mam uz asi dva roky na genitalie bradavicu a dalsia sa mi objavila v rozkroky mam strach zatial som mala len raz pohlavny styk.(16rokov)
hpv
Ahojte vsetky,
odporucam vam stranku hpv.sk, ja som tam nasla vela prinosnych informacii.
Drzte sa!
Asi pred dvomi rokmi mi gynekológ zistil hpv vírus - vysoké riziko. Infekčná lekárka mi predpísala Isoprinosine, lekár test zopakoval a zistilo sa že už hpv vírus nemám. Možno mi tie leiky k tomu dopomohli. Držím vám palce
Je aj iná možnosť prenosu HPV 16 ako pohlavným stykom?Môj gynekológ sa vyjadruje neurčito nechce ma raniť?
Ahojte aj mne diagnostikovali HPV16 o týždeń mám ísť na operáciu neviem čo ma čaká mám strach neviem sa rozhodnúť či ísť do Trnavy alebo do Blavy deti mám 3 nechápem ako som k tomu prišla žeby manžel?manželstvo mám šťastné moc sa nad tým snažím nemyslieť ale aj tak ma to trápi vydatá som už 18 rokov dá sa to dostať aj inak ako pohlavným stykom?Je aj táto možnosť?
Prispevok pre vsetky dievcata a zeny, ktore sa stretli s HPV. V prvom rade,nerobte paniku. Je dobre, ze o tom viete a ze sa sledujete viac ako pred tym. Pre info, HPV virus sa vyskytuje u 60%-70% zien. Niektore o tom zatial nevedia, u niektorych sa to prejavuje, u niektorych nie. HPV virus ma viac ako 26 druhov a len jeden, alebo malo z nich je onkologickych. Prenasa sa pohlavne, ale nie je to pohlavna choroba. Dokonca ho zena moze ziskat uz pri narodeni od svojej matky. Je potrebne to sledovat. Ale ak ste mlade a este nerodicky, neodporuca sa konizacia, pretoze to oslabuje krcok. Je potrebne sledovat stav, zdravo zit, zajst k moru a mozno, poradit sa s lekarom o moznom otehotneni. Po porode sa to mozno zmeni. A vraj to moze aj celkom zmiznut.Liecba vraj neexistuje, ale odporucam vyliecit vsetky zapaly a potom skusit este raz onko vysetrenie. Virus, aj opakovany zapal meni bunky a tak treba hladat sposob ako ich dostat do normalu. Existuju aj rozne pripravky z mrtveho mora, bakterie, ktore pomahaju bunkam v tele, takze asi tolko. Nezdavajte to, ani ja to nezdavam.
ja som mala takisto bradavicky tzv. kondylomy pri vchode do posvy. akurat vcera som bola v nemocnici, kde mi ich odstranovali, maju to poslat na histologiu, no dnes som sa na to pozerala pomocou zrkadielka a stale tam daco je. moja, chod urcite s tym k lekarovi, nech ti to odstrania, moze sa to sice vracat, lebo to sposobuje virus, kt. sa neda liecit, no aspon to nebude rast.
Už 2x mi vyšiel pozitívny výsledok HPV-testu.Čakám na tretie výsledky.Neviem prečo ma nechávajú tak dlho čakať a už tretí krát mi berú stery?!?!Myslia si že sa to spraví samé od seba?!?!?!