Ahojte ľudia, chcem sa vás opýtať na vás názor. S priateľom sme spolu 6 rokov žijeme spolu sme šťastní teda až na mňa. Mam 22 rokov priateľ má 27. Ja by som už veľmi chcela babo ja to viem už od 18stich. V tedy mi bol vyoperovany jeden celý vajecnik čiže mam iba jeden. Ale dieťa som vedela ze chcem odjakživa. Akurát je aj kolegyna tehotná prvý x a ja som taka za ňu šťastná som až strašne plakala a veľmi jej to prajem :) . Teraz ešte viac cítim ze chcem babo. Veľmi ma to trápi ze priateľ stále nechápe moju situáciu ze veľmi ľahko môžem prísť aj o pravý vajecnik:( ja by som sa inak neponáhľala s babom. Ale mat dieťa je pre mňa životným poslaním a nechcem žiť život bez môjho dieťatka. Veľa kamoši ek a tak mi vraví ze priateľ má nepodporuje vôbec a nechápe už som si zažila pár operácii a hospitalizácii ale s Jim to nepohlo. :( co by som mala robiť. Keď začnem tému o babetko vždy sa škaredo pohádame a ja plačem a on len nadáva. :( ľúbim ho ale nechcem kvôli nemu prísť o možnosť mat deti. Ja nechcem na neho čakať ďalšie roky :(
Chcem dieťa ale priateľ nie
Nesnadko, ake fotky na fb? Ona tu niekde zverejnila svoje meno?
Marcela, neviem, nepoznam ho nazivo, ale podla jeho vyrazu tvare na fotkach z fb vyzera dost sebecky a podla toho, co tu ty pises v inej teme, tak si az moc citliva, aj tie tvoje fotky a najma tvoje oci ta prezradzaju. Ja si myslim, ze by si si fakt mala vsetko dobre uvazit a radsej sa vratit z kratsej cesty. Ty tu nie si na to, aby si musela s niekym byt len preto, ze to s nim tahas dlhsiu dobu. Ber to tak, ze si spoznala cloveka, mas sa z toho poucit a najst si niekoho, kto ti viac vyhovuje a mala by si si najst takeho citlivejsieho s pochopenim pre teba, inak ta chlap ubije a ty si svoju ubolenu dusicku schovas pred svetom a budes trpiet. Inak z teba bude skvela mama, ty das tomu dietatku strasne vela lasky, hovorim, tie tvoje ciste oci - v nich to velmi vidno. Moc ti drzim palce!
Nemyl si citlivost s tym, ze nedokazes fungovat sama bez neho. Ak niekto povie, ze si nedokaze predstavit zivot bez druheho cloveka, lebo su uz spolu dlho, ide skor o zvyk, nevies co je to byt stastna sama so sebou, si na nom zavisla v istom zmysle, atd...Strasne vela ludi vnima rozchod ako koniec sveta. Ako nieco, po com uz nikdy slnko nevyjde, vnimaju to ako zrutenie vsetkeho comu doteraz verili. Ty mozno tiez patris k nim. Keby sa ludia na sekundu zamysleli a uvedomili si, ze ten rozchod nastal z logickych dovodov a ze si sami sebe davaju sancu a moznost ist do niecoho lepsieho....do niecoho, kde nebudu musiet riesit, ci chce partner deti alebo nie a podobne :) Uvidis po rozhovore ako dopadnes. Ale nedavam tomu velku sancu. Daj potom vediet, aka bola jeho reakcia
Ty chces aby to on chcel ale on to nechce. Tak to je problem. Recept na nejaky elixir po ktoreho vypiti to bude zrazu chciet hned tu snad necakas. Bud dieta, alebo tento partner, vyber si. Rady si dostala tak sa zariad jak chces.
Haló haló ale ved ja nepíšem ze ho do toho núti nedržim mu pištoľ pri hlave a nehovorím mu aby sa domna urobil bože :D mne je veľmi jasne ze ho do toho nútiť nemôžem a ani nechcem lebo by to bolo nasilu. A to ja nechcem. Chcem nech to chde aj on ale nemôžem zmeniť jeho názor tak isto ako nemôže zmeniť on ten môj!!!!! A môj je ze chcem deti. Ja len neviem co mam robiť ci mam čakať ci bude lepší rozchod alebo ja neviem. Skúsim sa s ním porozprávať lenže ja som veľmi cítili a osoba a neviem ako by som znášala keby sa rozideme veľmi by mi chýbal. Bol by to zvláštny pocit po toľkých rokoch žitia spolu. Myslím ze sa milujeme vidím to a cítim ale proste deti nechce zatiaľ vôbec hovorí ze chce nech sme len my dvaja. Ale ja bez dieťaťa budem nešťastná ja to viem. Bojím sa ze nás to rozdelí.
Darmo jej radite, vydiskutovat si veci vopred. Ludia sa vsak menia, co platilo pred piatimi rokmi, dnes nemusi. Rovnako zdravotny stav. Moze sa zmenit zo dna na den. Zato sa tu ku nej ale nemusite spravat povysenecky. Vari je vas zivot dokonaly?
zlatinko taketo veci si treba vydiskutovať hned na zaciatku vztahu, ked su rozdielne nazory na zivot, treba zvazit ci ma taky vztah zmysel, preto je najlepsie to riesit hned na zaciatku vztahu... pokial je to pre teba take dolezite tak popraj priatelovi buducemu ex, vela stastia v zivote.. a najdi si chlapa ktory chce deti..
ja som to mala naopak.. ja som ta čo deti nechce, po 10 rokoch chlap začal riešiť temu deti, ked som povedala ze ja ich nechcem, rozisli sme sa, on sa do 2 rokoch ozenil, ma uz rodinu...
takze tak...
zváž si to...
Je tu aj moznost ze si nechate zmrazit embrya a mozete ich pouzit neskor. Ale netusim co to stoji. A tam je aj riziko ze ked sa neskor rozidete tak ich nebudes moct pouzit ked s tym on nebude suhlasit takze zase by si ostala bezdetna. S partnerom ste spolu uz dost dlho, on uz nie je uplne najmladsi, ked s tebou nechce deti teraz tak je tam velke riziko ze nebude chciet nikdy. Taketo vztahy casto dopadnu tak, ze su prechodene, vela rokov spolu, muz strasne odmieta deti a ked sa rozidu tak si hned najde nejaku inu ktorej spravi dieta hned. Na tvojom mieste by som sa poobzerala po inom partnerovi, ktory bude mat rovnake tuzby ako ty, kludne nech je aj starsi. Ktory bude rodinne zalozeny a nebude chciet cakat x rokov.
Žena by podľa biologických pravidiel mala mať optimálne do 25 rokov života. To, že to dnešná zvláštna doba častokrát neumožňuje alebo že sa na to ľudia nezmyselne pozerajú s údivom, je druhá vec.
Ale obzvlášť vtedy, keď u pisateľky hrozí možné riziko neplodnosti v budúcnosti a je finančne zabezpečená na tom nevidím nič zlé. (Mimochodom, aj keby jej mal štát prispievať, tak ja na tom nevidím nič zlé. Neprispieva sa na SR vo veľkom na cigánsku menšinu v osadách? Neočakáva a nevymáha si Európska Únia, aby SR povinne prijímalo nevyžiadaných migrantov a všetky náklady s tým spojené? Nerozkráda(l) sa tam štátny majetok vo veľkom, neprivatizovali sa (takzvane) podniky ako VSŽ a podobné, ktoré boli následne vytunelované, rozkradnuté a rozpredané? Tak keď sú (boli) peniaze vo verejnom rozpočte na toto všetko, prečo by nemohli byť aj na pomoc matke ktorá chce mať dieťa a vychovávať ho, keď pôrodnosť na Slovensku klesá takmer až pod priemer udržania demografickej hladiny obyvateľstva v rovnakom bode? (A to ho ešte možno nadhodnocuje cigánska menšina v osadách)).
Zakladateľke témy: ja na Tvojej túžbe mať deti nevidím nič zlé. Problémom v Tvojom prípade ale je, že na to máš nevhodného partnera. Ak on nechce (a nie je Ti ani schopný dať vedieť nejaký časový horizont, kedy by ste sa s určitosťou mohli pokúsiť deti mať), tak bohužiaľ sa asi budeš rozhodnúť s nasledovného. Buď prijmeš fakt, že je možné (aj vďaka Tvojmu zdravotnému stavu) že možnosť mať deti doživotne oželieš. Je možné že by sa vám to v budúcnosti možno aj podarilo, ale nerátaj s tým. Alebo si proste budeš musieť nájsť iného partnera. V takto zásadnej veci, očakávania od vzťahu a budúceho života sa proste nedá urobiť kompromis s ktorým by obidve strany boli spokojné, ak majú tie dve strany diametrálne odlišné predstavy, ktoré sú spolu nekompatibilné. Tiež rátaj aj so situáciou, že Tvoj priateľ síce teraz deti nechce, Ty sa mu prispôsobíš, o niekoľko roku v sa Ti niečo stane a ostaneš nechtiac neplodná a on si potom (ak si rozmyslí že tie deti by predsa len rád mal) nájde nejakú inú, s ktorou ich mať bude.
No pockat, on nechce vobec deti, ci teraz v momentalnom obdobi? Odporucam ti, netlacit na neho a bud teda zvolit kompromis, ze babo bude o rok/dva, alebo si najst ineho partnera. Skus si odpovedat na tieto otazky....Co dosiahnes mekotanim, ze chces babo? Ze sa mozno podvoli a ty budes happy konecne? Ale co on? Nevadi ti, ze bude dotlaceny, zdeptany a ze to dieta nebude chciet? Aky asi bude jeho postoj k nemu? Myslis, ze dieta neciti, ci je chcene alebo nechcene? Pokial sa vase zivotne nazory v tak zasadnych veciach rozdeluju, aky zmysel ma byt spolu dalej? Bud bude jeden nestastny, alebo druhy. Radsej sa rozidte, lebo ANO, ludia sa rozchadzaju aj kvoli takymto veciam. A najdi si rodinne zalozeneho partnera.