Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Blablab

Dsds, mne naopak prides nechapava ty. Zalozis temu a cakas, ze ludia budu reagovat presne podla toho, ako sa tebe ziada? Zabudni. Tak napriklad. Spytala som sa partnera, ktory je veriaci, ze preco veri. Odpoved - lebo boh je laskavy a len ten jediny ho vidi takeho aky je. Raz som sa na to spytala starkej. Odpoved - lebo veri, ze sa s Bohom stretne, az raz pride jeh posledny den zivota. A takto mozem pokracovat dalej. Za cely svoj zivot som sa nestretla s nikym, kto by zil v strachu z Boha, ludia ktorych mam okolo seba, vedia ze Boh ich miluje takych aki su a to je pre nich oslobodzujuce. Vedia, ze aj ked su hriesni, Boh ich nezatrati, lebo je milostivy. Toto su veci, co ja pocuvam od veriacich.

dsds

Blablab a Omen: obe ste riadne nechápavé a frustrované a povedala by som, že viem, čím to je...Ale sú tu aj muži, tak o tom pomlčím :))

Nikomu sa nič nesnažím vsugerovať, nikoho tu k ničomu nenútim. Práve chcem vo veriacich vyvolať búrlivú reakciu, že niee, to tak nie je, ja verím pre to a pre to. Chcem počuť dôvody, pre aké veria oni.

Chcem počuť ich vyjadrenie na moje výhrady voči Bohu. Chcem počuť ich presvedčivé tvrdenia, že nie, ja sa Boha vôbec nebojím, ja verím preto že ...

Však preto som tu založila tému. Aby sa vyjadrili aj oni. A že čo si myslia o tých, čo veria zo strachu.

Či stále nechápendo?

Blablab

Dsds, citujem : Mňa teda najviac zaujíma, že PREČO NIEKTORI LUDIA VERIA V BOHA - dokážu si úprimne priznať, že je to zo strachu z pekla/trestu/Boha? - Teraz ti napisem nieco, co ta v tej hlave asi sokuje, ale mozno pochopis. Su ludia, ktori nemusia nic uprimne priznavat, lebo veria z inych dovodov ako tvrdis ty. Su ludia, co veria lebo vidia v Bohu nieco ine ako ty. Preco sa to tak strasne snazis presadit a vsugerovat aj inym? Len preto, ze ty si to tak mala? Aky mas vlastne problem? Vsemocne sa tu snazis nieco presadit a cudujes sa, ze ti ludia oponuju....Asi si velmi zranena :) A cisto moja odpoved k tvojmu prispevku - ja som neveriaca, neverim v boha, neverim v cirkev, v nic. Ale to neznamena, ze vsetkych co veria, budem hadzat do jedneho vreca a pisat, ze to robia zo strachu. Ved to je smiesne :D :D

ped

PreTeba, ok, všetko neosoží a čo na tom? Však to je problém toho človeka, ktorému to neosoží. Chceš mi teraz zviazať ruky, prelepiť ústa páskou a všetko mi zakázať celou vervou a brániť mi žiť celým svojim telom, či ako? A do toho ma budeš trápiť mrvením polystyrénu, lebo vieš, že to na mňa platí? Áno, aj ja občas počúvam Eminema a aj iných nemenovaných autorov ako trebárs Mansona. Aspoň popočúvam, že vo co go, či ako? Trochu weird, to je pravda ha ha.

Blablab

Osobne mi je jedno, ci veri, neveri, doveruje alebo nedoveruje. Pointa mojho prispevku je ta, ze si sama nie je ista tym co pise. Lebo ak by bola, nefilozofovala by o tom s neznamymi ludmi. Vsimnite si ostatne temy - ludia sa potrebuju poradit, uistit, rozhodnut, malo kto tu len tak pise o svojom rozhodnuti a diskutuje preco sa tak rozhodol. Prosto moje rozhodnutie je moje rozhodnutie. Nezaujima ma, co si myslia o tom neznami ludia. Ledaze som si vlastne nie celkom ista tym, co tvrdim :)

Omen

2nemO, a? Dôležité je to, čo napíšeš, nie čo myslíš! Treba sa naučiť vyjadrovať!

"Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha", ak by to malo byť po tvojom, tak jej tam chýba V EXISTENCIU! Takže z kontextu vyplýva to, čo som napísala!!! Capisci???

dsds

Blablab a Omen si tu očividne riešia komplexy. Tak aby ste vedeli.

1.Blablab: Môžem prispievať témami, akými chcem, ak ti to vadí, načo to čítaš a komentuješ? Mnohí diskutujú o viere, lebo je to zaujímavá téma. Mňa teda najviac zaujíma, že PREČO NIEKTORI LUDIA VERIA V BOHA - dokážu si úprimne priznať, že je to zo strachu z pekla/trestu/Boha? A ak áno, myslia si, že je správne, ak niekto verí v Boha zo strachu? Je Boh šťastný a spokojný, ked ho niekto poslúcha a dodržuje jeho zákony len zo strachu z neho?
Ešte raz, tu sa rieši #strach

2.Omen: už ti to vysvetlili, ako som to myslela. Ja napr. verím v tvoju existenciu, ale nedôverujem ti ako človeku. Už chápeš?