Aj vy mate tak zlé kolegyne ?

Príspevok v téme: Aj vy mate tak zlé kolegyne ?
bezmena111

aj vy máte v práci tak zle kolegyne? je normálne, že namiesto práce riešia ostatné kolegyne, alebo konkrétne nejakú kolegyňu, najlepšie takú, čo sa nemôže brániť ? riesia všetko dopodrobna! od vlasov, postavy, tváre, chôdze, kilov, oblečenia....zachádzajú do dosť osobných vecí netykajuce sa práce... alebo aj "pracovné záležitosti" že sa hrajú na nadriadeného a hodnotia, koho by vyhodili
zvyčajne je to niektorá z kolegýň ktorú majú bezdôvodne v zubochch
intriguju, rozsiruju neoverené polopravdy aby čo najucinnejsie cloveka zosmiešnili a odstavili od druhých... pritom sú to takê typické dedinské sliepky, nič extra, žiadna nadpriemerná inteligencia, ani nič zatial v živote nedokazali a že by boli nejak výnimočne krásne...no cloveka vedia odsúdiť človeka bez problémov. ako zvládate prácu v podobnom "kolektíve" ??

simiona

ZuzaZuza, dám príklad za seba.Išla som do doktora, lebo som bola chorá a bolo mi aj zle. Kašlala som tak silno, až ma napínalo na vracanie. Cestou od doktora som stretla kolegyňu. Povedala som jej, že idem od doktora, spomenula som aj kašeľ a máš.napínanie na vracanie.

O niekoľko dní som prišla do práce. Moja diagnóza podľa kolegýň bola, že som mala celý čas sr..ku, čo samozrejme pravda nebola. Keby som vedela, ktorá z nich to bola, že si vymýšľa ujoviny, má po chlebe.

Zuzazuza

Kimmy, to nie je ohovaranie. Ohovaranie je, ked hovoris o niekom v jeho nepritomnosti a to, co hovoris, je bud klamstvo alebo zvelicujes nieco, co nie je v skutocnosti az take zle.

Kimmy_CA

Mňa by zaujímalo, že čo je to tá definícia ohovárania. Napr. keď napíšem o kegyni, ktorá veľmi často vulgárne nadáva ju opakovane žiadala nech tak nerozpráva, až nakoniec som jej povedala že toto má byť profesionálne zamestnanie a nie krčma a ona mi na to potom odpovedala že "you're being a bitch" (žijem v anglicky hovoriacej krajine) tak či je toto ohovárania. Lebo pre mňa je to iba konštatovanie faktu ktorý sa stal, rovnako ako keď napíšem že včera vyšlo a zapadlo slnko.

alexiara

Stačí ak sa k nim nebudeš pridávať. Jednoducho si choď svoje a snaž sa, si ich nevšímať. Načo sa s nimi budeš takto zaťažovať?

Ginka

Ja sa snažím vyhýbať ohováraniu aj ľuďom, ktorí ohovárajú, nie je to dokonalé samozrejme, ale hocikedy sa hocičo o sebe nové dozviem, takže koho to baví, bude to robiť, s tým sa asi nedá nič robiť...

baradu

je to téma, ktorá ma zaujíma, tak sem prispievam. pre mňa je prirodzené sa zaujímať aj o menej pozitívne javy v živote, najmä ak sú také všadeprítomné. informácie sa vždy zídu.
napr. raz som mal ponuku na jednu pracovnú pozíciu, ktorá bola aj o riadení čisto ženského tímu. odmietol som to aj preto, že som vedel, že riešiť takéto ženské problémy nemám v úmysle :)

Mrauka

Baradu,

a preco do takejto temy prispieva muz? Ohovara, neohovara?
Ano, kazdy ohovara, niekto viac, niekto menej, ale niekto este aj poukazuje na to, ze niekto ohovara, to znamena, ze udrzuje to ohovaranie stale zive.
Stale nove temy, ako niekoho niekto ohovara. Hovori sa, ze ohovaranie je prejav obdivu slabych ludi, ktori ho nedokazu inak prejavit.
Jednoducho sa ohovara v kolektivoch, je to take iste, ako keby sa niekto cudoval preco si niekto prdol.
No, lebo musel. Inak by mu bok vyvalilo, alebo hubu.
Ale filozofovat nad tym este aj vo volnom case, preco ludia niekoho ohovaraju,ked sa daju robit krajsie a lepsie veci, to je na zamyslenie.
Ked vam uz zasieraju zivot v praci, preco si ho sami zasierate este aj mimo prace?