Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

naivny

lucinda, tiež som tak ostal zarazený z toho, že si inteligentné dievča a ten problém s prácou. Jasné, že ten Tvoj si Ťa nevie vážiť, keď ani pracovať, a keď, tak len dačo robotnícke. Nevieš si predstaviť, že by si sa niečomu venovala, niečo, čo zodpovedá Tvojej inteligencii, čo Ťa baví a živila by si sa tým?
Môj strýko bol napr. dlho nezamestnaný, resp. vždy bral dačo, a stále iné, lebo sa vyznal vo viacerých veciach, takže pracoval v cestovnej kancelárii, v školstve ako nekvalifikovaný, vypomáhal na fare ako účtovník, no kde sa čo našlo, potom ešte predával krmivo pre psov a mačky a tam v tej firme často prekladal z jedného jazyka do druhého, a tak ho napadlo, že by sa tým mohol živiť. Tak teraz je súkromný podnikateľ, a živí sa tým.
Nevedela by si sa takto aj Ty nejak nájsť? Lebo tu to nie je len o tom Tvojom, on má zrejme o priateľke celkom iné predstavy, berie to tak, že keď sa to nezmení, zoberie si Teba, čo má robiť, ale večne Ti bude dávať najavo svoju nespokojnosť. Najprv sa nauč žiť spokojne so sebou a nerieš jeho, túto prácu skús niečo....čo si vyštudovala? V čom si dobrá? To si tak napíš a riaď sa tým a za tým choď.
Ten priateľ je len vedľajší element.

Lenka RUS

Podľa toho čo píšeš, tak čaká na slečnu dokonalú podľa jeho predstáv a keď ju ešte nemá, tak si mu dobrá aj ty. Veď je dobré mať niekoho, čo stále pribehne, môže si s ňou "užiť" a nemusí byť sám. Dovolila si mu to. Môže byť aj to, že má prehnané predstavy o láske a čo človek pri tom môže cítiť. A tým že to nenašiel u teba, tak to hľadá niekde inde. Zodpovedz si či naozaj chceš takýto vzťah, či ti tá tvoja námaha stojí za to. Nie je to ani manipulátor a ani uzavretý človek, len môže mať nejaké predstavy čo nemusia byť reálne. Na jednej strane chce rodinu, usadiť sa a žiť šťastne a na druhú stranu nemá s kým by si to vedel predstaviť. Ak sa takto správa, tak teba nevníma za vhodnú partnerku. Zodpovedz si, či to takto naozaj chceš, či chceš ostávať v takom vzťahu, a či to stojí za tu námmahu. Skús nájsť v sebe svoju hodnotu a začni myslieť viac na seba a na svoje pocity. Ak ťa niečo zraňuje a otvára ti to rany, prečo v tom ostávať, tie rany sa potrebuju zahojiť. Možno keď zmeníš postoj k sebe, on ho tiež zmení a môže ťa vnímať inak. Začni viac myslieť na seba a uvidíš čo sa stane.

herb

ahoj lucinda, este k tomu co si sa pytala, no lebo som nevedela, ze uzkosti a pod. su tak vazna vec, ze kvoli tomu hospitalizuju. prekvapilo ma to, tak len ze take veci netreba podcenovat. :( mozno nemas uzkosti a vobec sa ta to netyka, neber to v zlom a osobne.
inak, na druheho vztah sa nam pozera lahsie ako na vlastny. mat deti s tym tvojim mi nepride moc fajn. ale mozno by ti vedela dat dobry pohlad prave psychologicka z predmanzelskej poradne, ktorej preslo rukami mnozstvo vztahov a vedela by ta usmernit.

herb

ahoj naivny, dik za prispevok, ja asi presne toto potrebujem pocut. podla mna da sa na to tak pozerat. uz s tym urcite nieco urobim.

neverila by som, ze aj citaty od karla lagerfelda mozu byt povzbudive:
“Nikdy nestrácam entuziazmus. Prebúdzam sa každé ráno ako keby boli Vianoce a čakám na darčeky.”

“Je len na vás, či urobíte každý deň tak dokonalým, ako môže byť. Je to otázka vôle a disciplíny.”

naivny

ja som nikdy nemal vzťah, ale nedá sa to zobrať ako biznis? Ak mi vynáša, pokračujem v ňom, ak ma oberá o prostriedky, končím a idem do iných končín?
Ja viem, mať rád iného človeka je iné, ale keď človek ostane otrokom nesprávneho psychického prepojenia, ochorie z toho.

herb

s mojim si vymenime po 1 sms, dalej sa odmlci. asi mu navrhnem, ze nech to pise na moj ucet. ale to nic, asi nezaujem. asi sa zvlcim.

herb

hm, ja uz to neviem posudit, citim sa idiotsky
nic som tym nechcela povedat, iba, keby sa ta to nahodou tykalo, asi hodinu som citala taketo veci
citim sa fakt ako cvok

Lucinda000

Ahoj herb, no neviem, precitala som si to dvakrat, ale co si tym chcela povedat, teda naznacit?
Aj ja mam tazke a smutne chvile, take nemastne a neslane dni. Dnes napr som sla s kamaratkou a jej malou zo skoly a vsade plno deti, ach, az som ozila a priala som si, aby jedno z nich bolo moje, uplne by to nabralo iny spad, iny zivot. Vies, ked nemam taku lasku ako potrebujem v partnerovi, mne by ju dalo to dieta, mala by som pre koho zit, o koho sa starat, bolo by proste moje, moje stastie a konecne by som musela zacat zit aj so starostami, ktore su vlastne radosti.

herb

ahoj, Lucinda, mozno treba zacat s tou uzkostou..
Prave som preletela jeden clanok, tak ti sem dam cast:
Na lôžkovom oddelení sú spolu liečení pacienti s rôznymi poruchami, rôzneho veku, chlapci a dievčatá spoločne.

„Tak sa vedľa seba na oddelení dostáva dorastenec so závažnou psychickou poruchou - schizofréniou, úzkostné dievča, dorastenka trpiaca mentálnou anorexiou spolu s pacientom, ktorý má za sebou násilný trestný čin,“ opisuje Šuba situáciu.

Pomoc potrebujú všetci a keďže neexistujú doliečovacie miesta, ostávajú na jednom z 20 lôžok psychiatrickej nemocnice.

Neviem, co si o tom myslis?
Inak, mne je tiez stale smutno, kedysi som taketo pocity nemala, ani taky znicujuci vztah.