Milujem svoju priatelku, ale strasne sa obavam buducnosti s nou. Je takmer vo vsetkom neschopna. Ma 29 rokov a nema pracu, vsade vydrzi len par mesiacov a odide. Povie, ze sa zlakla zodpovednosti alebo ze ju nemaju radi kolegyne alebo jej nieco zle povedala veduca a pod. Aj v beznom zivote si ide nieco vybavit do banky, cez vikend povie, ze tam pojde v pondelok a napokon tam ide v piatok, pricom casu ma kopu, vzdy ma nieco, co jej akoze vadi tam ist. A ked nieco robi v kuchyni, tak tiez to strasne dlho trva a vacsinou nieco rozbije alebo sa popali, ci poreze. A strasne vela spi a aj cez den hocikedy, napr. si zacne citat knihu a za 15 minut zaspi.Ja som zas velmi akcny, vsetko chcem mat urobene a vybavene co najskor, aby som mal od toho pokoj. Priatelka si mala ist nieco vybavit na urad a zas to trvalo, tak som to isiel vybavit ja a ona sa na to nahnevala, ale to bolo po 2 mesiacoch, co stale hovorila, ze tam pojde. Samozrejme, ze ju v podstate zivim, ale to mi nejako nevadi, no rozum mi vravi, ze ked sa pominie ta prvotna zamilovanost, tak sa kvoli tomu mozeme rozist. Je tu niekto, kto je takto rozdielny oproti svojej polovicke? Funguje to medzi vami aj po dlhsom case?
Neschopna priatelka
No a nie si ty nahodou ten typ, pre ktoreho je partnerka neschopna nech robi cokolvek, tak prestane robit vsetko uplne, lebo za vsetko ju zdeptas?
Ked vidi, ze nech robi cokolvek aj tak je nanic?
Schopny chlap si hlada neschopnu zenu a neschopny zas prilis schopnu. Vyrovnane ego si dokaze najst vyrovnanu zenu, ale to je mizive percento ludi.
Mozno ju tvoje ego utlaca a nemoze sa prejavit, lebo ju neocenis.
Zas jedlo si mozes spravit aj sam, nemusi ti ho ona chystat a nakrmit ta. Svoje veci na uradoch si vybavi ked bude chciet a kedy bude chciet. Ak sa jej do toho nechce, ci nestiha, tak sa ponukni, ze to urobis ty a nie, ze to urobis poza jej chrbat,lebo tam este nebola.
Si prilis dominantny a direktivny typ.
Poznate pribeh len z jednej strany, ale hned davate rozsudky ako leniva, neschopna, dokonca nanic matka deti, ktore este ani nema a rozchod.
Keby sa vas partner niekomu postazoval na vas a on by mu radil hned rozchod, alebo vas oznacoval za lenivu, ci neschopnu ....hmmm?
Ludia ja vam chcem velmi pekne podakovat za nazory, kludne piste dalej, vsetko citam. Otvarate mi oci v tom, ze vidim, aki rozdielni su v tomto ludia - nikoho nesudim, nikoho nehodnotim, ci jeho nazor je dobry alebo zly, ja si utvorim svoj vlastny, ale fakt sa mi to tu velmi dobre cita a dava mi to nove pohlady.
Na niektoré veci musí prísť ona sama a to môže trvať
Nie nefungovalo nám to a časom to začala byť ešte vačšia zábrana a to ja niesom nijako aktívny. Ona len doma sedieť, sotva praženicu spravila a bol zázrak keď jej niečo nepadlo na zem.Nezamestnaná 4 roky, lenivá, taktiež nemotorná v kuchyni vytiahnuť ju na vzduch alebo niekam na chatu po dlhom prehováraní... jediné čo mi ona vedela ponúknuť bol sex. Keby som sa mohol vrátiť v čase aby som to skončil skôr len cicine sa ťažko odporuje.
Martinkot, mas pravdu. To chce gule byt s takou zenou. Moj muz sa ma neboji. Je to sebavedomy clovek, co si vie jasne povedat svoj nazor. A toto sa mi na nom paci. Jemu sa na mne vzdy pacilo to, ze pod povrchom malej blondinky sa skryval clovek, ktory dokazal potiahnut celu domacnost, pracu a deti zaroven, ak bolo treba. Zivot je tazky, ale pomahat si musia obaja partneri.
Grc ja si uz mozem dovolit pisat na forum. Uz mam na take veci cas a na tych arogantnych spratkoch si nemusis vylievat svoje komplexy. My sme sa v zivote obaja s muzom nadreli, aby sme detom dali to najlepsie a poviem ti, nebolo to med lizat. Obaja, aj ja aj moj muz pochadzame relativne z chudobnych pomerov. Pre mna v zivote neexistuje nemozem, iba nechcem. Preto ak vidim lenocha, co sa na vsetko vyhovara, lebo sa mu nechce, zdviha sa mi zaludok. Ale hoci si muz, nejak sa v tej "lenivej priatelke" vidis. Toto je na tom to najcudnejsie. No ale vsetci sme nejaki, nebudem ta sudit. Skutocne ti prajem len spokojny zivot.
Dievcence,
chodte vedla do temy Paranoja.
Aj od takych ako vy muzi utekaju, lebo to je chlap v sukni, alebo muzatka, ktora vie vsetko najlepsie a chlapa ani k slovu nepusti, ci mu nazor nedovoli ako chudakovi grcinovi.
Deti sa do toho neoplati pliest, vsak ich mozno autor ani nechce. Kazdopadne kto by chcel pri sebe takeho neschopneho lenivca, ktory nikde nechce pracovat a este je aj neschopny v domacnosti? Ja by som utekala kade-lahsie, ak by som mala takeho muza. Ved toto je zena absolutne nevyuzitelna v zivote.
Ja som chlap, ty trafena hus :-)
Nie kazdy si zaklada vztah, aby vychoval arogantnych spratkov s vysokymi skolami podla vzoru svojich rodicov, ktori su tak dokonali, ze stihaju este aj na forum vypisovat hluposti ;)
Grc Praveze sme pisu ludia, ktori ziju v dlhodobom manzelstve s detmi na vysokych skolach, ktori vedia, co znamena preskakat si zivot s detmi. Ake dramatizovanie?! Vari nie preto su spolu, aby sa jedneho dna vzali a zalozili si rodinu? Ci teraz je hlavne to, ake protiklady sa pritahuju a skutocny problem riesit az vtedy ked je uz neskoro, respekt. ked uz pridu deti? Pretoze, ak je zena leniva a visi muzovi na krku, tak on sam nebude zvladat deti a este aj ju. To co je za zensky egoizmus? Kazda zena by mala aj davat, nie len brat! Kazdy muz si vazi zenu, ktora mu moze byt oporou a ma svoju hrdost. Vyhovarat sa neoplati, treba prekonat svoju pohodlnost a mysliet aj na partnera. Ale tvoje prispevky prezradzuju len jedno: trafena hus zagagala.