Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Na koľko vás mesačne vyjde frajerka/frajer

Príspevok v téme: Na koľko vás mesačne vyjde frajerka/frajer
edmko125

Vraj vzťahy idú dosť do peňaženky. Mňa by zaujímalo, na koľko to vyjde, mať takú frajerku ...

prvé výdaje by som počítal asi tak do 50€ (ako sú napríklad pozvania na večeru, kino, odvoz autom a podobne). na koľko ma potom vyjde mesačná údržba? koľko do takej priemernej baby treba vraziť aby so mnou chcela žiť? ak nezapočítame svadbu, to ani neplánujem...

lisiacica

Co su toto za otazky. Bude ta to stat tolko kolko ty chces. Nikde nie je napisane ze mas vsetko vsade platit, ze musite mat obrovske naroky a vsade sa ukazovat. Aku si najdes taku budes mat. Poznam muzov co zbalili zenu na auto/byt/dobre platenu pracu atd, potom sa chudacikovia stazuju ze ich zena vyciciava. Mozu si za to sami. My sme s priatelom vzdy vsetko platili na striedacku, na zaciatku vztahu zarabal viac ako ja, ked som si nieco nemohla dovolit bud sme si to odpustili alebo mi pomohol. Pri drahsich veciach/vyletoch sme sli 70/30, inak sme sa snazili 50/50. Nikdy sme v restike a obchodoch nerozdelovali nakupy, proste sme sa striedali v plateni. Teraz zarabame obaja velmi dobre, ja dokonca o 20% viac. Funguje to asi tak ze plati ten kto ma blizsie po ruke kartu :D Vobec sa nepozerame kto co plati, berieme peniaze ako spolocne. Som velmi stastna za to ako to funguje lebo je zivot je ovela jednoduchsi. Predebatujeme vydavok len v pripade ze ide o vacsiu sumu ako 1000E.
Ked sa na zenu pozeras ako na polozku v tvojich mesacnych vydavkoch, tak radsej ziadnu nemaj.

pppccc

FilipC,

kazda zena, ktora ma progestron sa nenecha vydrziavat a bude sa snazit o rovnocenny vztah. Muz nema povinnost platit zene o nic vac, ako naopak.

tweetie

FillipC a Defcon - palec hore.
Podla mna kazda normalna zena sa bude snazit zapojit do vztahu podla jej moznosti a bud natrafi na chlapa az chlapa-zlatokopa alebo Chlapa.
Ja som si sice vo vztahu za seba vzdy platila, alebo sme isli metodou raz on - raz ja, ale uprimne poviem, ze boli i casy, ked uz som to financne musela riesit vytiahnutim dlhorocne setrenych uspor, nakolko ex mal podla mna uz dost nakladny sposob zivota, kt. som ja nepotrebovala, ale teda aby sme boli spolu, tak som to akceptovala, a ako egoistovi mu samozrejme nedochadzalo mnoho veci, cize ani to ked som v tom case nemala peniaze na ustavicne platenie listkov do kina a jedenie vonku (ja som to dokonca riesila tym, ze on sa teda isiel najest do "stankov a restik" v obchodnych centrach a ja som si odbiehala kupit nejake pecivo do potravin, alebo som sa najedla doma), ale tak nastastie uz je to za mnou. A preto Chlap, kt. vie co sa patri, ma u mna vzdy navrch. A to viem, ze moja povaha mi nedovoli sa nechat vydrziavat. Ale je pekne, ked Chlap vie pozvat svoju priatelku a chce jej spravit radost, prekvapi ju bez toho, aby sa ocakavalo a teraz je rad na tebe, ved ja som platil naposledy.

Defcon

Co sa tyka platenia, aj moja frflala, ze chce obcas zacvakat ona nieco, tak sme sa dohodli na istych pravidlach. Ona plati tie lacnejsie veci : listky do kina, zmrzliny, kavu, obcas veceru. Ja platim drahsie vecere, vylety, vikendy, dovolenky.
Ale to sa odvija od zarobkov. Snazim sa to drzat v tom, aby partnerka platila co najcastejsie a co najmensie sumy, aby mala pocit ze nie vyzirka, ale pritom jej to neliezlo do rozpoctu.

Aliss

FilipC, vravim, ak ma niekto nazor ako ty a po rozchode to partnerke nebudes vycitat, tak je vsetko v poriadku :) Ale nesuhlasim s tym, ze ak ma chlap dostatok testosteronu, tak nedovoli za seba platit. Preco raz nemoze zatiahnut obed jeden a raz druhy? Moj partner ma veru testosteronu dostatok, ale necha ma zaplatit sem tam, lebo to pozadujem JA. Lebo zarabame rovnako, lebo obed za par eur ma veru nezruinuje, ideme vo vsetkom na polovicu, preco nemoze raz zaplatit obed jeden a raz druhy? :) Netreba v tom vidiet nevedno ake ponizenie pre muza, ak to dvom ludom vyhovuje. Horsi je pripad, ako sa spomina nizsie....ze muz plati za kazdy prd pre zenu a po rozchode to hrozne lutuje. A potom ide znova do vztahu a znova robi zo seba geroja

KDSAJF

tiež nesúhlasím aby všetko platil len jeden z partnerov
ja keď idem niekam so svojím tak on svoje platí a ja svoje dokonca mi niekedy sám povie že nemusím ja že on zaplatí je ochotný ale nechcem jeho ochotu zneužívať ako niektoré ženy svojích parterov.
iné keď kúpi niečo ako darček okej ale keď ideme niekam jesť alebo na výlet vstupy do hradov, zámkov atd. tak každý osve platí.
Nieje správne ako niektoré ženy chcú aby všetko za nich platíl partner.

FillipC

Chlap, co ma dostatok testosteronu nikdy nedovoli, aby zena za neho platila. Berie to ako urazku. Som chlap, som silnejsi a zarabam viac. Naco by mi boli tie prachy? Lestil by som si s nimi vtaka?
Ak nie je uplny somar, tak vidi, aku ma pri sebe. Ci aj ked ma malo obcas zatiahne, minimalne za seba vydavky. A co sa budem ako uplny chrapun pozerat, ze ked nema, ma malo, menej ako ja, sa trapi, ze nebude mat na nieco potrebne, len aby zaplatila za mna?
Uprimne vam poviem dievcence, ze taky muz je zakomplexovany a robi dobre jeho egu, ze si ho niekto vydrziava, teda za neho plati. Vyrovnani chlap na peniaze nehladi. Uz zas nie luxusne vecere za 500, luxusne dovolenky za 10 litrov. Bezne vydavky. Par stovak ma nezabije preboha. Samozrejme musi to byt chlap, co peniaze vie zarobit a nezaraba este aj na blizkych. Ved hovorim chudacina najvyssieho zrna.
Dar sa nevracia preboha. Ked nieco, niekomu darujem, darujem to jemu, nie sebe. Naco by som to chcel naspat? Opat chudacina.

Aliss

FilipC, vies len nie kazdy chlap to berie ako ty :) Su jesitaci, co potom vyratavaju frajerke po rochode kazdy cent. Ku prikladu exfrajer Dzanett spominany nizsie. Ja som za platenie na polovicu alebo raz zaplati jeden za obed/kino/vylet/bla bla a na druhy raz sa to vymeni. Nie som za to aby chlap tahal vsetko sam. Ine je to v manzelstve a ine vo vztahu, aspon pre mna :) A ine je, ak to chlap berie akosi prirodzene a je jeho slobodna vola, ze za priatelku taha komplet vsetko financne. Ale potom nech sa necuduje, ak sa to mladej zapaci a zacne to vyuzivat vo velkom. Zlaty stred, ten este nikdy nic nepokazil

FillipC

Ze za vylety :-)) a na tom vylete bola, len ona, ty si si ho neuzival? Nikdy by ma nenapadlo prepocitavat lasku, lebo za tie stravene, krasne chvile s mojou laskou, frajerkou, ci zenou to stalo. Aj keby sme sa rozisli. Minimalne som zazil nieco aj ja a nesedel sam doma a neplakal do vankusa, ze nemam s kym niekam ist ako mnoho single ludi napriklad aj tu. A platit si kazdy sam? Si platia dvaja cudzi ludia, ktori sa nahodou stretli. Fakt, len chudak si prepocitava zenu, plati sam za seba, nebodaj ma platit ona este aj za neho. Taky si zasluzi byt sam a doma plakat do vankusa. Peniaze boli aj budu, ale laska nie.