Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

ahjaj

Lúcinda, potom blahoželám k odhodlaníu ukončiť štúdium. Aj počas neho sa môžeš s kadekým zoznámiť a napr. vydarená skúška ti zdvihne sebavedomie. Ty si teraz Bc a ideš na dva roky na Mgr?
Po vašom poslednom rozhovor ho rozhodne nekontaktujes, bud absolútne pasívna k nemu.

herb

ahoj lucinda. tak som rada ake mas novinky, ako sa na to vsetko inak pozeras a ides to riesit. nicoho sa neboj, zmena je zivot. horsie to byt nemoze, len lepsie. pride niekto novy, budete si vzacni a nie ako s tymto.
pisala si o nejakom fore a ze si pises s ludmi odtial. no mas jedinecnu sancu ist na nejake stretka. hlavne, ked ta s nimi nieco spaja.

Lucinda000

ahjaj to co studium co si chcem dorobit, mi pomoze robit to, co chcem a co ma bavi a je to len na dva roky a kedze nepredpokladam novu lasku ani babo, tak musim ist po tom. To odcestovanie vobec nie je pre mna, aspon urcite nie samej, ved uz ste asi zistili vsetci, ze neviem byt samostatna a flexibilna a silna, ze sa niekam zoberiem a odrazim sama. Ano, je to tak. Takze radsej si vyberam tuto variantu. A suhlasim aj s tym, ze ani posledne mesiace to nebolo extra, len som sa to snazila nahovarat, ved som sa trapila a plakala tak ci tak a on bol stale prchky. Zial, nezmeni sa to a po terajsom poslednom rozhovore sa samozrejme uz ani neozval, inokedy som cakala cakala, ale teraz mi to normalne dobre padlo, lebo by som sa len vytocila z tej jeho pohodovosti. Inokedy nervak, ale ked vzdy nicilo nieco mna alebo zozieralo, vtedy bol jak medik a len srsal zdrobneninami. Naozaj mi to prislo ako naschval, ako suboj kto znesie viac?? A aj to, ze ma niekam odviezol kam som chcela, tak vzdy musel dodat, ze ktory kk by toto uz len pre mna robil. Akoze cin roka. Ano, nad stretavanim som zacala velmi uvazovat, len sa bojim, ze ked si aj nieco dohodnem, tak zutekam. Ja nechcem davat na prvy dojem, ale z fotiek sa mi este nikdy nikto nezapacil. Vzdy to musim zistit az nazivo a vlastne uz ani neviem ako take stretko prebieha, ja som pri novych ludoch strasne hanbliva, keby som mala ist na veceru, no iba by som sa konrolovala ako jem :-/ ano, toto su zase moje bloky a uplne zbytocne.

ahjaj

Ohľadne toho štúdia. Študovať je dobrá vec, ale posunie ta to ďalej v pracovnej oblasti? Kvôli práci mnohí ľudia zmenili bydlisko, uvažovala si o tejto variante? Mnohokrát sa nájde dobrá práca, 150 km od bydliska - to človek denne neprecestuje, to sa radšej usadiť tam, obklopit sa novými ľuďmi a zacat znova.
Ja si tiež hľadám prácu. V súčasnej ešte oficiálne som na PN, a netuším, čo ma zdravotné čaká. V nemocnici ma volali ohľadne pohovoru. A ja som miesto toho, aby som povedala, že som na team building v Prahe, povedala, že som v nemocnici. A to som už mala zrazu lepru. Keď sa však situácia zopakuje, určite bude nemocničná izba luxusným hotelom. Takisto si sa aj Ty veľa naučila zo všetkého, čo ti život priniesol. Kriticky sa pozerať, miesto ružových okuliarov. Neobvinovat, a mat sebauctu. Hľadať šťastie inde ako doposiaľ. Kamarátky, vzdelanie, práca. Naivný Ti tiež radil dobre. Zoznamuj sa. A chod na rande. Aká nevera? Chce bábätko? Chce Ta za ženu? Tak o com tocis? Inak to, čo Ti povedal, je pravda. Nie je tam nič spontánne, Ty si sem neraz písala a to posledné mesiace úplne zničená. Takže si nenahovaraj, že tak a hentak. Ty si ho chcela, akoby bol posledným vlakom a pritom si jasne tušila, že nejde tam, kam ma ist.

Lucinda000

ahjaj, ako pises, absolutne sa k sebe nehodime a neviem ci je to len nesulad povah, podla mna je to aj o jeho uz nenavisti a bloku ci alergii proti mojej osobe. Myslim, ze ak by si nasiel inu, choval by sa uplne inak a vlastne ta by uz prisla do hotoveho, nie ako ja uplne na zaciatku, asi v najnevhodnejsiu dobu, ale o tom to nebolo aj tak. Jednoducho sa on nezamiloval a take boli aj tie prejavy. A jeho hrdost a tvrdohlavost. Ano, sme uplne ini. S pracou nic, pozeram stale, volam. Dnes som volala o jedno studium, tak si podam prihlasku, uz ma nic nebude drzat ani nadej na rodinu nemam, takze musim ist len tymto smerom :( a vsetko by som prezivala s lahkostou keby mam 25 rokov.

ahjaj

Lúcinda, posledné mesiace boli podľa Teba ok? Z Tvojich príspevkov som čítala dačo iné. Prestaň ho však už obviňovať. Nehodíté sa k sebe. Takže bábätko možno, ale žiadna svadba? A kde je Tvoja sebaucta? Neobvinuj jeho, mate odlišné povahy, charakter, ktoré spolu nevychádzajú dobre. Ty ho nechápeš, on nechápe teba. On sa s tebou nehral, chcel vážny vzťah, len to vážne nevyšlo z dôvodu nesúladu pováh.
Na Tvojom mieste by som s nim nič neriešila. Nie je to cele hodne ani seriózneho rozchodu. Prestávajú si časový harmonogram. Ako je to s prácou? Podľa mňa by si mohla napr. inzerovať, že sa vieš postarať o malé dieťa, pripadne sa prihlás na kurz gélových nechtov, či pedikúry, kozmetiky, masáže a budeš.mat hneď prácu.

Lucinda000

Ano, je to podvonik, je to klamar a manipulator. Ako novinku som si precitala o upiroch, to je presne on. A najnovsie som mu dala teda na vyber a samozrejme zacal nervacit a utocit preco stale tocim o tom istom a keby nevytahujem stale to iste, bolo by to dobre. Takze nemozem povedat co chcem, po com tuzim, nemozem nic a ked poviem, som zla, najhorsia a vinna a vobec, ze otvorim usta. Vsetko je podla neho od zaciatku a ked mu to poviem, zase len nervy, ze podla neho nic nebolo. Svadba? Nechcel, zmierila som sa s tym. Dieta? Nechce, stale povie, ze potom. Byvanie? Nepytal sa ma, postavil ma len pred hotovu vec a ked nie, mozem ist. A tak je to stale a nakoniec vraj som ja za vsetko vinna, lebo som ho tolkokrat opustila a ze ho vidim ako najhorsieho chlapa a kazdy je lepsi. Znovu som sa mu to snazila vysvetlit, ze nikdy som nepovedala, ze kazdy je lepsi, ale kazdy svoju partnerku lubi, bez rozmyslania a zo srdca sa zoberu a maju deti. A stale pokracoval len v tom, ze ho vidim zleho, tak zase som sa branila, ze zly bol ked sa opil a ano, ozvala som sa, ze mi to vadi a prekaza, no on znovu si len hovoril svoje, ze len tocim o tom aky je zly. Vsetky roky ma natahoval aj co sa tyka dovolenky, chcela som zazit jednu peknu dovolenku, radsej som sa ho to pytala uz zime, no on ze neslubuje, ale chcel by ist, prislo leto, jul, nemohol, tak v auguste, prisiel august, nemohol lebo toto tamto a ze najlepsie je v septembri, prisiel september a ze nie kvoli praci nemoze a to vedel, ze nemoze, lebo to maju kazdy rok a mne sluboval. Dalsie vyhovorky, ze on neda 600 eur, potom ze nie on neda 500 eur a zase teda nic, potom dalsi rok, ze co ak ma zoberu do prace a nepojdeme nikam? A on zas len ponizujuco, uz len sa o teba vsetci trhaju, no a zrovna ma vtedy aj zobrali a ked som mu to povedala, tak zacal byt milucky ako ho to mrzi, ze naozaj velmi chcel ist a tesil sa a nepredpokladal to. Je mi z neho zle. Cista manipulacia. Aj teraz ked uz som mu dala na vyber s tym babom, aby sme sa pohli, tak ani za nic. Akoze takto sa prosit??? O babatko? Ved to je hrozne, fuj. Naozaj si zacinam uvedomovat, ze ten clovek nie je pre mna. A stale vytahoval len ako som to dokazila a co som mu vsetko sposobila a ked sa spytam co, tak vytiahne len ten jeden moj flirt, ku ktoremu som sa mu hned priznala, ze je to s nami zle a s tym druhym mi je dobre, ale nic som s nim nemala a nic nezacalo a aj skoncilo a zostala som s mojim, ale on vytahuje za vsetky jeho chyby stale len tuto. Ine na mna nema co vytiahnut ako som mu ublizila. A aj tak stale mi hovori, ze neciti lahkost a spontannost vztahu. Podla mna posledne mesiace bol fajn, prenho ani to nebolo dobre, takze ked to tak neciti, nech ideme od seba, nema to zmysel. A on len povie, ved uz to nejsko ustojme a ten dom MOZNO bude v septembri. Toto iste mi hovoril pred tromi rokmi, ale vraj som to zase JA stopla a spomalila, lebo som ho nechala. A teraz toto a jeho mozno znamena, ze urcite nie, mozno tak buduci rok a dalsi rok ma chce skusat a potom ma odkopne, prepac, nie si podla predstav. Hnus. Uz som dala do toho vsetko, ale kto si nevazi, ten si nevazi. On ma inu vychovu a ja inu. Urcite by som tam velmi trpela, lebo riesia len co je na jedenie, co sa kupi na jedenie, co je v akcii. A ked k nim pride niekto upratat, tak si to musim vsimnut a chvalit a ked si nevsimnem, tak mi to hned povie, pozri ake je to nadherne pozametane a mam sa z toho pot... no ja uz vazne co je vela to je vela a okolo lasky toto neslo a nepojde. Dala som celu seba cele srdce, ale zial len ODKOP. Uz sa prebudzam konecne z tohto sna, len ako vyriesit tu samotu.

naivny

mama má takú povahu, že keď otec volá domov, že príde, urobí mu kávu, všetci ho čakáme na chodbe, ona ho objíme, a potom ideme do obývačky, tam si dávame čaj a kávu a ona sa ho pýta, čo a ako bolo, ako kto reagoval, ona vie o každej drobnosti, ktorá sa ho týka. A keď sa s ňou človek rozpráva, cíti hlboký záujem a maximálnu podporu všetkého, do čoho sa len chce pustiť. Otec miluje mamu určite kvôli tejto jej povahe a tomu, že ona každého prijíma takého aký je. Ju má jednoducho každý rád, každý sa pri nej cíti výnimočný a každý sa s ňou rád rozpráva. Preto by bola nejaká štíhla dvadsatnička vedľa otca len dačo bezduché a prázdne, aj keď možno vzrucho.

naivny

rozmyslam takto. Mama je plnoštíhla. Otec je skôr štíhly a vyzerá mladšie. Otec je vo vedúcej pozícii v jednom podniku, takže imidž a tak. Má tam kopu mladých, ktoré môžu bažiť po lepšom pracovnom mieste a pod. Otec predsa nespáva s tými štíhlymi mladými ale s mamou. Prečo asi?