Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho

Príspevok v téme: Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho
dsds

Čo si o tom myslíte? Kým som bola veriaca, myslela som si, že to ateisti sú nejakí chybní a že sú plní samých seba, a preto neveria v Boha.Ale dnes viem, že oni sú skôr plní pochybností a myslia si, že Boh je zlý. Neoprávnene?

Ja by som sa nedefinovala ako ateistka, lebo verím v Boha, ale nedôverujem mu.

Teraz to vidím inak. Uvedomila som si, že som bola v zajatí strachu a indoktrinácie.

-Ked (ne)urobíš to, pôjdeš do pekla.
-Skoro všetko je hriech, celé je to o obmedzeniach a o tom, aby sme nikdy nedosiahli šťastie na tomto svete, aby sme sa celý život cítili vinní za svoju hriešnu prirodzenosť (teda za spôsob, ako nás On stvoril)
-Predestinácia - Boh vie všetko, prečo stvoril tých o kt. dopredu vedel, že ho odmietnu? Ved aj najhorší rodič by radšej svoje dieťa nestvoril, akoby ho mal stvoriť a uvrhnut do večneho utrpenia. A to sme len ľudia.
-prečo má každý uplne inu štartovaciu čiaru?
- súhlasím, že veľa zla robia samotní ľudia (ale aj to býva následkom výchovy, prostredia, inej štartovacej čiary), ale čím sa previnili tí, čo sa narodili postihnutí, prečo majú jedni hrozné detsvo (alkohol, bitky, sex.násilie, drogy) a niektorí šťastné harmonické detstvo?
-posadnutosť sexom - resp. všetko čo sa spája s telesným potešením je hriech --> ak sú tie hriechy take hrozne, kto bude spasený ked dnes maju aj veriaci max. 1-2 deti? Čím to je? Zeby tým, že použivaju cirkvou a Bohom zakazanu ochranu? Alebo kto dnes z nich čaka s prvým sexom do manželstva? Málokto. Súhlasím s tým, že promiskuita nie je ok, ale prečo by žena mala ostávať s mužom ktorý ju týra? Prečo už po rozvode s takým kretenom nemá právo na lásku a chodiť na prijimanie?
-prečo stvoril teplých/gay ludí a nasledne ich odsúdil? A netrepte, že je to choroba, ked má niekto original buzerantsky hlas, stavbu tela a proste celkovo je to hned aj fyzicky vidno - prečo taki ludia nemajú právo byt lubeni?
-Bez Judáša by nebolo ukrižovanie. Čiže chcel, aby zradil a zahynul, bola to súčasť plánu, bol to jeho osud, kt. Boh poznal už od počiatku.

Atd atd, mohla by som hovoriť do nekonečna.

Ak Boh je, čo verím, že je, je to nenávistný sadista.

Omen

Hej? Čo nepovieš! Jeden z významov slova veriť je aj dôverovať, mudrc!
Je dobré, že myslíte, ale oveľa lepšie je, ak aj rozumiete!

Preteba

ped, prečo si si vybral práve tie.. nemôžeš toto, nemôžeš tamto...a práve to robí veľa ľudí. Písmo hovorí, že všetko smiem, ale nie všetko nám osoží. Tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré. Môžeme si vybrať.

ped

Ono, ide aj o to, že čo možno dosiahnuť vo viere ako TOP. V každom odbore je niečo TOP. Nerob to, nerob hento, nerob tamto, koho toto môže motivovať? "Wer zu Lebzeit gut auf Erde, wird nach dem Tod ein Engel werden? Niečo na ten štýl.

simusaaaaas

Asi nechapete o čom je táto tema..ona tu nerieši kto veri a kto nie...ide o zmysel viery ,o to čo vlastne robi s ludmi a ako na to reaguju ludia..či veria naozaj preto že veria..alebo len zo strachu..
A podla mna verit nieje dôverovat..mozem verit ze niekto existuje ale nebudem mu dôverovat..už len preto ze nekona spravodlivo...

Omen

So svojím psychiatrom si to už prebrala?
Ako ti napísala Blablab, ty naozaj nevieš, čo chceš a máš to v hlave celé pomotané!
Píšeš: " verím v Boha, ale nedôverujem mu". Veriť = dôverovať!
"Opúšťam vieru z presvedčenia, že všetci veriaci veria v Boha zo strachu z neho" - a čo my s tým? Koho to zaujíma? Prečo sa vyjadruješ za "všetkých"? A akým právom? A prečo by mal mať každý rovnakú štartovaciu dráhu,....? To si odkiaľ nabrala, kde čítala?

Preteba

Dsds, presne toto je problém, že ľudia si vytrhujú verše z biblie a preto sú nedorozumenia. Každý kto prijme Ježiša Krista za svojho Spasiteľa, je zapísaný v knihe života. Boh nikomu nenadŕža, jasne hovorí, že nepozerá na osobu človeka, ale na srdce. To ale ľudia nechcú vidieť, lebo si radšej užívajú hriech, ako by mali slúžiť druhým. Nie je pravda, že kresťania odsudzujú neveriacich. Ak to niekto robí, nie je veriaci. Veriť a nedôverovať sa nedá súčasne. Možno veríš, že existuje, to veria aj padlí anjeli. Kresťan verí nie v Boha, ale Bohu.

Blablab

Dievca moje zlate...ved ty nevies co chces. Naco tato tema? Viera je slobodne rozhodnutie, verit v bars co tak isto. Nejak si sa rozhodla, tak naco tu potrebujes diskutovat? :D Chapem cloveka, co ide kupit auto, tak diskutuje o tom. Chapem, ked ide niekto na dovolenku. Diskutuje. Ale diskutovat o tom, comu si sa rozhodla verit alebo neverit? Podla mna nemas v sebe vysporiadane nejake vei a potrebujes si sama pred sebou nejak ospravedlnit, odovodnit, preco to robis. Kebyze sa ja rozhodnem verit bars v satana, tak nebudem o tom pisat na fore aby som pocula nazor inych a ak niekto so mnou nesuhlasi, tak si hajit preco som sa tak rozhodla. Ako naco? :D Ked nedoverujes v Boha, tak si nedoveruj. Naco tu ludom, ktori v Boha maju doveru pises preco ty nemas? Ved tak bud nemas a bodka, alebo o tom nediskutuj. Podla mna si o tom nie celkom presvedcena a nieco v tebe sa buri a brani voci tomu, co sa tu snazis presadit. Snad sa skutocne zaujima nazor inych ludi? Pokial viem co chcem a viem preco to tak chcem a myslim si to, tak nemam potrebu o tom diskutovat :)