Milujem svoju priatelku, ale strasne sa obavam buducnosti s nou. Je takmer vo vsetkom neschopna. Ma 29 rokov a nema pracu, vsade vydrzi len par mesiacov a odide. Povie, ze sa zlakla zodpovednosti alebo ze ju nemaju radi kolegyne alebo jej nieco zle povedala veduca a pod. Aj v beznom zivote si ide nieco vybavit do banky, cez vikend povie, ze tam pojde v pondelok a napokon tam ide v piatok, pricom casu ma kopu, vzdy ma nieco, co jej akoze vadi tam ist. A ked nieco robi v kuchyni, tak tiez to strasne dlho trva a vacsinou nieco rozbije alebo sa popali, ci poreze. A strasne vela spi a aj cez den hocikedy, napr. si zacne citat knihu a za 15 minut zaspi.Ja som zas velmi akcny, vsetko chcem mat urobene a vybavene co najskor, aby som mal od toho pokoj. Priatelka si mala ist nieco vybavit na urad a zas to trvalo, tak som to isiel vybavit ja a ona sa na to nahnevala, ale to bolo po 2 mesiacoch, co stale hovorila, ze tam pojde. Samozrejme, ze ju v podstate zivim, ale to mi nejako nevadi, no rozum mi vravi, ze ked sa pominie ta prvotna zamilovanost, tak sa kvoli tomu mozeme rozist. Je tu niekto, kto je takto rozdielny oproti svojej polovicke? Funguje to medzi vami aj po dlhsom case?
Neschopna priatelka
existujú aj páry, ktoré majú toho menej spoločného ale niečo tam byť musí. ja to mám napríklad s partnerom tak, že rada chodím na výlety ak ona zámky a hrady, kúpať sa niekam a tak ale vôbec nemám rada turistiku po horách a on to má zase úplne naopak... fungujeme normálne už niekoľko rokov ale samozrejme treba robiť kompromisy a hlavne sú to v podstate maličkosti.. ak ťa ona vytáča takýmto celkovým prístupom k životu tak pochybujem, že to niekedy bude fungovať normálne...
Chyba rodičov, rozmaznávali, obsakovali, ona nemusela nič, všetko v živote dostala na podnose a zadarmo. Nepomôže nič, len utiecť. Nemôžeš ju celý život sponzorovať, vybavovať, variť, upratovať a ona sa len bude hrať na veľkú dámu. Ona nie je do života. Vykašli sa na ňu. Zoderieš sa pri nej. Nič nerobiť a dobre sa mať. To je jej krédo.
Ja som si našiel konečne priateľku, takú erdeg babu, štýl ala Yokozuna, povedala mi dnes, že ide nachystať posteľ a že potom bude jump, jump. Neviem, čo to znamená, ale dobre. Prosím Vás, takýmto štýlom sa vetrá posteľ, ako je to na obrázku? Ja som si ešte v živote nevetral posteľ. Poprosím len normálne odpovede!
Ale ak priatelka v depresii nieje, ja by som to ukončil. Nenechaj sa ťahať dole.
Ja som si s tym prešiel tiež, po 4 rokoch koniec, takúto istú som ju zažil ako cez kopirák. Už som našiel len negatíva. Budeš si vyčítať stratené roky.
Viete, to bude výchovou. Pokial je v rodine matka za slúžku, a deti niesu vedené k poriadku, povinnostiam a zodpovednosti.... Takto to dopadá, keď to dieta vletí do samostatného života.
Vidím na sebe ten rozdiel. Bol som nútený sa o seba postarať už od 13 rokov. Sestra odisla zit von, otec s nami nezil, mama na týždnovkach. Keby ma uz od mala nenutili varit, upratat, zavolat niekomu, ist do obchodu tak zakapem uz v tej puberte. Teraz si žijem s prstom v ..... a absolutne ma nič nerozhodí. Spravil som si bezstarostny život.
"forovych mudrcov"? : D
No čítam tu tých forovych mudrcov, ale ani jeden ti nenapísal, že tvoja priateľka má možno depresiu. Všetky príznaky na ňu sedia. A čím viac ju budeš ty tlačiť do nejakých vybavovaciek tým viac sa jej nebude chcieť. Prečo ju nevezmes psychológovi? Podľa mňa ju niečo trápi. Možno aj ona si už pripadá úplne menejcenna neschopná po toľkých vystriedaniach prác a keď jej to ty ešte dáš najavo..tak sa ani nečudujem. A ak ste spolu už len pre chémiu a sex, tak by som to ukončila. Prečo? No lebo ste len zaľúbení ale nemilujete sa skutočne, nie ste si priateľmi ani spriaznenymi dusami. Ak ti ozaj na nej záleží, budeš sa jej snažiť pomôcť. Ak nie, budeš sa na nej snažiť hľadať chyby a dôvody prečo vykľučkovať. Samota je lepšia ako takýto vzťah. Zrejme ste v ňom len kvôli tlaku rodiny a okolia. A sorry, ale podľa mňa v ňom budete nešťastní obaja. Je dobré, keď sa partneri aj niečím líšia, ale nie zásadne. Mal by si si nájsť rovnako aktívnu ženu, tvojej priateľke podľa mňa tiež bude vadiť že si ako stíhačka. Samozrejme, to sú len moje rady, zariadis sa už sám podľa seba, tak držím palce :)
Nema socialnu fobiu?
Jej problem je ten ze dievca nevie vydrzat ani v jednej praci aspon pol roka!
To uz je na zamyslenie ...
Podla mna nieje ani tak problem v ludoch okolo nej ako skor v nej samotnej!
Nir kazdemu padneme do oka ale zase mat s kazdym problem je asi osobnostna vada...
Ked pracovala nahodou v takom festovnom zenskom kolektive niekde tak sa aani necudujem ze odisla... si nevies predstavit ake peklo vedia spravit slovenske nestastne zle zenske na pracovisku....
Aliss - nechcem k tomu nic, nechcem to tu ovplyvnovat, staci co som napisal. Chcem si citat, co pisete, lebo mi to dava ine pohlady. Je super, ze je tu tolko roznorodych ludi. A nie, nie som niekto, kto tu otvara fake temu kvoli rozprudeniu diskusie, lebo by mi to prislo ako plytvanie casom, takze ak si to tu niekto mysli, tak urobi lepsie, ked pojde spat.