Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

Lucinda000

Herb, veru ber, lebo ved stale riesime dokola to iste, aki su, preco su taki a ako v rozpravke stale cakame a myslime si, ze prave kvoli nam sa stane zazrak a ze ak nas miluju naozaj, tak sa zmenia, ale zial, opak je pravdou, nikdy sa nezmenia a to co nam chyba, nikdy od nich same len tak nepride, neprislo to teraz nepride to cas, ziadne uvedomenie si v ich mozgu sa neudeje, ani keby prejde kopec casu ani keby zistili, ze sme naozaj dobre zeny, hocico pre nich spravili alebo aj keby sme im dali dovod na ziarlenie, vobec to s nimi nepohne. Su uz taki, taki aj budu, aspon pri nas. Takze uz nemozme zit nadalej v oblakoch a tou nadejou, ze sa predsa len nieco stane, stracame dalsie dni, tyzdne, mesiace roky, stracame len seba a preto nevieme na nic ine mysliet, lebo toto je najviac ubijajuce. Mne bolo povedanych tych rad uz neurekom a nielen tu, ale aj v realite, jeho priatelia, moji, moja rodina, jeho rodina, hocikto, takze uz nezatvaram pred tym oci a jedine sa k tomu postavit. Momentalne ma povzbudzuje to, ze pojdem na teh pohovor a myslim, ze ma aj zoberu a nech je plat akykolvek, chcem to skusit a aj teraz este ked som doma, snazim sa skoro vstavat, aby som bola aj vecer unavena a zaspala..a aj ked skor vstavam, cez den tiez byvam unavenejsia, tak potom sa mi dari aj menej mysliet. Na mna zatial funguje toto. Robim si pomalicky plany na niektore dni, ozvala som sa kamaratke po par rokoch ci nejdeme na kavu a tak aj pojdeme. Chcem byt ja a len ja! Ziadne piate kolo u vozu, ktory je niekde navyse a prosiii, prosi o lasku. :) :) :) posielam kustik svojho momentalneho pozitivneho myslenia :)

herb

to je super Lucinda, musim si teraz brat od teba priklad, nic ine, nesmu mi bludit myslienky kade tade..a musim mysliet na to, ze su to len chemicke reakcie v mozgu a snazit sa ich nahradzat. hoci ma momentalne nic ine a nikto iny "nebavi", musim niekde zacat.
mne nehovori pekne slova, citi sa dotknuto a hra sa na urazeneho, ze to je snad citit a tak. ja si zas myslim, ze keby citil nejake city, ma chut o nich aj hovorit.

Lucinda000

Herb, jasne, ze nie su zavisli od nas, su to chlapi a ak su naozaj sociopati a manipulatori, tak jednoducho chyba im velka davka empatie. Ten moj taktisto prve roky bol zamerany na jeho ex, aj ked si to teraz neprizna, ale to vidis a citis, ze ju nemohol dostat zo srdca. Ona nie je dobry clovek a prve 4-5 rokov aj ked ma uz svojho muza a rodinu, tak nam robila naprieky a strpcovala zivot, vsade sa pedvadzala, vsade chodila kde sme boli my a ked som mojmu hovorila, ze nechodme, lebo tam bude, tak vzdy si vymyslel preco nie, ze musime, lebo mu to robilo dobre, ze ho stale vyhladava. Dokonca ma vsade ociernila, ani ma nepoznala, lebo taktiez trpela, ze ked sa s nim rozisla, tak za nou neutekal a nebojoval, lenze ona je silna povaha, egocentrik a velmi pysna, ona by sa neznizila, aby mu plakala na ramene, ze sa chce vratit, ale kompenzovala si to takto a hnusne. Nastastie to uz skoncilo, ale aj na uplom zaciatku asi po par mesiacoch ked som zacala s mojim, tak mi hovoril, ze raz dufa, ze este niekoho bude milovat ako ju a ja sprosta som tam sedela aj nadalej a pocuvala. Ked si na to spomeniem, je mi zle, uz vtedy som sa mala zdvihnut a odist. Dalsia vec je, ze od malicka ho pritahovala jedna baba, ale ta by ho nechcela ani za nic, no vzdy ked ju stretnem, vidim na nom uplne iny pohlad, zaujem, akoby tam stale nieco bolo, pretoze je stale vesela, plna zivota a energie, niekedy naozaj az moc vzhladom k jej veku, taka detskost a taky typ zien si myslim, ze ma aj doteraz. Takze to len tak.
Ja sa len tesim na den ked uz nebudem s nim a poviem si, ze konecne som stastna a nie zavisla od neho, to bude najvacsie vykupenie mojho zivota! Ked si prejdem vsetky roky dozadu, kolko namahy a snahy som do toho vztahu dala a nic, uz to raz muselo skoncit, aj ked neskorsie, ale ide o to pochopenie, ze sa to naozaj nikdy k mojej osobe nezmeni. Nelubil ma na zaciatku, nelubil ma potom a uz sa to vlieklo, slova lubim ta som ho prinutila, to sa naucil a tam vlastne cele to pekne zacalo aj skoncilo, viac zo seba nedal. A ja lasku potrebujem citit, ale nema zmysel si ju vynucovat ani tym, ze sa mu budem vyhrazat, tlacit alebo plakat, nepomoze ani ze sa budem ozyvat stale prva. Pri nom nepomoze ani moja ignoracia ani mat nadhlad, jemu ked je to cele ukradnute, nepomoze nic. Toto je prava, toto je realita. Reci uz bolo dost, skutok ziaden. Som momentalne hrda na seba, ze konecne to vidim rozumom a ze sa nemienim trapit. Dufam, ze raz si tu napiseme vsetky, ze sme minimalne spokojne so svojimi zivotmi. A hlavne len nech sme vsetci zdravi, hlavne nasi blizki, to je navjiac, s tym by som sa teda popasovat vobec nevedela.

herb

Lucinda, ved to.
Moja hlava, vsetko zavislost na nom. Je divne, ze oni nie su zavisli na nas, ako to robia. Mozu byt oni nezavisli a my zavisle?
Este by som povedala, ze moj je mozno este stale zavisly na byvalej. Nehovori o nej, ale ktovie. Ona bola uplne iny typ ako ja, taka zamerana na seba, stale riesila len seba, taky egocentrik.

Lucinda000

Akurat som si to precitala a teda, velmi dobre napisane a vysvetlene, presne to dava zmysel. Prirovnanie k tej drogovej zavislosti je uplne trefna a aj vsetko ostatne. Kazdym precitanim niecoho takehoto ma vsetko len utvrdzuje o tom, ze zacinam konecne vnimat a pocuvat zdravy rozum. Predtym nech som robila cokolvek, tak stale nieco z mojho vnutra hovorilo, ze daj este tomu sancu, ved ta ma rad, stale som si ho sama pred sebou ospravedlnovala a ved nie je az tak zly a bla bla. Konecne tento hlas vo mne pomaly zanika a s tym aj moja naivita. Je vsak smutne, ze priroda to takto cele zariadila.

ahjaj

Ako si ho vytrhnúť, napísal dobre príspevky aj inkognito.
Ja by som sa z tohoto mala zostaviť v priebehu pár mesiacov. Celkovo je choroba neliečiteľna, ale dáva sa niečo na predchádzanie záchvatom

herb

och, precitala som si reakciu rozumiemtiajnie 01.03.2019 11:07:10 v teme Ako si ho vytrhnut z hlavy. Tusim podobne problemy.
Zas mi je smutno.
ona to tam vysvetluje na baze chemie v mozgu..