mam uz asi dva roky na genitalie bradavicu a dalsia sa mi objavila v rozkroky mam strach zatial som mala len raz pohlavny styk.(16rokov)
hpv
no mne zas doktor povedal, ze ta vakcina ma svoj zmysel aj ked uz mas HPV, lebo zvysuje imunitu a telo sa skor moze s HPVckom vyrovnat-tak neviem.
ahojte.teraz som citala ze vakcina je ucinna pre mlade dievcata ktore este nemali sex.tak neviem co je na tom pravda.vsetky sa drzte pekny den
Ahojte, takisto mi zistili HPV, uz som sa aj o niektorych veciach rozpravala s mojim gynekologom ale zabudla som sa ho opytat na jednu vec. Ak by som si momentalne zacala s niekym kto HPV nema, mozem ho nakazit?Lebo citala som ze ani kondomy v tomto pripade nepomahaju. Tak ak niekto o tom viete nieco viac, dajte mi prosim vediet. Dakujem a drzim vsetkym palce.
ahojte.tiez cakam na vysledky zo steru.minuleho roku v juni som bola na konizacii a teraz mam opat 1cin .bola mi odporucena vakcina.mam28 a 3rocnu dceru tak ze nie je mi vsetko jedno .viem su aj horsie veci v zivote ale pre mna je tato .tak nam drzim palce.pekny den
Ahojte!Aj ja mam HPV. Pred 3 rokmi som mala neprijemne vyrazky okolo genitalii a na zadku. Isla som ku gynekologovi on ma odporucil ku koznemu lekarovi. Ten mi zobral vyter, a predpisal vodicku na natieranie. Ale to mi nepomohlo. Velmi sa mi zacervenalo aj bolelo na dotyk. Potom mi predpisal roztok, ktory sa pouziva aj na bradavice, a celkom mi to vypalilo tie male pupienky. Velmi pekne sa mi to zahojilo, teraz je vsetko v poriadku. Pocas som si zmenila gynekologa, lebo so s nim nebola spokojna. Teraz co mam gynekologicku, je velmi prijemna, o vsetkom sa porozpravame. Pred rokom a pol som mala ranku pri maternici. Velmi to bolelo pri milovani sa s priatelom. Ale bolo leto, takze mi doktorka neodporucala s tym nic robit, len vyckat do jesene. Na jesen mi to celkom zmizlo. Odvtedy nemam bolestivy styk, ani vytoky nic. Je to super. Teraz v najblizsom tyzdni idem na vyter. Citim sa velmi dobre, ale pri citologii com naposledy mala 3, ale nie som nervozna, lebo viem, ak mi nieco najdu, tak sa o mne dobre postaraju a bude to v poriadku. Drzim palce kazdej, a hore hlavu, ak budeme chodit pravidelne na vysetrenia, tak to je najlepsia forma, aby sme predosli rakovine krcku maternice.
to jasmina,
zo skúseností Ti poradím používaj vždy ochranu. Si ešte mladučká a nikdy nevieš kdo kde s kým bol.
Ja som to už párkrát oľutovala.
Ja som absolvovala konizáciu v Batislave laserom. Doporučil ma tam moj gynekolog a doteraz mi krčok na gyndách obzerajú ako je pekne urobený. Mala som cytologiu IIIa a po operacii sa mi upravila na II. Hystologia bola v poriadku a našli mi vírus 16, 18. S gynekologom mam velmi priaznivý vzťah a ubezpečil ma že je zbytočné robiť paniku. Tieto výrusy mali aj naše babky len sa o tom nehovorilo.
Dôležité je sledovať cytológiu či sa nemenia bunky.
Takisto som ešte nerodila - no tiež by to nemala byť tragédia - v prípade rizika sa tieto krčky zašívajú.
Dokonca poznám aj tragický prípad jednej pacientky, ktorá po ozname že má cyto IV-V sa naľakala a vzala si kartu zo strachu z rakoviny. Vtedy pred 10 rokmi by jej stacila operácia no teraz už jej niet pomoci.
TAKĚ ŽIADNA PANIKA LEN CHODIŤ POCTIVO NA PREHLIADKY:)
Ahojte, neviete co je so strankou www.hvp.sk ? Pretoze mi nejako nefunguje :-(
Ahojte, pred 2 rokmi mi gynekológ povedal, že mám HPV - vysoké riziko. Obvodný lekár ma poslal k infekčnej lekárke, tá mi predpísala liek Isoprinosine, jedla som aj prípravok Pau d´arco. Pred 3 mesiacmi mi znova robili kontrolné vyšetrenie a gynekológ mi oznámil, že už HPV nemám. Baby držte sa, prajem vám veľa šťastia
stránka www.hpv.sk je dobrá treba si to pozrieť