Je vôbec možné nájsť partnerku čo netúži po deťoch? Za posledné roky všetko skroskotalo na téme deti,rodina a spoločná budúcnosť. Mne to príde ako keby všetci žili podľa nejakej šablóny. Svadba, dieťa, hypo a potom nič ...
Zrejme budem musieť ostať sám pretože po deťoch netúžim. Chcem cestovať a užívať si život a nie starat sa o deti, ktoré nechcem a nemám k nim vzťah.
Preto sa pýtam to naozaj všetky túžite po deťoch a založení si rodiny? Čo vás k tomu ťahá? A tie ktoré deti nechcete tiež sa stretávate s tým že je problém nájsť partnera s rovnakou víziou budúcnosti?
Sú na Slovensku child-free ženy?
Tak ako ja si myslim ze uzivat si zivot je super cestovat byt s priatelmi a tak do dakeho urciteho veku cloveka a to si musis urcit sam ale ,aj deti je mat super a ako som tu aj citala dat deti na adopciu no ja si to nemyslim sama som adoptovana uz s nemocnice si ma zobrala maminka a som za nu stastna alubim ju ale svet je zly aj mne sa zato posmievaly deti ked to dako vyslo von. Ale urcite najdes niekoho kto bude mat rovnake zaujimy ako ty a mozno si neksor zalozis rodinu
Tak ako ja si myslim ze uzivat si zivot je super cestovat byt s priatelmi a tak do dakeho urciteho veku cloveka a to si musis urcit sam ale ,aj deti je mat super a ako som tu aj citala dat deti na adopciu no ja si to nemyslim sama som adoptovana uz s nemocnice si ma zobrala maminka a som za nu stastna alubim ju ale svet je zly aj mne sa zato posmievaly deti ked to dako vyslo von. Ale urcite najdes niekoho kto bude mat rovnake zaujimy ako ty a mozno si neksor zalozis rodinu
@Bezdetna ale čo zúfaš. Všetko sa dá, sú predsa adopcie. Vieš kolko zien nechcene čaká dieťa a dá ho na adopciu? Alebo najlepsie také dieťa ktore stratilo rodicov aby si nemala strach ze jedneho dňa ho tí rodicia budu chciet. Adoptuj si dieťa a vybavena vec namiesto toho aby si trpela depkami.
Inak vsimla som si ze zeny ktore nechcu deti tak su plodne a musia to riesit "blbostami" ako antikoncepcia, kondom atď. A zeny ktoré chcú tak su častokrat neplodné. Kiezby ti mozem dat svoju plodnosť a ty tvoju neplodnosť
A ešte na záver dodám že ma veľmi mrzí ako žije dnešná mládež. Robia si 3 vysoké školy a kariéry a naivne si myslia že to je zmysel života, namiesto detičiek majú oblečených psov ale medziľudské vzťahy si nevedia udržovať a vážiť a dať si svoj život doporiadku. Neberú sa, nezakladajú si rodiny. Je to veľmi smutné kam sme sa dostali.
Ahoj nedá sa mi nereagovať na tvoj príspevok . Som žena ktorá už má svoj vek a tiež som v mladosti mala tento názor nechcela som o dietati ani počuť. Avšak raz prišiel naozaj deň kedy mi lekár oznámil že deti mať nikdy nebudem. Neverila som tomu snažila som sa s manželom všemožne no napriek tomu naša snaha vyšla nazmar. Manžel má dnes deti s novou ženou a ja som ostala sama. Vieš chlapče, mladý nebudeš celý život a ver mi že ti bude veľmi ťažko ked budeš starnúť a nebudeš mať nikoho. Pretože tvoji kolegovia, kamaráti a všetci už budú mať rodiny tvoji rodičia tu už nebudú a teba doma nikto nebude čakať. A ver tomu že žiadny pes ani mačka ani iné zviera ti nikoho nikdy nenahradí. Kto tomuto verí je riadny hlupák. Takže naozaj nikdy nehovor nikdy. Ja totiž verím tomu že nieje nič horšie ako dopadnúť ako ja nemať nikoho a vidieť druhých žiť život po akom si túžil. Mám už veľa odžité tak viem . Pekný večer
Janka, nie, ja som za klud. Decká sú urevané a psy su uštekané. Ak mam mať domáce zvieratko, tak jedine vykastrovanú mačku. To aspoň neškrieka akoby ho rezali. Ja sa chcem aj vyspať a nechcem aby ma cely den bolela hlava z ubrechaneho psa ci z uplakaneho decka
antidecko ty si urcite nejaka chora psickarka co aj spava v utulku pre psov a ma psov namiesto dietata rodiny a priatelov. Je mi luto takych trosiek co povazuju dieta za zataz a zlo. Chory ste uz na hlavy fakt .
AntiDecko :
Aj ked je to smutné, často krát je to tak ako hovoríš. Dieta ked dosiahne dospelosti, chce sa osamostatniť a o rodičov sa už zaujíma len tak z času na čas. Ked je rodič dlhodobo chorí, potrebuje nejakú opateru alebo jednoducho nechce bývať sám a poprosí syna či by s ním nemohol bývať pod jednou strechou (či už unho, alebo u rodiča doma) tak dieta poväčšine sa vyhovorí že chce mať svoj vlastný život, a že sa nemá už čo dalej o rodiča starať.
Toto je odvdacenie za to že mu rodicia dali život a vychovali ho ?
Nieje nic horsie ako mat dieta. Bliaka to v kuse, minule v jednej restauraci to stale revalo ani rozpravat sme sa nemohli stale to tam bliakalo. A to kto tu pisal za somarinu ze dieta ti ostane navzdy? Co je nesmrtelne? Dosiahne vek 20 a odide na opacnu stranu zemegule, potom ta strci do domova dochodcov lebo bude chciet mat svoj zivot, svoju rodinu a nie sa starat o iné
ALE samozrejme treba aj si to trosku dopredu premysliet kedy sa stat matkou/otcom a nie kotit jedno za druhym a nakoniec ich mat tolko ze nemam ani na chleba