Ahojte ľudia, chcem sa vás opýtať na vás názor. S priateľom sme spolu 6 rokov žijeme spolu sme šťastní teda až na mňa. Mam 22 rokov priateľ má 27. Ja by som už veľmi chcela babo ja to viem už od 18stich. V tedy mi bol vyoperovany jeden celý vajecnik čiže mam iba jeden. Ale dieťa som vedela ze chcem odjakživa. Akurát je aj kolegyna tehotná prvý x a ja som taka za ňu šťastná som až strašne plakala a veľmi jej to prajem :) . Teraz ešte viac cítim ze chcem babo. Veľmi ma to trápi ze priateľ stále nechápe moju situáciu ze veľmi ľahko môžem prísť aj o pravý vajecnik:( ja by som sa inak neponáhľala s babom. Ale mat dieťa je pre mňa životným poslaním a nechcem žiť život bez môjho dieťatka. Veľa kamoši ek a tak mi vraví ze priateľ má nepodporuje vôbec a nechápe už som si zažila pár operácii a hospitalizácii ale s Jim to nepohlo. :( co by som mala robiť. Keď začnem tému o babetko vždy sa škaredo pohádame a ja plačem a on len nadáva. :( ľúbim ho ale nechcem kvôli nemu prísť o možnosť mat deti. Ja nechcem na neho čakať ďalšie roky :(
Chcem dieťa ale priateľ nie
Nikto mi nepísal na fb a nikto ma neotravuje. Takže tak
A už si od neho zistila, prečo nechce dieťa? Dal ti nejaké pádne dôvody na to alebo sa jednoducho na to len necíti a to bolo všetko? Treba sa s ním otvorene o tom porozprávať! Všetko je to o komunikácií
Toto je pre partnerov hrozne tazka tema, treba zistit ci nechce dieta nikdy alebo ho nechce teraz. Ak ho nechce iba teraz lebo nie je na to pripraveny alebo sa boji o financnu stranku a podobne tak by si to mala pochopit a pockat. Ak nechce deti nikdy a ty vies, ze deti chces tak naco s nim este si? Nemozes cakat, ze sa zmeni, lebo potom uz moze byt neskoro aj pri neikom inom
a_dr1a, vobec nevies o co ide....Ona tu zverejnila svoje meno a uz si ju tuto niektori muzi nasli na fb a vypisuju jej aka je krasnucka.
Ahoj.. Zdas sa byt sympatická a inteligentná žena.. Je to trochu smutné že máš takýto problém.. Ale poďme k teme
Podľa toho co píšeš vo svojom úvodnom príspevku mi to príde tak, že tvoj priateľ buď dieťa nechce vôbec alebo ho bude niekedy chcieť ale nie s tebou a niekde som čítala že si spomínala, že ten tvoj sa vyjadril na tému hendikepované dieťa tak, že by ho nehcel a že celkovo také dieťa nechce.. Z istého uhla pohľadu mi príde trochu ako sebec.. Podľa mňa ak by ťa skutočne miloval tak by sa s tebou úplne kľudne a úprimne na túto temu rozprával a spolu by ste to vyriešili ale podľa toho čo spomínaš sa k tomu veľmi nemá a tonje veľmi zlé.. Mne by už dávno začala blikať kontrolka že tu niečo nie je v poriadku..
Dievča moje zlaté dávaj si pozor lebo to vyzerá ze k tebe nie je úprimný.. Aky to je problém odrazu a úprimne povedať : nie nechcem dieťa atd atd.. Ale zdá sa mi že sa z toho len vykruca.. Akokeby chcel byť s tebou lebo je uz na teba zvyknutý ale zároveň o teba nechcel prísť.. Uvediem tu teraz moju skúsenosť z predošlého vzťahu.
Mala som 7 ročný vzťah.. Tak ako sa ty so svojím snažíš teraz baviť o dieťati tak som sa ja s tým svojím snažila baviť na tému svadba a celkovo nejaký ten posun vpred v tom vztahu po tych rokoch akurát ze o dieťati nebola vôbec reč lebo na dieťa som mala čas ešte ale krok v pred som už chcela.. Jeho chovanie bolo veľmi podobné chovaniu tvojho priateľa.. Najprv sa vykrucal, neskôr s tým zrazu súhlasil a už keď prišlo naozaj do tuhého tak z neho nakoniec vyšlo že to všetko so mnou jednoducho nechce.. Chlapi častokrát nevedia byť úprimný a povedať veci na rovinu ale snažia sa to istým spôsobom oddialiť aby ešte nedošlo k rozchodu napríklad aj ked už vedia dopredu že k tomu rozchodu skôr ci neskôr ten vzťah dôjde ..
Ja si myslím že by si mala možno trochu pritvrdiť aby bol k tebe naozaj úprimný a povedal ti ako to on všetko vidí medzi vami..
Niekto tu písal že by bolo lepšie to ukončiť a možno si nájdeš niekoho kto s tebou dieťa chcieť mať bude aj ked to nie je isté ci sa ti to tak skoro podarí.. Ale vezmi si ze by si to neurobila a ostala s nim a koniec koncov by to dieťa aj tak nechcel a potom by si si možno vyčítala že ste to mohli ukončiť už skôr a mohla si mat niekoho kto by dieťa chcel
No je to diskutabilné aj z toho pohľadu že ľudia píšu častokrát že pokazené veci sa majú napraviť a nie zahodiť čiže myslia tým ze sa máš snažiť vbtom vzťahu čo máš a nie hľadať iný len preto že veci nie sú také ako by si chcela mať ty avšak pokiaľ ide o môj nazor tak ja by som takýto vzťah ukončila už len z pohľadu na skúsenosť ktorú mam z predošlého vzťahu..
Marcelka ma môj obdiv. Lebo keby tu mal mat každý meno ci svoju fotku, hneď by si ľudia dávali väčší pozor na to, co píšu, či tu budu iným nadávať urážať ich, ai. Apropo. Ved ona tu nemá prezývku registrovanu. Takže v okamihu môže zmeniť nick a zas bude pre iných tu, "anonymná".
No a k téme.
Marcelka, žijes s priateľom 6r ci ako dlho, takže by mal poznať tvoj zdravotný stav najlepsie. Keď sa s ním rozprávas, ako sa stavia k logickým argumentom ohľadne tvojho zdravia, riziku odkladať rodičovstvo, že sa to už neskôr nemusí podariť ai? Ved ty dieťa nechceš z trucu alebo z nudy. Ale ze ste spolu už cele roky, podmienky fin/bytové ai mate OK, a je tu to riziko že kvôli zdravotnému stavu sa vám to neskôr nemusí už podariť. Môže sa stať, že o pár rokov neskôr, keď už aj on bude túžiť po dieťati, sa vám spolu to už nemusí podariť ale on v tej túžbe po decku môže dieťa počať s inou. Odpovedz si sama, či by ta on potom kvôli tomu opustil? Ja som taka, ze keď niečo veľmi chcem, idem si za tým aj "cez mŕtvoly". A ešte niečo. Partner priateľ manžel snúbenec milenec, tu môžu byt a aj nemusia. Hlavne pri dnešných vzťahoch kde nič a nikto nie je zárukou, že ti dvaja budú spolu a svoji až kým ich smrť nerozdelí.. Ale dieťa ak sa nič neudeje, proste má už človek tzv celý život na krku, a aj keď raz dieťa rodinné hniezdo opustí, tak navždy tvojim dieťaťom ostava, bude sa domov vraciat, môžu sa navzajom navštevovať ai.
Skus toho svojho vziať so sebou k lekárovi aby vám spoločne vysvetlil ako na tom zdravotne si, aké máš zdravotné vyhliadky šance rizika a možnosti stat sa matkou teraz a neskôr. Možno sa cíti byť tebou priateľ tlačený do kúta, myslí si ze preháňas, zvalicujes, alebo sa nechce o teba deliť, možno si myslí že dieťaťom bude odsunuty na druhú koľaj. Naozaj mu do hlavy nevidím. Ale ak by počul názor stanovisko lekára odbornikov, rozprávali by ste sa o tom pokojne logicky, tak by vám to pomohlo niekam posunúť. Inak stáva sa všeličo. Ved otehotnieť môžeš kedykoľvek. Ci s hak gumou ai. Vari by ta preto potom opustil? No ak by aj áno, vedela by si aspoň, že za to nestal ale aspoň by si mala, dieťa.
A toto sa chce mnozit..........cislo obcianskeho nechces zverejnit, tiez mi tym mozes pomoct...pane boze to je rozum
Každému za rozumný komentár a snahu poradiť pomôcť veľmi pekne ďakujem z každej rady som si niečo vzala. Ale ďalej to tu už nebudem riešiť lebo sa tu viac rieši moje baby ie peniaze moj zverejnený fb :D bože môj keby ma chde niekto vydierať cez fb alebo ja neviem co spraví to hoci kto hoci kedy a najlepšie osobne nie cez net. Nebála som sa zverejniť môj fb ak to nevadilo mne neviem co to vadí ostatným a múdre komenty si nechajte už pre seba už som ich prečítala dosť :) ahojte
Lolka v tejto téme sa nerozobera môj byt moja práca a moje peniaze :D ale jj typický Slováci.. Nikde som nepísala ze mam luxusný byt ale hej je pekný teda no :D si prestav ze počas školy som bola taka šikovná ze som si rozbehla firmu v odbore ktorý som aj študovala :) takže ide to skvelo. Ale Nerozoberame tu toto. Nie som povinná tu ti to vysvetľovať ak nemáš niečo k téme nemusíš písať pekný večer :)
Bože môj ľudia :D aliss nie nikto ma neotravuje a neprišla mi ani jedna správa od nikoho cudzieho... Nie s priateľom sa porozprávam cez víkend :)