Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Meridian

dsds v prvomrade treba rozlišovať vieru a náboženstvo!Čiže jedna vec je ,že ludia si prispôsobujú mnohé pravdy na manipuláciu a tď.Potom posudzovanie čo je zlé a čo dobré.Gay je tiež súčasťou boha rovnako ako hetero.Preto ho musíš brať ako súčasť .zlo bez dobra nejestvuje a naopak.Všetko je dualita .to su zakladne veci ez ktorých je zbytocne sa baviť ďale.taktiež štartovacia čiara je podmienená veľa faktormi ale to nabuduce.

Preteba

Maroško-n, úplne s Tebou súhlasím. Alis, tiež dobre napísala.
Boh nezasahuje do nášho rozhodnutia, lebo už by to nebola slobodná vôľa, ktorú nám dal. Všetko zlo vytvára sebectvo ľudí, len berie. Boh je láska a láska dáva. Kto nežije v láske, nemôže hovoriť, že pozná Boha. Je veľký rozdiel, náboženstvo a viera. Náboženstiev je na svete xy, koho kedy zachránilo? Viera je jedna, kto verí Bohu, nie v Boha, ten žije radostný život a bez strachu.

Marosko-n

V súčastnosti sa počítačový vedci zhodli, že profesionálne počítače, ktoré majú nahradiť človeka ,tieto počítač uznávajú existenciu Boha !
Čím je technika dokonalejšia, tým viac dakazuje ,že existuje Boh!
Ale Vy ľudia !!!! nehanbíte sa pochybovať o vyžšej inteligencii !
Boh povedal : choďte rozmnožujte sa a opanujte Zem.
Nikde neni napísané, že sa nám bude miešať do nášho života !!!!!
Ako ho poprosíme môže nám pomôcť, ale vnucovať sa nám nebude a darebákov nebude podporovať !!!
Takže nečakajte že sa Vám Boh bude miešať do Vaších problémov.
Boh jednoducho je zarmútený ako ľudia devastujú svoj život aj prostredie Zeme. A vôbec ho neteší, že ľudia si ho nevážia ani vesmír, ktorý im dal do užívania.
Môžete všetci opustiť Boha ,ale Boh bol, Je, Bude aj bez Vašej viery !, ale Vám neveriacim sa bude ťažšie žiť !

Aliss

Dsds, som veriaca v Boha, ale nechodim do kostola, neuznavam knazov, omse atd. Nemyslim si vsak, ze Boh je nespravodlivy, ci trestajuci. Podla mna si za vsetko zlo mozu ludia. Vzdy za kazdym zlom je clovek. Vojny napriklad. Myslis, ze ich vytvara Boh? Nie ludia. Su schopni sa vyzabijat kvoli moci, peniazom, majetkom, kvoli kusku zeme. Chyba Boha bola, ze nam dal slobodnu volu :D Akoze, na jednej strane to je uzasne, nie? Na druhej strane hrozne. Vdaka tomu, ze mame pravo sa zariadit podla seba, kazdy podla svojho svedomia, je svet taky aky je. To co pocuvas na omsiach je mozno zastrasovanie v istom zmysle, ale neverim, ze Boh od nas chce, aby sme zili v strachu. Opat a zas to chcu ludia. Ludia - knazi, ktori si pretvorili Boha ako nastroj niecoho, co tresta ak sa nebudes spravat podla nejakych pravidiel. Dalsia vec, Bibilia. Kto zaruci, ze tam ludia nepridali, nepripisali svoje vlastne myslienky? Viera sa pretvorila na nieco s pravidlami a zakonmi, pricom, podla mna, je Bohu jedno, ci vies naspamat 10 prikazani, alebo ci si pokrstena, ci mas sobas v kostole. Ja som si z tohto celeho chaosu vybrala len jedno. A to je laska. Laska k sebe, k ludom okolo mna, k vsetkemu zivemu. Ak si zacnes detailnejsie studovat nabozenstva, vsetky (takmer haha) sa v tomto zhoduju :) Za vsetkym zlym vzdy hladaj cloveka a jeho nespravne rozhodnutia. Raz sa ma ktosi spytal, ze preco Boh nezasiahne a napriklad nezabrani vojnam. A preco by mal? A ako by to mal urobit? Osvietit niekoho a prikazat mu aby neviedol vojny? Prichadzame opat slobode rozhodovat sa na zaklade vlastnej moralky, uvazenia a myslenia. Pre mna Boh nie je "nieco" plavajuce na oblaciku, co priamo rozhoduje za nas. Rozhodujeme vzdy sami za seba. Co moze byt v mnohych pripadoch desktruktivne. Preco sa narodi chory clovek, gay, clovek co bude bezdomovec, postihnute dieta atd, to je debata na inu temu a nerada by som to tu vytahovala. Ale v principe neverim na nespravodliveho, trestajuceho a neviem este akeho Boha. Lebo zlo ide od ludi a maximalne tak od zlych duchov, ci ako nazvat tie rozne zle bytosti, co existuju. Ale nie od Boha :) Moooj nazor :)

Meridian

Keď človek prežil málo životov nieje ešte dostatočne uvedomelí.Jeho viera je slabá a zakladá sa na neuvedomení seba samého ako súčasť boha .Sami si vyberáme utrpenie prostredníctvom, ktorého je uvedomenie.Naše telá musíme ukrižovať v čase a priestore.

Jax

Slovami klasika: "Nabozenstvo je melodia, ktoru si pospevuje osamely putnik, aby si dodal odvahu."

Staci si vsimnut, ako je viera rozsirena medzi tymi najchudobnejsimi a najjednoduchsimi, ale Ferrari pred kostolmi neuvidis.

Preteba

Dsds, veriť Bohu, znamená, mať s Ním vzťah. Vlastne kvôli vzťahu s Ním nás aj stvoril. Keď sa Boha niekto bojí, to nie je viera. Boh je láska a láska je zbraň proti strachu. Kto pozná Boha, má tú lásku v sebe.