Milujem svoju priatelku, ale strasne sa obavam buducnosti s nou. Je takmer vo vsetkom neschopna. Ma 29 rokov a nema pracu, vsade vydrzi len par mesiacov a odide. Povie, ze sa zlakla zodpovednosti alebo ze ju nemaju radi kolegyne alebo jej nieco zle povedala veduca a pod. Aj v beznom zivote si ide nieco vybavit do banky, cez vikend povie, ze tam pojde v pondelok a napokon tam ide v piatok, pricom casu ma kopu, vzdy ma nieco, co jej akoze vadi tam ist. A ked nieco robi v kuchyni, tak tiez to strasne dlho trva a vacsinou nieco rozbije alebo sa popali, ci poreze. A strasne vela spi a aj cez den hocikedy, napr. si zacne citat knihu a za 15 minut zaspi.Ja som zas velmi akcny, vsetko chcem mat urobene a vybavene co najskor, aby som mal od toho pokoj. Priatelka si mala ist nieco vybavit na urad a zas to trvalo, tak som to isiel vybavit ja a ona sa na to nahnevala, ale to bolo po 2 mesiacoch, co stale hovorila, ze tam pojde. Samozrejme, ze ju v podstate zivim, ale to mi nejako nevadi, no rozum mi vravi, ze ked sa pominie ta prvotna zamilovanost, tak sa kvoli tomu mozeme rozist. Je tu niekto, kto je takto rozdielny oproti svojej polovicke? Funguje to medzi vami aj po dlhsom case?
Neschopna priatelka
Grc ty si jeden z nich...
Ovecky, dobry postreh. Tak ona je neschopna a on sa radi na fore, co ma robit, ale sam seba povazuje za schopneho, resp.schopnejsieho. Som prekvapeny kolko schopnych a nekompromisnych ludi vysedava denne na tomto fore :))
Kľúčové slová v tvojom príspevku sú: "Je takmer vo vsetkom neschopna. Ma 29 rokov a nema pracu, vsade vydrzi len par mesiacov a odide." Ak je to tak, mal by si zvážiť, či si ochotný v takom vzťahu zotrvať. Či ti tento vzťah viac dáva ako berie. Rozhodnúť sa musíš sám a od toho sa bude odvíjať aj tvoj ďalší život. Tak sa rozhodni múdro!
Inak vsimla som si to aj v ostatnych temach, ja by som bola za, keby v takychto pripadoch sem napisali obaja dotycni a nie len jeden. Ta jeho frajerka by bola asi dost sklamana keby si taketo veci o sebe precitala. Dospely chlap pise na forum a radi sa s ludmi, napise par viet a podla toho sa rozhodne ci sa rozide, alebo nie? No sorry :D
Co, napisala som pravdu, ktora zabolela? Nikto mi nemusi stupat na otlak, aby som nemala nervy ked citam taketo bohapuste odsudzovanie ludi, ktori dotycnu ani nepoznaju. Nech sem prispeje aj ona a napise svoj pohlad na vec, kto vie, mozno by sme sa dozvedeli zaujimave veci o jej chlapovi. Vy asi netusite co to neschopna zena je.
Ovecky, tebe niekto vstupil na otlak? Domyslas si a spravas sa, ako keby niekto priamo o tebe napisal, ze si leniva :D Daj si nadych a vydych bo je to hrozne ocividne co tu predvadzas. Tema nie je o tebe :D
Tvoja frajerka je nedospelá a nezrelá osoba, v podstate ešte decko hoci už má 29. Čiastočne si za to môže sama svojím prístupom k životu, ale veľký podiel na tom má aj výchova jej rodičov. Pravdepodobne bola v detstve rozmaznávaná, rodičia ju neviedli k zodpovednosti a samostatnosti a všetky jej problémy vyriešili za ňu. Čo môžeš urobiť ty?! Môžeš jej dať kopačky ako tu už radili iní alebo teda ak chceš pri nej zostať, tak ju jednoducho budeš musieť začať vychovávať ako decko, tzn. dostaneš sa po istý čas do pozície jej rodiča a budeš ju učiť k tomu, čo bolo v jej detstve a skorej mladosti zanedbané.
Hmm a ked ti tu ludia napisu, ze im taky vztah vydrzal, tak budes spokojny a ostanes s nou? :) Ze ju milujes je tiez super. Ale v prvom rade ty v sebe premyslaj, ci s nou dokazes fungovat aj nadalej. Tisic ludi ti tu napise svoje pohorsenie, rady, nazor, ale ty s nou budes zit, ty budes mat toto denno denne pred ocami. Zvladnes to? Ak nedokazes tolerovat toto, co pride dalej? Ze odklada povinnosti moze a nemusi byt predzvestou, ze podobne sa bude spravat vo vsetkom. Skor ide o to, ze sa necha vydrziavat, ze je neschopna vydrzat v praci. Toto o nej vela vypoveda :) Je nedosledna a bude takato aj vo vychove deti, atd. Toto si nechaj prejst hlavou, ci zvladnes uniest. Osobne pozadujem od partnera istu davku zodpovednosti. Ano, aj ja odkladam behanie po uradoch, bankach, ale clovek musi vediet, kedy si to dovolit. A co sa tyka prace, je dolezite byt v nej spokojny, ale ak vystriedam 10 robot a nikde nevydrzim, mozem si za to sama :)
Prave ma napadlo, ze poznam dokonca zenu, ktora ma 38 a vola mamke, ako ma naporcovat kura. Takze? Tebe asi chyba nejaka akcna opica, co ta bude tahat po vonku, to teprv uvidis, ake peniazky sa minaju. Mam taku kamaratku, co vymeni chlapa ak nie je ochotny pomaly kazdy den robit s nou nejake aktivity, vylety atd. Ale kto chce kam, pomozme mu tam.
WTF? Ja tiez odkladam vselijake vybavovacky, ak nie su surne, ale napriklad z dovodu, ze mam trocha socialnu fobiu a proste som celkovo introvertnejsi typ, tak sa mi akurat nepaci lozit po uradoch a vykecavat s ludmi. Radsej vsetko vybavujem telefonicky, alebo mailom. Za to nemusi byt clovek hned lenivy?! A ze je niekto nesikovny no a co? Za to ma byt neschopny? Keby bola taka neschopna, tak by si nebola schopna ani nakupit, ani nic uvarit, a byvala by asi este stale mame pri riti ako vela ´schopnych´ chlapov tu na fore, vsak, dotycni sa v tomto uz spoznaju, hlavne ze spoza skla kritizovat aky je kto lenivy a neschopny to ano, ja sa pytam, podla akych standardov??