Je citron kysly alebo zasadity?

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

ped

Citrón obsahuje kyselinu citrónovú, pokiaľ si dobre pamätám. A nevieš čo je to náhodou toto: C2H5OH Stále sa mi to objavuje pred očami, ako myslím na monitore. Ešte som sa s tým nestretol. Je to nejaká nahrážka za vodu, taká viac vodnatá? Ďakujem.

Mno390

Zle som sa asi vyjadrila..myslela som tak ze ten citron co je kysly a sa v zaludku sprava ako zasadity..tym padom ak mate prekysleny zaludok tak citron pomaha. Citron s vodou je super.

Mno390

Citron je kysly...ale ak zmiesas citron s vodou..vznikne inaksie pH kyslosti..vsak viete ako chuti samostatne citron a citron s vodou. Samostatne je kyslejsi..a keby das vela vody tak by sa to neutralizovalo postupne. Ako tu pisu ze zasadotvorne...ano lebo v tele sa sprava ako zasada. Kvoli tomu ze sa tam vymenia vselijake iony a kationy. A v zaludku su tiez ine latky. A preto to pH je zasadite tam. A ano aj kyselina sa moze spravat ako zasada tak ako aj zasada sa moze spravat ako kyselina. Je to sranda :-D