Celková diagnostika tela

rubenes

Ešte pre Mrauka - len taká zaujímavosť - zakladateľke si navrhla biorezonanciu, v diskusii ju aj obhajuješ, ale akosi som sa stále nedočítal, aký má podľa teba tá biorezonancia mechanizmus fungovania. Keď si na biorezonanciu išla sama, tak si sa vôbec o mechanizmus fungovania nezaujímala? Či si si to len našla na nejakých propagačných stránkach a vôbec si si to neoverila v odbornej literatúre?
Ak je to skutočne takto, potom podľa mňa hazarduješ so svojím zdravím.

rubenes

Mrauka - mne ale nejde primárne o to, aby som presvedčil teba. Veď vidím, že je to zbytočné. Dal som to XY odkazov na články a štúdie, neprečítala si si ani jednu. Evidentne považuješ vedeckú činnosť za nezmyselnú a radšej veríš babke Emílii, ktorej zabrala sóda na rakovinu.
Mne ide o zakladateľku a o to, aby som argumentmi v diskusii presvedčil ju, aby neskúšala biorezonanciu a ďalšie šarlatánske nezmysly. Nevezmem si na zodpovednosť, ak bude u nej zanedbané ochorenie a zomrie len kvôli tomu, že niekto na internete jej poradil šarlatánstva.

rubenes

Mrauka - mýliš sa, potrebuješ byť objektívna. Subjektivizmus nie je vhodný pri riešení prírodných problémov, lebo príroda sa riadi prírodnými zákonmi. Prírodné zákony sú nemenné, statické. Ak ich chceme posudzovať, musíme byť objektívni.
Ty si zjavne myslíš, že veda vykonáva svoju činnosť iba preto, aby mali "páni v bielych plášťoch" čo robiť. Mýliš sa. Veda nie je obmedzená činnosť sama pre seba, je tu pre nás všetkých.
Mám dojem, že máš vedu z nejakého dôvodu zdémonizovanú. Skús načrieť do jej činnosti. Veda má vždy prednosť pred subjektívnym empíriom.
Toto fórum je o RADÁCH. Ty môžeš poradiť v rámci pravidiel čokoľvek. A musíš sa zmieriť s tým, že niekto musí s tvojim názorom nesúhlasiť.
Aj o tom je demokracia.

Mrauka

Lenze tu nie sme na vedeckej pode. Ja nepotrebujem byt objektivna. Toto forum je o subjektivnych radach na zaklade skusenosti.
Nie, necitala. Bola som sa kupat ;) skus vypadnut von od vedeckych studii a aj nieco zazit.

rubenes

Mrauka - áno, ja reagujem na tvrdenia, ktoré sú podľa môjho názoru chybné. Poskytol som ti odkazy na články a štúdie. Nie všetky majú 120 strán, ako tu už niekto písal. Koľko z nich si čítala? Aby bol tvoj názor objektívny, musíš čítať aj názory druhej strany. Inak nebudeš objektívna a tvoj názor bude formovaný iba jednostranne.
Vedecké štúdie sú nezmyselné? A čo je podľa teba užitočné? Ignorovať vedu a brať do úvahy iba skúsenosti?
Práve naopak, vedecké štúdie sa vyznačujú serióznosťou a preto by sa mali v prvom rade odporúčať. Keď ja hľadám nejakú informáciu, tak si otvorím odbornú knihu. Ak sa mojej babky opýtam, ako funguje regulácia cukru v organizme, tak len pokrčí plecami.
Chápeš, čo chcem povedať? Empirické skúsenosti sú vždy len subjektívne a nemajú takú váhu ako objektívne vedecké štúdie.

Homeopatia neslúži na diagnostiku? Zabúdaš na to, že chorobu treba najskôr diagnostikovať, potom liečiť. Ako vôbec môže homeopatia konkurovať západnej medicíne, ak nemá prepracované metódy na diagnostiku chorôb? Správna diagnóza je v medicíne alfa a omega.

Mrauka

Ja na rozdiel od teba ta o nicom presviedcat nechcem. To ty tu vsetkych presviedcas, ze svet je len cierno-biely, bud klasicka medicina, alebo sarlatani.
Kam ta priviedlo tvoje racio?
Ona sa pytala na diagnostiku, len co som jej poradila biorezonanciu tak si sa zacal paprcit a zasierat temu nezmyselnymi vedeckymi studiami.

Kubko, homeopatia nesluzi na diagnostiku. Ano, diagnostikoval mi ho lekar, ale nevyliecil.

rubenes

Mrauka - táto téma je pre zakladateľku a účelom je poskytnúť jej radu. Rada je rada, či už ide o odkaz na štúdiu, alebo empírium. Radu sme jej poskytli obidvaja. Ja tu prezentujem, ako by som na mieste zakladateľky riešil svoje problémy, radím jej. Takže nechápem, v čom máš problém.
Prečo sa tak veľmi strániš rácia? Azda preto, lebo metódy, ktoré odporúčaš ty, v sebe majú nulové rácio, komplexne odporujú prírodným zákonom (ktoré sú fixne dané a nejaký homeopat ich proste meniť nemôže, ani keby sa poskladal do kocky) a založené sú na efekte placebo?

Kedy konečne aj ty vysvetlíš, na akom racionálnom základe fungujú tvoje metódy?

Ak mi povieš, že kurie oko na nohe vyliečim tak, že si na hlavu hodím jablko, tak ma holt k tomu nedonútiš ani párom volov. Ani keby si predložila svedectvá hoci 100 ľudí, že im to pomohlo.
A predpokladám, že toto je uvažovanie každého rozumného človeka.