali, že ste pekná žena. Rozumiem tomu tak, že ste pre mužov žiadaná.
---------------------------------
No pobavil som sa, hoci pár vecí, ktoré ste napísali, vôbec nie sú zábavné (skôr naopak). Mal by som pre vás otázku: - Napísala by inteligentná žena, že chlapi sú idioti a že iné ženy sú hlúpe?" Viete (vlastne neviete...), že inteligentná žena by nenapísala nič ani len podobné vášmu vyhláseniu?
Nevyrastáte náhodou už od detského veku vo vedomí, že ste veľmi múdra a veľmi pekná?
Vzťahy beriem veľmi seriózne, pretože sa nimi zaoberám, ale teraz sa pomerne dobre bavím. Nechali ste sa presvedčiť, že ste inteligentná a pekná, pričom časom ste si to prijali ako vlastnú realitu. Ani vám nevadí, že verejne ponižujete iné ženy a mužov, ktorých vyhlasujete za "pakov a idiotov", pričom vy sama - taká chytrá žena, ste sa nechali rada položiť už nespočetne krát na lopatky tými "idiotmi", ktorých ste si našla vy - taká inteligentná žena.
Vôbec nechcem, aby to vyznievalo ako výsmech, ale už vám to takto niekto povedal celkom otvorene a úprimne? Asi nie..., pretože chlap ktorý sa chce s vami vyspať (kvôli vašej kráse), si to nechá pre seba a svoj názor povie až keď ho vykopnete z postele. Potom mu to je už jedno, pretože dostal čo chcel a môže sa len usmievať.
No ale dosť už bolo tohto..., napíšem aj niečo poučné.
---------------
Písal som (v knihe), že ľudia, ktorí majú počas života veľa intímnych vzťahov, stratia schopnosť vytvoriť si jeden trvalý a seriózny vzťah, ktorý by bol založený na láske. Tento fakt je pre vás viac ako vážny, pretože vy už ste stratili možnosť vytvoriť si s nejakým mužom trvalý vzťah. Nedokázali by ste to ani v prípade, ak by ste začali vzťah s niekým, po kom (ako píšete) šaliete. Porušili ste určité zákonitosti lásky vo vzťahu a ako viete, každá minca má svoje líce, ale aj rub. Nikto a nič vás netrestá stratou schopnosti vytvoriť si trvalý vzťah. Urobila ste to sama. Ak ste napísala, že doma vám stačí pes, alebo mačka, tak sa to stalo skutočnosťou.
Predpokladám, že vzhľadom k vašej kráse (ak je to pravda) budete pre určitý druh mužov žiadaná, ale zase to budú iba kratučké vzťahy pre dve telá bez citu. Aj naďalej sa môžete čudovať, ako je možné, že niektoré (podľa vás hlúpe) ženy dokážu vydržať vo vzťahu niekoľko rokov, alebo celý život, ale podľa mňa to vo vašom prípade bude už len prejav závisti. Alebo vás už teraz zožiera hnev, že ako je možné, že nejaká "oná" má pekný a trvalý vzťah, keď vôbec nie je
taká inteligentná a pekná ako vy?
Možno je ľudskejšia, možno láskavejšia, možno romantickejšia, ženskejšia, tolerantnejšia, veselšia, sebavedomá a zároveň aj pokorná... - jednoducho ideálna na trvalý vzťah.
Vy ste len pekná (možno...), ale aj krása má dve podoby, viete...?
ahjaj presne viem o čom hovoríš.
Moja manželka mi nedá pokoj pokiaľ nevyriešime veci.Nikdy sme nešli spať pohnevaný a povedať jej len že áno chápem ťa je málo po malej nezhode.Stačí že som zamyslený a hneď jej receptory lásky signalizujú že sa jej nevenujem na 101%lebo menej je podozrivé keďže som si ju tak naučil.Asi mi to takto vyhovuje lebo sme spolu už veľa rokov.Keby som len pomyslel na druhú ženu zistí to vičíta mi to z tváre z chovania proste poznáme sa.
uhor, žijem 23 rokov v manželstve a som spokojná. S manželom sme si jeden k druhému ústretoví, dosť sa spolu rozprávame, (ak nie, sťažujem sa, a hneď sa to rieši... :-)), pomáhame si.
Pre vás ženy nikdy nie nič dobré. Keď vás podvádza tak to je zle. Keď vás nepodvádza tak to je tiež zle... keď je k vám dobrý tak to je zle, keď je k vám zlý tak to je zle. Keď vás miluje tak to je zle, keď vás nemiluje tak to je zle...
Vy baby ste strašne nelogické stvorenia a vôbec sa vám nedá rozumieť.
Keď sa k vám správa chlap zle tak ho necháte lebo bol zlý a ubližoval vám. Keď sa k vám správa dobre a je vám verný tak ho necháte, lebo je "nudný" a nie je CHLAP, lebo vám nechce ublížiť... také pomýlené to je že jediná správna cesta je úplne vykašlať sa na vzťahy s vami, lebo vám sa nikdy nedá vyhovieť...