Prave citam v NC, ze kolko z vyplaty berie stat a ide na kazdy nakup DPH. Strasne vela si berie a zevraj polovica rodin (to znamena sucet platov zeny a muza!) zije zo 600,- eur mesacne. To si neviem ani predstavit!
Napiste tu, kde BYVATE a kolko v CISTOM zarabate a ak chcete, tak kde robite alebo len profesiu.
Ak sa hanbite alebo nechcete, aby to niekto vedel, napiste to pod inou prezyvkou, ako to robim teraz aj ja.
Ja robim v Bratislave v IT a zarabam v cistom 1.400,- aj s odmenami, ked to za rok spocitam a vydelim 12. Inak okolo 1.100,- v cistom mesacne.
Dakujem vopred kazdemu, kto tu prispeje do tejto temy. Mozno to niekomu pomoze snad.
Kolko zarabate?
Bohatier ty nemas sajnu o com hovoris. Podobne sklony som mal v puberte aj ja. Ak ta burza tak super zaraba na ukor nas vsetkych tak by ma zaujimalo kolko akcii si uz kupil. Akcie su totiz naopak nastroj vdaka ktoremu maju aj bezny ludia sancu vlastnit velky biznis a na nom zarobit. Typujem ze ti nejaki kamarati na pice nieco poveali alebo sisi pozrel par youtube videi...
Tomas12345 - este si zabudol na burzu kde sa vytvaraju peniaze ktore vzniknu zo vzduchu v takom mnoztsve ze mi je az divne ze sa svet finance nezruti.:P Takto potom tu bublinu musia odpracovat pracujuci a dlh stare narasta.
Ernesto - Myslis si ze by si si mohol dovolit viac ako 1 kavu denne vypestovanu v Afrike ak by si African zacal pytat za svoju pracu 3500 euro? :P V akej ze to pracujes banke lebo sa zacinam bat o svoje peniaze.
Tento svet sa urcite raz z ferovosti financne vyrovna a potom si zacneme vazit zdroje ktore budu sakra drahe a take veci ako zena alebo auto na cely zivot sa opat stanu realitou.:P Jaaj strare dobre casy. :D
Tomas12345 zarabas malo, lebo nedokazes vytvorit dostatocnu hodnotu, nie preto, ze kapitalisticky system je tak nastaveny :-D vacsiu blbost som dneska nepocul :D Zamestnanec, ktory dokaze firme priniest hodnotu 10 000 € mesacne nedostane vyplatu ani 1000 ani 2000, ale ma vyse 3000. Sranda, ze v takom Luxembursku ma kazdy vysoku mzdu, tam asi nebude kapitalizmus ale nejaky martansky system co?
za mna:
male mesto v Cesku 680 netto predajca v priemyselnej vyrobe
velke mesto v Cesku 880 netto predajca v banke
velke mesto v Polsku 950 netto zakaznicky servis
nie je to len o zarobkoch, ale i nakladoch. ako bankar som sa mal horsie ako v malom meste s 680 €, lebo vsetko bolo o dost drahsie vo velkom meste
pilcuk prosim ta kde pracujes 300 eur som nemal na vyplatnej paske ako chlap nikdy....
Robim realitnu maklerku v TN kraji, nemam mesacne presne rovnaky prijem, ale jeden mesiac 300e druhy mesiac 1200e a tak, je to pohyblive. Kedze riesime klientom aj uvery nosia nam potvrdenia o prijme tak si dovolim napisat este par prikladov z TN kraja. Nie priamo z Trencina ale mensieho mesta cca 30 km od TN.
Robotnik pri obuvi 380e v cistom
Predavacka v supermarkete 550e
Pracovnicka z banky 450e + provizie s uverov
Predavacka v znackovom obchode 680e
Pracovnicka na mestkom urade 560e
Casnicka v zabehnutej pizzerii 550e
Robotnicka vo vyrobe 400e ked ma soboty cez 500e
Chyba je ze slovaci sa zo vsetkym zmieruju a nevedia o nic zabojovat...
administrativna pracovnicka BA 480 v cistom. Hroza hladam nieco lepsie :(
Zarábame málo preto lebo sucasny ekonomicky kapitalisticky system je tak nastavený, že len pár % ludi zaraba nadstandardne, a ostatný sa na pár % týchto ludí musia doslova že zložiť. Na svete neexistuje nekonecne mnozstvo penazi, a preto ak niekto zarába vela tak ostatných 10 ludí bude musiet zarábať len málo.
Na Slovensku je priemerny plat v ktorom sa spriemeruje plat bohatých i chudobných 1000 eur. Ak by z celkoveho mnozstva penazí v ekonomike kazdy dostaval rovnako, tak by každý jeden zamestnanec dostával mesacne 1000 eur. To je myslim ze slusny peniaz, a väčšina ludi by to prijala, vzhladom na to že v sucasnosti zarába pod 1000 eur väčšina ľudí. Mnohí zarábajú len okolo 500 - 600 eur mesacne a kopukrát i menej.
Robím účtovníčku z domu, mesačne v čistom okolo 2500€ :-)
pomocnicka v kuchyni vo Viedni 1400 eur v cistom :)