Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Preteba

Veriaci002, keď chce niekto učiť ľudí verejne ako finalcall, myslím, že by sa mal predstaviť svojim menom. Kukla som tú stránku, rozpráva celkom dobre, ale človek, ktorý sa stretol so živým Ježišom Kristom, by netvrdil, že Jeho slovo nie je pravdivé. Nie sú všetci katolíci, muslimovia.... odsúdení do pekla. Boh sa dáva poznať aj týmto ľuďom a oni sa k Nemu obracajú. Nerozumiem, prečo hovoríš o biblii v súvislosti s katolíkmi. Myslíš, že jej veria? Boh je ten istý v oboch zmluvách. Keď vychovával svoj ľud ukázal prísnu tvár, keď skrze Ježiša Krista prijíma svoje deti, ukazuje nám milostivú tvár. Tak ako my, keď vychovávame neposlušné deti, kým nepríjmu skutočnosť. Keď veríš Bohu a odovzdal si Mu svoj život, dostal si Svätého Ducha a ten Ti zjavuje pravdu biblie. Litera nikomu nič nedá, okrem zákona.

Veriaci022

Marosko: jasne, "chyba Ti mudrost". Typicke... to moze povedat kazdy. Ale ked pouzijem logicke argumenty, ktore sedia a vyvracaju bludy, ktorymi krmia katolici, evanjelici a celkovo biblisti ludi, a klamu ich uz vyse tisic rokov, tak pochopitelne, proste nemam mudrost, lebo to lame ich bludy.

PreTeba - zaujimavy komentar na moj prispevok. Ze ani neviem comu verim. No verim Bohu. Viac nepotrebujes. On Ta uz potom prevedie.
Na bibliu som sa odvolal v suvislosti s radou pre katolikov, ze by nemali jest bravcove, podla ich vlastneho zakona. Nehovorim, ze vsetko je v nej nepravideve. Kdeze. Desatoro je celkom dobre. Ale nestaci to. Je mnoho dalsich veci, ktore treba este dodrzovat. Hovorim, ze Biblia nieje opis pravdy. Takze, najdes tam mudrosti. Ale bola tercom manipulacie. Svoje spravili aj zle preklady. A nieje knihou svatou, teda pravdou. Lebo to by musela sediet po vsetkom.
(neznamy upozornuje tiez na dobre veci, veru nesedi to v starom a novom zakone, nemoze to byt ten isty Boh. Ma pravdu, takze Biblia je falosna, da sa to vidiet, ak clovek otvori pravdu, ze nieje stelesnenim pravdy, ani dobrym opisom Boha) Da sa z nej vsak urcita mudrost cerpat. Pokial veris Bohu, on Ti povie, co je v nej nepravdive, a co je v nej pravdive. Ale beda fanatikovi, ktori veri knihe a nie Bohu. Toho Biblia oklame.

Este pre Maroska - ake scestne diablove nazory mam? Diabol ti mohol pisat aj do Biblie, to ta nenapadlo? Ze je to len knizka, spisana mnohymi ludmi? A ze to, cim si presla katolicka cirkev, kolko nesvatych papezov mala, smilnikov, vrahov, usporiadatelov krizovych vyprav, prasat, co si zili v prepychu... a fakt si myslis, ze tito ludia, si tam nevpisovali diablove klamy? Ked boli sami pod vplyvom diabla. No neviem, ale mam taky pocit, ze ta mudrost skor chyba niekomu inemu. Vobec nepredpokladas, ze by ti diabol mohol pisat do biblie. To je aj dovod, preco katolikov dostane. Lebo su fanaticke ovce. Jednoducho ich pochyta tym, ze zhltli Bibliu celu. Plus este manipulacia skrze katolicky katechizmus. Dalsie diablove bludy a nepravdy.

PreTeba - finallcall07 nieje pre mna Bohom. Kdeze. Je to len clovek, ktory mal zazitok smrti a rozprava velmi mudro. A upozornuje. Veru, nebral by som jeho slova na lahku vahu, ked padal do pekla.
Ja som na peklo katolikov neuodsudil. Odsudzuju sa sami. Pretoze nenasleduju dokonca ani prikazy, ktore maju v Biblii. Teda v zakone. A robia tak, ako Jezis zakazal. Tak, kto sa odsudzuje na peklo? Oni sami. Ja robim prospesnu cinnost, ze varujem. Zo srdca veriaceho to praveze musi vyjst, ked vidi, ze padaju do pekla. Hnusna zakerna svina by ostala ticho a neupozornila by ich na to. Mna to ale trapi, lebo viem, co je to peklo. A ze finalcall07 ma pravdu. Tie ubohe bytosti ziju do smrti v iluzii ze budu zachranene, a v case smrti ich caka take peklo, ze take by si nenastedrila ani najhorsiemu kriminalnikovi. Nemoze jeden katolik padat do pekla a iny nie. Ak padal jeden do pekla, musia vsetci. Nehovoriac o tom, ze vacsina to bere vlazne, ani nie tak vazne, ako on. Samozrejme, ze skutocny veriaci ich musi upozornit, ze su oklamani, a padaju do pekla.
Myslis si , ze to tak nieje? Uz len miliarda muslimov padne do pekla. Lebo uverila falosnemu nabozenstvu. A takisto krestania, ktori uverili bludom od diabla tam padnu. Co si myslis, ze ich Boh zachrani, ked nemoze? Ked nerobili tak, ako mali? Nezachrani. Ziju v iluzii. Ak padalo tolko miliard ludi do pekla uz predtym, tak budu aj katolici a falosni krestania, a nie ja som to vymyslel. Co na mna hadzes vinu? Ja UPOZORNUJEM, ze tam padaju, aby to zobrali vazne. Lebo v case smrti to obhalit, ze padaju do pekla, uz bude neskoro, nic na tom nepojde zmenit.

Preteba

Neznámy, je úplne jedno, čo si robil v čase, keď si nevedel o čom je vykúpenie. Keď však už máš poznanie čo žiada od nás Boh a čo znamená milosť skrze Ježiša Krista, máš všetko odpustené, keď to prijmeš. Každý má milosť zmeniť svoju cestu. Až keď vedome z vlastného rozhodnutia odmietame Boha, On nám proti našej vôli nebude vnucovať božie kráľovstvo.

NeznamyTHM1986

Preteba: Ale mučenie na veky vekou je fakt primeraný trest (hlavne v prípadoch ľudí, čo sa opovažili masturbovať, sexovať s partnerom pre manželstvom atd)
Predsa nič iné si nezaslúžia k**vy jedne :P :P

Preteba

Ped, neviem síce, čo sa Ťa dotklo, ale Neznámy... položil otázku, tak som odpovedala. Nikoho nesúdim, ani sa nepovažujem za dokonalú, kde si to vzal? Ak si nepochopil, je mi ľúto.

ped

+preTeba, tvoje vmiešavanie sa do svedomia iného človeka je nepríjemné a veľmi dobre také niečo poznám. Teba nie je nič do toho, kto ako žije a čo robí. Ty sa budeš teraz akože držať, že wow aká si dokonalá a po nejakom čase ti prepne a obrátiš sa na druhú stranu, na ktorú teraz nepriamo nadávaš. Už som sa stretol s x takýmito prípadmi. Si myslíš, že keď si prečítaš jednu knihu, že už vieš všetko? Deti si myslia, že keď budú brať drogy, tak budú ako hviezdy ako dospelí. Rodičia ani nevedia, čo ich deti robia. Všetko treba vyvetrať a občas spraviť inventúru.

Preteba

Každý má slobodnú vôľu si vybrať, ktorou cestou chce ísť, podľa toho žiť aj skončiť.
Keď budeš mať dve deti, jedno bude poslušné a vážiť si Ťa, druhé bude žiť podľa svojich manierov, drogovať, zabíjať a očierňovať Ťa, ktoré prijmeš?

ped

B. môže čokoľvek, čo si zmyslí, preto by som radšej príliš nevyskakoval, lebo po druhýkrát to už človek nemusí rozchodiť. Jednu nádobu som si vytvoril na to, aby som sa ňou potešil a tú druhú na to, aby som ju zničil. Pestrosť a farebnosť je to podstatné a nie to, aby sme všetci nosili len jednu "uniformu". My máme namiesto tolerancie nepochopenie a očierňovanie. Na základe jednej vety, či jedného slova dokážeme posúdiť, odsúdiť a popraviť človeka... Prahneme po krvi a po pomste ako šelmy, lebo nikto v nič v skutočnosti neverí. Mňa je do tvojich hriechov nič, karma je zdarma.

NeznamyTHM1986

Preteba: A kto nechce byť zachránený zaslúži si pobyt na mieste, kde bude mučený dňom i nocou a na veky vekov.

Preteba

Neznámy, áno, Boh je úžasný, ale len pre tých, ktorí Ho poznajú. Starý zákon bol daný, aby vychovával, Pán Ježiš Kristus prišiel na to, aby Ho naplnil, lebo človek to nedokázal. Boh chce zachrániť každého, ale nie každý chce byť zachránený. Sebectvo človeka však nechce, aby mu niekto diktoval, čo je pre neho dobré. Žiaľ a potom každý plače, aký je svet zlý.