Kolko zarabate?

Príspevok v téme: Kolko zarabate?
Zarobok587

Prave citam v NC, ze kolko z vyplaty berie stat a ide na kazdy nakup DPH. Strasne vela si berie a zevraj polovica rodin (to znamena sucet platov zeny a muza!) zije zo 600,- eur mesacne. To si neviem ani predstavit!
Napiste tu, kde BYVATE a kolko v CISTOM zarabate a ak chcete, tak kde robite alebo len profesiu.
Ak sa hanbite alebo nechcete, aby to niekto vedel, napiste to pod inou prezyvkou, ako to robim teraz aj ja.
Ja robim v Bratislave v IT a zarabam v cistom 1.400,- aj s odmenami, ked to za rok spocitam a vydelim 12. Inak okolo 1.100,- v cistom mesacne.
Dakujem vopred kazdemu, kto tu prispeje do tejto temy. Mozno to niekomu pomoze snad.

Bohatier

Ernestobezloginu ja som sa tu nestazoval na svoj plat a ani pracu (lebo tu mam rad) ale ma tu zaujali Tomasove myslienky kde vidi potencialne lepsi spravodlivejsi svet oproti tvojej predstave. :P

Sommelweis sa dostal do blazinca pretoze jeho kolegovia lekari vykonavali porody s neumytymi rukami aj po tom ako ich nabadal k umyvaniu ruk v chlorovej vode a zeny aj nadelej umierali po tisicoch v horuckach.

Maya_6

£2,900 v cistom, UK. Pondelok - Piatok v office, plus obcasne cestovanie za zakaznikmi v EU alebo Cina.
Som spoko a na navrat na SK to tak skoro nevidim.

Ernestobezloginu

bohatier: ak by si african zapytal 3500 € za to, ze pracuje na plantazi, tak firma, ktora by ho zamestnavala ho vyhodi, pretoze takyto zamestnanec im prinesie tak nanajvys 200-300€ hodnotu, preto maju 100€ na mesiac. ak by takyto african ziskal exkluzivny kontrakt dodavat kavove zrna do starbucksu po celom svete, tak mu daju aj 350 000 € mesacne. ak nedokazes vytvorit hodnotu, tak tu nefnukaj. navyse mam obavy, ze prave afrika nie je najlepsim prikladom kapitalistickej ekonomiky, preto si myslim, ze ak by aj tu hodnotu ten zmieneny african vytvoril, tak dostane tak velke h.... takze nemyl si tu pojmy a svoje dojmy.

v banke uz nepracujem, skus porozumiet jednoduchému pisanemu textu. a je jedno v akej banke mas peniaze, kedze tam skoro nic nemas, tak o vela by si aj tak neprisiel.

WEWERKA565

pracujem v Brne, som matka samoživitelka, otec na dieta plati 500Kč mesačne a ja si zarobim cca 70tis. je ale úravda, že pracujem velmi vela. Mám tri práce (všetko su to prace ohladom práva) , v každej zarobím niečo a ked to sčitam, toto mi chodi každy mesiac na učet. Po zaplateni hypoteky, auta,školky a všetkeho čo sa mesačne platit musi mi ostane polovica. Aj tak sa nam žije krasne a som spokojná.

0v3cka

Bohatier co je zle na tomto systeme ze si mozes kupit napr akcie coca coly za 38,85 kus a dostavat s velkou pravdepodobnostou do smrti viac ako 1,2 EURa?

Tiez povedat ze na burze sa peniaze vytvaraju z nicoho je jasny dokaz toho ze nemas sajnu o com hovoris.

0v3cka

Bohatier schvalne kolko mas rokov? Takto som to videl v 15tich. Chudoba detska umrtnost plno chorob atd sa z tohto sveta pomaly straca. To len pubertaci musia rebelovat pritom kludne staci ist so systemom nieco vystudovat dobre sa zamestnat a v 50tke byt na dochodku, ale radsej budeme vyplakavat.

0v3cka

Bohatier na tvoju otazku s tymi africkymi 3500 EUR ti povie ze keby to ten african spravil tak tu kavu vypestujeme aj v azii a on by zomrel od hladu. Ak by to spravili aj v azii tak si ju vypestujeme doma za vyssie naklady ale v podstate by nam to bolo jedno. Co sa polnohospodarstva tyka tam tahame za dlhsi koniec, Pri priemyselnych veciach by to uz bol problem ale v podstate by sme si uz nejako poradili, v najhorsom pripade vojensky ale k tomu by pravdepodobne nedoslo. Skor nas drzia za gule Rusy s plynom ale ani ti si ho nedovolia zastavit lebo by zomreli od hladu...