Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Preteba

Boh nechce, aby sme Ho slepo poslúchali, On chce, aby sme Ho poznali, mali s Ním vzťah. Môžeme sa pýtať, vlastne, je to potrebné, je to jedna časť modlitby. Modlitba je rozhovor s Bohom. Ty hovoríš Jemu a On hovorí Tebe, skrze písmo, ľudí, situácie, zázraky...Bez viery sa Boha nedá poznať. Poznať, neznamená vedieť o Ňom, ale zažívať Ho vo svojom živote. Keď zažiješ, viac neveríš, ale vieš.

Preteba

Dsds, no vidieť, že chceš poznať pravdu, tú Ti môže ukázať Boh. Keď Ho budeš skutočne chcieť poznať, dá sa Ti poznať. Nehľadaj Ho však rozumom, ale srdcom. Povedz Mu, nech sa Ti dá poznať a nemaj predsudky. Boh je skutočne dobrý. To, čo vidíme okolo seba, sú následky odmietania Boha vo svojom živote. Keď sa zahráva niekto s okultizmom, jeho potomstvo je pod kliatbou, rodia sa choré deti, dedičné choroby, zvrátená sexuálna orientácia....Kto sa však odvráti od zlého a príjme Ježiša Krista za svojho Spasiteľa, ten zlomí kliatbu, ktorá pôsobí v jeho živote. Boha nemôžeme nasledovať zo strachu, ale z lásky. Lebo On prvý miloval nás. Keď Ho prijmeš, naplní Ťa svojou láskou. Láska vyháňa strach, lebo strach je od zlého. Ty nemusíš odčiniť svoje hriechy, to nikto nedokáže, ale Ježiš Kristus zaplatil za nás a Boh nás prijíma skrze Jeho obeť. Súhlasím s Tebou, kto odmieta božie slovo, nie je z Boha.

dsds

A ešte doplnim: ak Boh chcel, aby sme ho aj tu na zemi len slepo posluchali, nikdy sa na nič nepýtali, len prikyvovali a nikdy nepochybovali (lebo taký mám dojem z veriacich, čo sa na moje postrehy odmlčia, nevyjadria sa knim, alebo ma pošlu do pekiel), tak na čo nám dal rozum, logiku a schopnosť zvažovať na tejto úrovni?

Sú ľudia, čo v Boha neveria. Sú takí, čo majú svoju pravdu. Ja hľadám pravdu a som ochotná zmeniť svoj pohľad ak sa mi poskytne uspokojivý argument na moje výčitky. Ale ten mi, žiaľ, nik nevie dať.

Ako dôkaz prikladám to, že som bola ochotná zmeniť svoje politické postoje a priznať si po lepších argumentoch "súpera" ktorý je skôr dobrý priateľ a dá sa povedať, že o 180 stupnov zmenit v istých veciach svoj pohľad. Alebo aj to ako prehodnocujem dnes všetky zaužívané názory veriacich. Som ochotná si priznať chybu. Nie je to v hrdosti a v tom, že by som chcela pravdu vlastniť. To nie. Ozaj ju chcem poznať. Ale od veriacich sa mi dostáva len odsúdenia. Už chápem ateistov..Ja som len nepokojný človek čo hľadá odpovede na svoje otázky.

dsds

Nečítam to už všetko, mnohí sa uplne ujeli, navyše, sú tu aj sektári - mierim na tých čo tu ospevuju tzv Finalcall07 - moje staré veriace ja by vám povedalo, že je to očividný falošný prorok. Stačí si dať jeho nick + exposed. Vlastne ani to netreba. V momente, čo naložil, že Biblia je klamstvo by ste mu ako kresťania veriť nemali. Viete kolko je dnes takýchto prorokov, vizionarov, jasnovidcov a neviem čo? Zobudte sa, že to robia len pre peniaze. Alebo žeby duch Jezábel? Neviem.

V každom prípade. Príliš ste mi neodpovedali na moje otázky, len akoby ste si pisali vlastne slohy a eseje s temou "Boh" čo vám zadala učitelka.

Rada by som vás veriacich počula hovoriť o tom, prečo veríte. Vaša reč je áno-áno, nie-nie. Tak mi odpovedzte uprimne a zo srdca - veríte v Boha zo strachu z neho, z posmrtneho života a z toho čo by vám mohol urobiť, ak by ste si žili napr. podľa seba? Alebo veríte v v posmrtný život zo strachu (+potreby nádeje), že by sa mohlo smrťou všetko skončiť a preto, že túžite žiť večne?

veriaca2: asi si môj príspevok nečítala, dokazala by som pochopiť koncept slobodnej vôle, aj to, že vela zla sposobuju ludia, ale prečo sa ľudia rodia postihnuti, rozna štartovacia čiara, narkomanom, jedni v prepychu, druhi v Afrike, treti v bordeloch, štvrti dani do detskych domovov bez buducnosti.
Vieš, minule som takú stretla. 25 roč. prostitutku, vyzerala však dosť staršie, vylamane zuby, vytrhane vlasy, parochňa, zalubena do svojho pasaka, kt. sa tvaril, že ju miluje, bola tak skromna na akykolvek prejav lasky, preto už len jedno pekne slovo od neho, a už sa utvrdzovala, že ju ma niekto rad (aj ked jej vybil tie zuby a vytrhal vlasy), lebo nikto nikdy nemal, je aj matkou, no dieťa zas len vyrasta niekde v decaku. Uzasna buducnosť ho čaká. Tak ako ju. Ako si dovolil Boh jednému dať toto a druhemu harmonicku stastnu radostnu rodinu a detstvo a ešte trepnuť takú pi--ovinu, že všetci mame rovnaku šancu na spásu?? No nie, nemáme. A prečo jedni sa maju pravo usmievať a druhi len trpieť psychicky fyzicky? A že nejestvuje preto predurčenie? Ale áno, jestvuje. A že si Boh týmto predurčením ľudí nefavorizuje? Ale áno, favorizuje. Len tých "vyvolených"- aby sa mohli chichtať na utrpení 90% nevyvolených.

veriaci022: Citujem ťa "To, co musis opustit, je cirkev. Cirkev klame o Bohu." Omyl, drahý veriaci, musím len zomrieť. A potom, nehovor mi, čo mám a musím, hoci chápem od koho si sa to naučil resp. aký Boh ťa k tomu vedie :)) Ale prekvapím ťa - nie, nemusím.

Ciyng - "Ale príde čas keď uvidíš a potom pochopíš." -zas vyhrážky a beda beda? :))

Mrlla- Tak nás miluje, že nám nanútil tento život a "dar" slobodnej vôle, dal len 2 možnosti, a zároveň nás tu na Zemi nechal s jeho nepriateľom milionkrat inteligentnejšim než my sami, zaroveň nam dal hriešnu podstatu, stvoril peklo a spravil z neho miesto, ktoré je večné a niet z neho návratu. Skus sa v hlave zamyslieť a predstaviť si večnosť. Aj keby si mala byť večne štastna. Ale že proste sa nikdy nič neskonči. Už aj tá vidina, je nepredstaviteľna a desivá. A teraz si predstav večne trapenie. Ano, to je tvoj Boh. Obyčajný sadista. Lebo ak by bol dobrý, nespravil by ho večným, ale každému by určil čas na nápravu a povedzme odtrpenie si všetkeho zla čo spravil na Zemi. Ale večnosť? Kolkokrat to tam tym hriešnikom za ten posraty kratky (a vobec nie lahky) život, ktorý je sám plný utrpenia a nespravodlivosti vráti? A kto je tu potom pomstychtivý a zlý?

Confess

Podla mna ludia si boha vymysleli aby mali nejaku nadej a neupadali do depresii že do čerta toto je moj prvy a posledny zivot co teraz budem robit.. takto maju aspon nejaku utechu ze aaa nemusim sa bat ved ked umriem budem tam hore stastne si zit..

divocina1

veru janko už by aj mohlo byt koniec sveta stale cakam tych 7 hviezd a Hospodina ako baba vanga a sybila predpovedali dokopy a stale nic :-(

veriaca2

Ludia robia z boha uplneho satana a to je ten problem hadzu na neho vsetko zlo sveta ako keby zato on mohol ... ziadny boh nechce aby niekto trpel a podobne... ja som veriaca modlim sa pravidelne a vidim ako velmi mi to pomaha v zivote. naozaj niekedy az zazracne :)

veriaca2

Ludia robia z boha uplneho satana a to je ten problem hadzu na neho vsetko zlo sveta ako keby zato on mohol ... ziadny boh nechce aby niekto trpel a podobne... ja som veriaca modlim sa pravidelne a vidim ako velmi mi to pomaha v zivote. naozaj niekedy az zazracne :)

Bohatier

Zaujimalo by ma ci je na svete aj nejake dobre nabozenstvo ktore nesposobilo smrt a utrpenie? :P Podla mna ten kto vytvoril tento vesmir ma oproti nam nesmiernu iteligenciu a urcite si nebudem nahovarat ze vznikol sam od seba.:P Teorie hovoria ze uz bytosti ktore mozu zit napr trepnem 6 dimenzii tak dokazu len myslienkou stvorit nieco pre nich (mozno aj jednoduche ako je nas vesmir). :P Nasa planeta je podla mna dost temna a ked chcete prezit musite zabijat parazitovat na niekom aby ste prezili. Toto urcite generuje obrovske kvatna negativnej energie ktora ide kto vie kam (ta pozitivna je podla Nikola Tesla nevycerpatelnym zdrojom energie). Este ma napadlo ze vsetko v nasom vesmire ma svoj protipol a dokonca aj nase tela su dvojite a ta druha cast trci niekde tam v priestore zlozena z "Antihmoty" a ktovie ake bytosti ju tam okusuju... Takze je dost mozne ze aj "Boh" bude mat svoj protipol a tak by som radsej na mieste veriacih konal dobro lebo skoncia u jeho protipolu ako je to vo svatej knihe.:P

ped

Ja mám taký pocit, že už sa blíži koniec tomu všetkému a už nebudeme musieť múdrovať, že kto má väčšiu pravdu. Už niekoľko dní rozmýšľam nad tým, či to povedať alebo nie, môžem sa aj mýliť, ale môžem sa aj mýliť celkom presne. Nechce sa mi už načínať tému neúspešných exorcizmov na diaľku v minulosti, v ktorej by sa isto veľa ľudí rado šprtalo a pod. Hranie sa na väčšiu a menšiu autoritu, lebo je to už pravdepodobne jedno:-)