Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Preteba

Apokryft, presne tak, niečo počuť a zažiť je odlišná skutočnosť. Boha a Jeho konanie musíme zažiť, inak Ho nemôžeme poznať. Vedomosti sú nám k ničomu, keď to aj nežijeme, lebo len tak môžeme zažiť, že je to skutočne tak.

Ciyng

Nenávistný sadista .Preto ,že nevidíš všetky pravdy máš právo toto tvrdiť.Ale príde čas keď uvidíš a potom pochopíš.

Mrlla

Prečo by som sa mala báť boha?Veď on nás miluje .Miluje ná tak ,že nám dáva slobodnú vôlu .Rozhodnúť sa . Či v neho veríme ,alebo nie.Ten kto v neho verí verí aj v jeho zákony a nepochybuje lebo on dáva spravodlivo.

Apokryft

Lumik telo je telo a duch je duch.Mi sme z ducha a čo je z ducha je večné.Hmota je len v čase a priestore ako napísal meridian.Ty musíš hmotu ukrižovať čiže .......včase na zemi a v priestore života.Zvyšuješ svoju vybračnú frekvenciu,ale to je na dlho a nie pre každého...zaiatiaľ

Apokryft

Preteba ano samozrejme že nám boli zákony dané.Ale myslel som skôr ,že ich nevieme žiť.Aplikovať v živote vtedy je pravda poznaná zbytočne vieš že je keď ju nemáš poznanú ,prežitú.Tak o nej vlastne nevieš......

Marosko-n

Ešte by som Vám chcel doporučiť vieru v Boha a v Nebo a v Raj, lebo tí ,ktorý aspoň veria, majú sa duchovne na koho spoľahnúť a všetky problémy v živote sú ľahšie aj sa rýchlejšie uzdravuju. To je dokázané lekármi, že to funguje.
Okrem toho veriaci prežívajú radostnejší život napriek ťažkostiam, ktoré majú.
Je dosť zázrakov u veriacích ľudí, ktorý sa aj modlia, pre ktoré človek má dôvod dúfať v pomoc zhora vo svojích ťažkostiach.
Je napísané: Kto má tomu sa pridá, a kto stratil vieru aj tá čo mal sa mu vezme !
Ak chcete byť ako zombie, bezduché živočíchy, nik Vám brániť nebude.
Ale žiť ako zvierací živočích sa mi nepáči, ďakujem za rozum, fantáziu a Božiu milosť s ktorou je tento svet zmysluplnejší !

Lumik

chudera vierka, takto ju opustit kvoli nejakym veriacim.... no teraz k veci, ak boh existuje len ako pojem alebo myslienka, v hlavach, knihach, filmoch,... tak vlastne v nejakej forme existuje, napriklad ako tie tri usporiadane pismena b o h. Ak niekto nieco robi, a svoje spravanie prisposobi svojej viere v boha, tak to je urcity sposob ako ten pojmovy boh ovplyvnuje tento svet. Teda ma nejaku formu a nejako nepriamo aj interaguje so svetom. Tak teraz rozmyslam, ci ten pojmovy boh je ten boh v ktoreho vsetci veria, len neveria, ze je len v ich myslienkach, a po smrti sa s nim teda uz nestretnu. Tak napriklad prirodne zakony by mohli byt povazovane za urciteho pojmoveho boha. A tento svet ako nieco co sa podla nich riadi. Toto by bol docela mocny pojmovy aj realny boh sucasne, z nasho pohladu nezivy, ale aspon potom po smrti by sme s nim mohli nejako lepsie splynut v zmysle rozkladu vo vecnosti. Potom vsetky casti sveta teda hmota, atomy ... by boli taky mali nezivy veriaci. Prirodne zakony sa mi zdaju dost neuprosne a krute, ale zatial uveritelne. Mal by byt vlastne boh nieco/niekto zive/zivy ? teraz neviem ci som vlastne veriaci alebo ateista?

Apokryft

Veriť v boha že jestvuje je jedna vec.(lebo aj diabol vie že jestvuje jeho proťajšok.
Veriť v božie zákony a riadiť sa podľa nich.Nie kresťanských ,ktoré vymysleli ludia !To sú dve rozdielne veci .Samozrejme poznať tie zákony .ps.Mi ani nevieme aké sú tie zákony......

0vecka

Marosko-n uz to nehul. ake pocitace veria v boha? to je somarina co tu pises. Navyse cim dalej tym viac sa klasicke biblicke vnimanie sveta vzdaluje vseobecnemu poznaniu, logicky aj rastie pocet ateistov atd.