Celková diagnostika tela

rubenes

Vyjadrím sa asi takto.
Zakladateľka položila otázku. Ja, ako aj ďalší jej dali rady. Ja som s niektorými radami nesúhlasil, preto som predložil argumenty proti nim. Urobil som to preto, aby zakladateľka nenaletela na akékoľvek rady, ktoré dostane. Som totiž toho názoru, že ak sa nikto neozve s kritikou nejakej rady, potom dostane zakladateľka o téme iba skreslené informácie. Ak by zakladateľka nebola ochotná naštudovať si problematiku v odbornej literatúre alebo v štúdiách na internete, mohlo by to viesť k zanedbaniu zdravotného stavu alebo až k smrti. Zdravie nie je hazard, to by si mali všetci uvedomiť.
Svoje správanie v tejto diskusii považujem za korektné a určite nie za velikášske. Chápem, že niekto môže pokladať za velikášstvo, ak stále odkazujem iba na štúdie, alebo ak niekoho označujem za šarlatána. Môžem však všetkých ubezpečiť, že všetky moje znalosti o tejto téme vychádzajú nielen z prieskumu odbornej literatúry a publikácii, ale aj z návštev šarlatánskych webstránok, či z osobných rozhovorov s ľuďmi, ktorí sú zástancami alternatívnej medicíny. Ubezpečujem vás, že určite nikoho neoznačím za šarlatána len tak.
Ďalej si myslím, že ak sa niekto snaží argumentovať proti mojim tvrdeniam a pritom si neprečítal ani jednu štúdiu, ktorú som tu priložil, tak to nie je práve korektný a správny postoj k vzdelaniu a jeho nadobúdaniu. Ja som si doteraz vždy myslel, že aby som mohol oponentovi protiriečiť, musím poznať jeho argumenty, ale niektorí si tu asi myslia opak.
Je to vaše zdravie. Môžete si s ním robiť, čo len chcete. Ale nestotožňoval som sa s tým, aby ste jednostranne formovali názory a postoje zakladateľky. Preto som voči jednotlivým tvrdeniam, prezentovaným v tejto diskusii, zaujal nekompromisné stanoviská.
Je hlavne na zakladateľke, ako bude ďalej postupovať. Má k dispozícii veľký počet argumentov a tiež odkazov na ďalšie zdroje. Myslím si, že na základe argumentov, ktoré som prezentoval v diskusii ja, a argumentov, ktoré prezentovali v diskusii oponenti, si zakladateľka dokáže vytvoriť názor dostatočne objektívne. Všetko, čo malo byť povedané, už povedané bolo, všetky linky, ktoré mali byť linknuté, už linknuté boli.
Preto si myslím, že ďalšia diskusia je už iba mlátením prázdnej slamy a neprinesie do problematiky žiaden nový názor, alebo postoj. Preto sa už v diskusii nebudem ďalej vyjadrovať a uvítal by som podobný postoj aj u ostatných. Koniec koncov, zakladateľka sa zatiaľ nevyjadrila.
Ďakujem za podporu všetkým, ktorí v tejto diskusii stáli na mojej strane. Ďakujem aj oponentom, pretože akýkoľvek opačný názor je vždy prínosný pre formovanie objektívneho pohľadu na vec.
Želám vám všetkým veľa šťastia, radosti, porozumenia, no predovšetkým - a to je v živote to úplne najdôležitejšie - zdravia.

rubenes

Omen - o tej osobe sme diskutovali včera. Je to šarlatánka a používa čínsku medicínu. K tej pozri príslušnú kapitolu tu:
www.sysifos.cz

rubenes

Pre zakladateľku - tú biorezonanciu ti určite neodporúčam. Skôr, než sa pre ňu rozhodneš, to dobre zváž a prečítaj si štúdie (pokojne môžeš aj všetky), ktoré som tu linkoval. Ešte som našiel túto, autorom je rakúsky fyzik, profesor Cap.
www.lovcisarlatanov.sk

Ďalej ti odporúčam prečítať si aj toto stanovisko významných nemeckých vedcov (konkrétne Nemeckej spoločnosti pre imunológiu a alergiológiu) k používaniu biorezonancie. Pod textom sú podpísané významné osobnosti vedeckého života, veľa profesorov.
www.lovcisarlatanov.sk

Ja osobne by som viac bral ohľad na názor profesorov, ako na názor voľakoho, kto mi na internete poradí.

Omen

Neodpovedala si mi na otázku, neviem čo za problémy máš, a tak ti viem len povedať, že celkovú diagnostiku tela ti nespraví ž i a d e n lekár, prístroj, ba ani odborník zaoberajúci sa celostnou medicínou...
Ak máš nejaké psychické problémy, tak tie sú prítomné pri narušení funkcie pľúc, obličiek, močového mechúra...
Skús si tu nájsť diskusiu k Mgr. L. Albertovej a ak ťa osloví, objednaj sa k nej.

rubenes

Inak, ešte pre Mrauka - argumentuješ, že švajčiarski vedci, ktorí napísali mnou linkovanú štúdiu, biorezonanciu podľa teba nikdy nevyskúšali. Keď ti už toľko záleží, aby o tom písal niekto, kto to vyskúšal, tak prosím:
www.aktuality.sk

filipa

rubenes, nehádž perly sviniam, veď nech si robia, čo chcú... vezmi to z ekonomickej stránky-čím menej budú využívať služby zdravotníctva a viac služby šarlatánov, tým viac peňazí ostane pre tých ostatných. Hoci je namieste i protiargument, že zanedbané ochorenie sa horšie a nákladnejšie lieči, to je pravda. V takom prípade prichádza od úvahy finančná spoluúčasť pacienta.

rubenes

NikiN - som zástancom toho, že ak ide o zdravie, tak treba všetko riadne zvažovať. Keď si ideš dať opraviť auto, pokojne choď aj k poslednému amatérovi. Ale zdravie je v živote to najdôležitejšie. Takže ak sa rozhodnem s ním niečo robiť, musím to zvažovať riadne. Ak sa rozhodnem pre nejakú metódu, tak si ju treba naštudovať v odbornej literatúre a v štúdiách.

A zdôrazňujem - zakladateľka má plné právo oboznámiť sa so všetkými dôsledkami, ktoré by z jej nesprávneho rozhodnutia vyplynuli.