Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neschopna priatelka

Príspevok v téme: Neschopna priatelka
Priatel567

Milujem svoju priatelku, ale strasne sa obavam buducnosti s nou. Je takmer vo vsetkom neschopna. Ma 29 rokov a nema pracu, vsade vydrzi len par mesiacov a odide. Povie, ze sa zlakla zodpovednosti alebo ze ju nemaju radi kolegyne alebo jej nieco zle povedala veduca a pod. Aj v beznom zivote si ide nieco vybavit do banky, cez vikend povie, ze tam pojde v pondelok a napokon tam ide v piatok, pricom casu ma kopu, vzdy ma nieco, co jej akoze vadi tam ist. A ked nieco robi v kuchyni, tak tiez to strasne dlho trva a vacsinou nieco rozbije alebo sa popali, ci poreze. A strasne vela spi a aj cez den hocikedy, napr. si zacne citat knihu a za 15 minut zaspi.Ja som zas velmi akcny, vsetko chcem mat urobene a vybavene co najskor, aby som mal od toho pokoj. Priatelka si mala ist nieco vybavit na urad a zas to trvalo, tak som to isiel vybavit ja a ona sa na to nahnevala, ale to bolo po 2 mesiacoch, co stale hovorila, ze tam pojde. Samozrejme, ze ju v podstate zivim, ale to mi nejako nevadi, no rozum mi vravi, ze ked sa pominie ta prvotna zamilovanost, tak sa kvoli tomu mozeme rozist. Je tu niekto, kto je takto rozdielny oproti svojej polovicke? Funguje to medzi vami aj po dlhsom case?

grckagrc

Keby bola taka ako ty, alebo ako chces, aby bola, nepotrebovala by teba.
Vzdy taka musela byt. Nie, iba zeny, ale aj niektori muzi chcu zeny neskor prerobit na to, co chcu.
Vidim problem v tom, ze nazyvas niekoho, koho lubis, neschopnym.

Boooze :-)) ty to uz riadne dramatizujes. Uz si im aj deti narobila a podla jedneho prispevku vies, ze je leniva a nevstavala by k detom.
Pokojne moze byt aj chora. Ludia casto neuznaju niekomu, kto ma depresiu, ze je chory, ale tvrdia, ze je lenivy. Pokojne od nej moze typek ocakavat prilis vela, vsetko jej pada z ruk, poreze sa atd. Vztah je o niecom o com tu mnohi, dlhodobo single, ludia nemaju ani tusenie. Ak hladas dokonaleho cloveka, ktory sa vo vsetkom postara sam o seba a ty nebudes musiet ani prstom pohnut, tak nikoho nepotrebujes a nezijete ako celok, ale dve samostatne a oddelene jednotky.

Snailovnik

To je hlupost ze zamysli sa preco just milujes a vybral si si ju. Laska nema ziadnu logiku. Clovek sa zamiluje aj do niekoho s kym by som zit a byt nechcel. Ale predsa Len je to tak silny cit ze zatieni mozog a ziadne rozumne uvazovanie sa nekona az dokym s tej zamilovanosti clovek nevytriezvie a potom pochopi ze takto zit vlastne nechce... A Ja naozaj uprimne nechapem niektorym prispevkom ktore sa daju zhrnut v zmysle ze bud rad ze vobec niekoho mas, hociaky vztah lepsi ako byt Sam. co je hlupost podla mna. A Este nakoniec, nevravim ze sa mate rozist to nie, ale nenechaj sa presvedcit ze ti to prestane vadit. Mozno sa aj holka spamata a zacne veci riesit nie sa Len tak nechat unasat zivotom.

a_dr1a

Priatel567, pises, ze ju milujes. Pozri, skor sa zamysli nad tym, ci by si so zenou podobnou tebe, bol stastny spokojny a ci by ta prave toto naplnalo. Teraz sa aspon doplnate. Skor si spomen na to, co na nej milujes zboznujes a preco prave ju si si vybral. Urcite sa casom vyskytnu problemy aj u vas (casom ako takym, ci ked pridu deti, bude viac prace zodpovednosti povinnosti v domacnosti rodine), ale to pride vsade. Ziaden vztah sa tomu nevyhne. Ak ti to newa, ze nema prijem a tahas ju ty a celkovo vas vztah, tak kludne. Skor si zvaz, ako ti bolo bez nej, ked si ju este nepoznal nemal a ako ti je teraz, ked si s nou a ste spolu) Ak citis a vies, ze ma vas vztah viac ZA ako PROTI, viac VYHOD nez NEVYHOD, tak neries a uzivaj si vas vztah a vasu lasku. Hlavne, ak je to vzajomne a obojstranne. Nie kazdemu sa jej totiz dostava

Aiaha1

Grckagrc, na tieto fora sem pisu ludia, aby si precitali nazory hocakeho "zrna". Ono protiklady sa pritahuju vtedy, ked dieta v noci place, a jej sa nebude chciet vstat, lebo je leniva. Tu uz srat na zamilovanost, ale mysliet trochu aj do buducna. Pretoze prave na taketo stupidne nazory, ze "protiklady sa pritahuju" doplacaju najma deti. Kazde dieta potrebuje byt ciste, nakrmene, spokojne a pripravene do skoly. Ak ma taku spomalenu, lenivu povahu, bude moct byt starostlivou matkou? A dalsia vec, ak by niekto nechcel, aby sa mu cudzi kafrali v sukromi, tak by sem nepisal. Autor sem pise preto, aby si precital rozne nazory ludi, lebo sam podvedome citi, ze to s nou nie je ono. Ak by si bol stopercentne isty nou a svojim zivotom, tak by nemal potrebu pisat na fora.

grckagrc

Zakomplexovane stare dievky tu na fore by mali prestat rozbijat vztahy inym tym, ze kydaju na ich partnerky a vyzdvihuju seba ako dokonale. Radit niekomu na zaklade 1 prispevku rozchod je svinstvo najvyssieho zrna.
Nic hrozne na nej nevidim. Su proste akcne typi a pomalsie typi a prave take sa najviac pritahuju. Rozculuje ta to, lebo je ina ako ty. Zamysli sa. Ved prave preto ju milujes, nie? Lebo sa doplnate, ty si akcny, rychlo vsetko vybavis, takeho chlapa ona potrebuje. Rozdiely netreba odsudzovat, ale ludia to s oblubou robia. Vsetko ine, rozdielne odsudia, lebo tomu nerozumeju. Rozdiely su prave to krasne na nas ludoch a na zenach obzvlast.

Aiaha1

Teraz ju velmi milujes. Ano... Ale co sa stane, ak zamilovanost prejde, a ty ostanes zit s nezodpovednou zatazou na krku a vonku bude pobehovat tisice zien zodpovednejsich, aktivnejsich a lepsich? Rozides sa a budes si buchat hlavu o stenu, aky si bol hlupy, ze si tolko rokov svojho zivota mrhal na tu nepravu osobu. A dalsia vec: ak nie je schopna si vybavit jeden urad, ako bude schopna vychovavat deti, vstavat po nociach, kojit ich, vybavovat doktorov, skoly, ucit sa s nimi, bravat ich na prechadzky, varit, prat, upratovat...? No nebude schopna... Vsetko ostane tebe na pleciach. Dobre si rozvaz, co urobis. Bud sa v najblizsom case zmeni, alebo sa s nou rozides.

Luppi

Ja zas neznasam prilis aktivnych ludi. Idu mi na nervy. Stale musia nieco robit, trasu sa, ked sa na chvilu zastavia, su to take nepokojne typi, ktore sa nevedia zastavit, lebo by sa asi svet zrutil, alebo co. Vsetkych znervoznuju. Nie ona, ale ty mas problem. Si nepokojny, nervozny typ, vsetko chces riadit a vsetko musi byt podla teba. Preco by vsetko muselo byt urobene hned a vtedy, ked ty povies, alebo tak ako to chces ty? Vsetko ma svoj cas a kazdy ma svoje tempo. To, ze je niekto iny, neznamena, ze je zly.
Na Slovensku najst dobry job je problem. Zenske kolektivy su take, ze sa v nich neda vydrzat. Preco by mala brat hned prvy job? Hlada, co jej sadne. Dnes si uz moze vyberat.

ivobrick

Nie nefungovalo to. Oblej ju vedrom studenej vody nech sa preberie, lebo postupom casu sa na nu aj tak vyseries - mozes tak spravit uz teraz, aspon si usetris cas.

Vlcicasamotarka

Tak to sa ti trochu divím, žena čo je spomalená, lenivá pohodlná a ešte ju aj živis? Chápem že ľudia sú všelijaki ale partnerka by mala prevziať zodpovednosť za svoj život, a vybaviť si čo treba a neodkladat všetko. Toto je podľa mňa lenivosť alebo strach zo zodpovednosti? A vieš čo? Ja som presný opak tvojej priateľky, no život mi prinášal len samých takých mužov ako opisujes svoju priateľku. Asi nás tým život učí, alebo my máme učiť druhých. No a nakoniec som si zvolila cestu vlčka samotara, a nemusím riešiť takéto sprostosti :D