Ahojte viete mi niekto poradiť, kde sa dá urobiť diagnostika, vyšetrenie celého tela, organizmu ale mám na mysli serióznu diagnostiku, nemám nie nejakých šarlatánov alebo niečo podobne. Vďaka.
Celková diagnostika tela
Lenze tato tema moj zlaty je o tom, poradit jej nejaku diagnostiku na cele telo. Tvoje argumenty proti nej nikoho nezaujimaju.
Tazko si nieco zistil. Bola to spontanna akcia a rozhodnutie na poslednu chvilu. Meno nevedel a ani nepytal. Okrem toho prisiel z uplneho konca krajiny. Tak uz netrep.
Mrauka - a to ti vôbec nenapadlo, že trebárs len tipoval? Dám ti príklad. Som šarlatán, do ordinácie mi vchádza pacient a ja uvažujem. Ak niekto vyhľadá moje služby, väčšinou to znamená, že má celkovo taký "alternatívny" pohľad na zdravie. Takže je tu vcelku šanca, že neje mäso.
Ako vedel, že si prekonala rozchod? Tak to netuším, ale...vieš, tak mi napadlo, že ľudia dávajú na internet veľa vecí. Som šarlatán, ty mi z čakárne podáš kartičku poistenca, pozriem na meno a naťukám do počítača.
Myslíš si, že špekulujem? Možno. Ale jedno viem iste - ten človek to určite nevedel z nejakých vĺn. To je vylúčené.
"Ak vylúčime to, čo je nemožné, potom to, čo nám zostane, je pravdou, nech je to už akokoľvek nepravdepodobné."
Sherlock Holmes.
Autorom štúdie, na ktorú som ti dal odkaz, je Odborná komisia Švajčiarskej spoločnosti pre alergiológiu a imunológiu. Takže len toľko k fanatikom a odpadu.
Veď dobre, poradila si metódu. A? Ja mám právo vyjadriť svoje argumenty proti nej. Je už na zakladateľke, ktorou cestou pôjde.
Preco? Lebo vobec nevies ako to prebieha, nemas ani tusenia. Co tu trepes o orechu a sode bikarbone, prosim ta?
Ja som si napr.dala len diagnostiku, poradil mi doplnky, tie som odmietla. Cele. Urobila som si nazor. Nenam pocit, ze by bola nebezpecna. Nijako mi neublizila. Chlapik vedel, ze nejem maso. Odkial by to vedel prosim ta? Vedel aj to, ze som vtedy prekonala rozchod a objavuje sa to na istom organe. Odkial by to vedel? A dalsie veci. Mas to vyskusat, aby si aspon vedel ako to vobec prebieha a nie tu strkat nejake vymyslene dogmy presne takych fanatikov, ktori to nikdy neskusili, len si vymyslaju a nemaju o tom ani tusenia.
Nebezpecny je fanatizmus a nebezpecne je, ak niekto hlasa, ze mas doverovat klasickej medicine. Kazdy musi prebrat zodpovednost za svoje zdravie sam a nespoliehat sa na nikoho ineho. Mat vlastny rozum, vediet, co mi skodi a co mi pomaha. A neriadit sa slepo studiami.
Co sa mi stane, ked si to precitam? Neprecitam si to. Nezabijam cas nezmyslami. Nenavidim fanatikov, teoretikov a filizofov ako si ty a ich studie. Nemienim si zasierat mozog a dusu takym odpadom.
A uz ma neotravuj s tymi sprostostami.
Boze, len som jej chcela poradit diagnosticku metodu, s ktorou som mala dobru skusenost.
Ešte mi napadla taká zaujímavá ilustrácia.
Ako sa rieši problém vo vede - zhodnotia sa všetky jeho aspekty, nájdu sa medzi nimi väzby a navrhne sa riešenie. Riešenie sa následne empiricky otestuje metódami, ktoré vylučujú subjektivizmus.
Ako rieši problém babka Emília - ten pán mi povedal, že mám málo iónov. Síce neviem, čo to je, ale znie to dôveryhodne, idem si kúpiť ten preparát, čo mi dal.
Mrauka - prečo by som ja mal skúšať takéto veci? Vari som pokusný králik alebo čo? Keby som ti tu teraz napísal, že rakovinu vyriešiš tak, že si na hlavu hodíš orech, tak to pôjdeš vyskúšať, lebo za pokus nič nedáš?
Mýliš sa. Biorezonancia je nebezpečná. Skonštatovali to švajčiarski vedci, na ktorých štúdiu som ti už myslím tri razy dal odkaz a nikdy si si ju neprečítala.
Spýtam sa ťa takto. Čo sa tebe stane, ak si prečítaš tú štúdiu?
Jaj boze, ty si uplny magor. Chod a vyskusaj a nesir tu svoje fanatizmi.
Mna presvedcila, lebo mi povedal take veci, o ktorych nemal odkial vediet a ktore mu nik nepovedal. Mne to ako dokaz uplne stacilo a nepotrebujem ziadnu studiu. A co sa jej stane, ak to vyskusa? Co tu strasis ako drbnuty?
Pobeha jej po ruke, pozrie organy, povie vsetko aj to ako sa ma stravovat. To je vsetko. Zaplati smiesnych 10 eur. Nasledne sa sama rozhodne, ci tomu veri, alebo nie.
Sarlatan je u mna fanatik ako ty. Vies o tom, ze klasicka medicina funguje systemom pokus-omyl?
Ja tu nic neobhajujem. Jednoducho som jej dala radu na zaklade svojej kladnej skusenosti.
Ešte pre zakladateľku - pridávam ešte jeden príbeh dievčatka, ktorého rodičia sa rozhodli pre biorezonanciu a homeopatiu. Ak nechceš hazardovať so zdravím, mala by si si to prečítať a uvedomiť si, čo je biorezonancia za nebezpečné šarlatánstvo.
www.lovcisarlatanov.sk
Až na to, že ty nikdy nebudeš vedieť, či biorezonancia naozaj správne niečo diagnostikovala. Používajú sa tam nevedecké metódy, takže sa nedá určiť, či skutočne nejaká diagnóza je, čo sa zmenilo, atď.
Biorezonanciu neodporúčam. Je to šarlatánstvo a hazard so zdravím. Svojim údajným fungovaním absolútne popiera prírodné zákony. Viac k tomu v tejto zaujímavej štúdii.
www.lovcisarlatanov.sk
Autorka temy, pokial mas zaujem o diagnostiku, skus normalne testy u obvodaka a biorezonanciu. Garantujem ti, ze kym normalne testy odhalia problem, uz bude choroba rozvinuta, kym biorezonancia zachyti problem ovela skor. Taka je aj moja skusenost.
K ostatnym sa uz vyjadrovat nebudem.
rubenes
skúste neskôr, kúpe sa.